En zij kunnen het provoceren niet laten! (Zéker niet op Prinsjesdag.)

Door: Theresa Geissler.

Zie dit roemruchte drietal hieronder hún “entrée triomfale” maken op Prinsjesdag 2018: Dassen en pochets zogenaamd conform de Nederlandse tradities, wat echter weer teniet wordt gedaan door de Fez van Oztürk IN DEZELFDE KLEUR!
Wat ze alle drie drommels goed dóórhebben, getuige de malicieuze grijnzen op hun gezichten, die je er met plezier af zou sláán!

En wie er nú weer zou aankomen met een nonchalant schouderophalen en het luchtige decreet, “dat we zulke dingen maar beter van de komische kant kunnen zien” ( Nietwaar, Baudet? Waar blijf je, joh?), die beseft niet, wat er achter de symboliek van de Fez steekt:

De Fez -oorspronkelijk afkomstig uit Marokko en genoemd naar de stad Fez- is wel degelijk een islamitische hoofdbedekking voor de mannelijke kunne, die ook in Turkije zijn plaats wist te veroveren en ten tijde van het Ottomaanse Rijk zelfs verplicht werd gesteld. In het kader van de secularisatie werd hij echter in 1925 weer geheel verboden door Mustafa Kemal Atatürk. Dus … voelt u ‘m?

Uitgerekend op Prinsjesdag neemt intrigant-politicus Oztürk – vanzelfsprekend met volledige instemming van zijn partners-in-crime – de gelegenheid te baat om het signaal af te geven: “Het Turkije, waarmee jullie, ongelovige westerse honden ooit zo goed door één deur konden, is niet meer. Als jullie dat maar weten. Wij zitten hier namens het NIEUWE Turkije van onze leider Erdogan, die daarginds in ons land wel eens eventjes orde op zaken zal gaan stellen en namens hem zullen WIJ tegelijkertijd  híer de bezem doorheen gaan halen! Dit land is van óns, en jullie nationale kleur is van óns en de Islam zal hier gedijen, reken daar maar op … En begin er nú alvast maar aan te wennen.”

Dát is de boodschap geweest, die ze vandaag met hun oranje dassies en pochetjes – in combinatie met die oranje Fez hebben –  willen afgeven en wie dat nog niet doorheeft, of er lacherig zijn schouders over wenst op te halen …die is -excusez-le mot- een hopeloos geval.

Deze Turkse schobbejakken trekken hier doodleuk een lange neus naar het Nederlandse cultuurgoed, terwijl de hele Tweede Kamer weer eens doet, alsof de húnne bloedt.

Die Bolle, die vandaag op de troon, als het braafste jongetje van de klas, het jaarlijkse horror-scenario van zijn vazallen over het Nederlandse volk mocht uitstrooien, zal het al helemáál niet door hebben gehad: Hooguit werd hij gecharmeerd door de kleur Oranje.

Moet je het nu muggenzifterij vinden, als bijvoorbeeld Wilders nog Kamervragen zou gaan stellen over die Fez?

Daar zullen de meningen wel over verdeeld zijn. Zelf zou ik vinden van niet:

Het zou voor mijn gevoel erger zijn, als hij, in navolging van zijn politieke concurrent-collega,  zou gaan beginnen over “de dingen van de humoristische kant zien”.

Want dat hier geen plaats is voor humor, dringt wel door bij het aanschouwen van die koppen hieronder:

Provocateurs, intriganten en infiltranten! En uiteráárd op Prinsjesdag!

Door: Theresa Geissler.

 

 

2 gedachten over “En zij kunnen het provoceren niet laten! (Zéker niet op Prinsjesdag.)

  1. Sorry hoor, maar ik moest het ècht even kwijt:
   Dat slag lieden staat voor mij nu eenmaal gelijk aan psychische braakmiddelen!
   (Overigens: Geert is Geert, en láát hij dat alsjeblieft ook zijn, natuurlijk, maar ik ben Geert nu eenmaal niet.)

   Like

Reacties zijn gesloten.