Sigrid Kaag …Ja, juist: die van “De Hoofddoek In Iran.”

Afbeeldingsresultaat voor sigrid kaag

Ons aller Blauwe -eh, pardon, blauwOGIGE Engel van buitenlandse handel en ontwikkelingssamenwerking, Sigrid Kaag, schijnt afgelopen zondag, 30 sepember jl. de Abel Herzberg-lezing in Amsterdam te hebben benut om alle trossen weer eens lekker los te gooien https://www.ad.nl/binnenland/sigrid-kaag-roept-op-tot-meer-weerwoord-tegen-populisme~a30782e9/ :

Nee, ze noemde geen enkele náám, ook geen enkele partijnaam; je bent tenslotte onderdeel geweest van het corps diplomatique, of je ben het niet geweest. Maar ze weet dan natuurlijk ook donders goed, dat bepaalde verwijzingen even duidelijk worden verstaan als concrete namen en van die kennis maakte ze dus royaal gebruik.

Wat bijvoorbeeld te denken van haar bevlogen waarschuwing voor “delen van de samenleving, die vatbaar zouden zijn voor halve waarheden, manipulatie, fake-news, die de internationale orde typeert als cultuur-marxistisch project”? Of voor “partijen, die gebedshuizen willen sluiten” omdat dat “zou ingaan tegen de waarden, waar onze samenleving voor zou staan”?

Maar dat waren dan nog niet eens meer dan doorzichtige verwijzingen te noemen, die degenen, naar wie werd verwezen, zelf niet zouden ontkennen. Werkelijk bont maakte ze het door Obama erbij te halen, die eraan zou hebben herinnerd, “dat Europa vóór de EU voortdurend werd geplaagd door oorlog en ellende” (opm. : Al niet meer sinds de EGKS, dus daar had het bij kunnen blijven; poten af van onze grenzen!) en zèlfs dat had nog niets te betekenen, vergeleken bij het door deze omhooggevallen Palestijnen-lover aangehaalde voorbeeld van “de Weimarrepubliek, die destijds eveneens door bepaalde partijen kapot was gemaakt” als vileine ‘hint’ in welk licht men Wilders en Baudet en hun partijen volgens haar diende te zien!

Het AD bleek het trouwens nodig te vinden om jubelend het volgende bijkomstige feitje aan te halen, vergezeld van een filmpje-als-bewijs, dat ik persoonlijk niet nodig vond, hier te tonen:
“Eerder dit jaar verraste Sigrid Kaag velen toen ze in vloeiend Arabisch een persconferentie gaf en vervolgens overschakelde naar vloeiend Frans.”

Nu, wat ik daar maar mee wil zeggen: Bij bovenstaande gotspe, die ze afgelopen zondag dus in Amsterdam uitkraamde, zat bepaald ‘geen woord Frans’!

Even vilein en zelfingenomen als haar (nog héél even, tenminste)partijbaas, de amfetaminen-slikker, kontknijper en engeltjes-maker Penthouse-Pechtold. Maar wat kun je ook anders verwachten van een – ahum – volksvertegenwoordister, die de Ayatollahs in Iran gaat paaien met een hoofddoek om?!

En nu zullen er onder U, lezers, misschien een paar zijn, die verzuchten: “Ben je nou nog niet eens klaar met die hoofddoek? Is dát nu het ergste?”
Ja, inderdaad: Dat vind ík het ergste: Het ergste van ALLES.

Want Madam representeerde daar niet alleen de westerse wereld, de westerse onderhandelaar, maar tevens de westerse VROUW. De onderhándelaar had formeel op gelijke voet moeten staan met zijn gesprekspartners; de VROUW stond dat automatisch niet: Door die hoofddoek niet. Díe maakte de westerse VROUW tot onderworpene aan die… schóften. – Sorry, ik heb geen ander woord voor ze.

Dus je wordt hartelijk bedankt met je onderkruipers-diplomatie, Kaag!

En dan, met een dergelijke staat van dienst, Wilders en Baudet en hun partijen een beetje gaan vereenzelvigen met Hitler en het Nationaal-Socialisme, volgens jou even ‘levensgevaarlijk’, die er op uit zijn, de oh zo “waardevolle” (Weimarrepubliek) kapot te maken! Je moet het lef maar hebben, m’n “goeie” mens!

Maar, zoals je wilt: Hoe dat andere realisten vergaat, kan ik uiteraard niet zeggen, maar bij mij is het in elk geval zo, dat ik al tijden, alleen al bij het horen of lezen van jouw naam, niets anders kan denken dan: “Kaag…. Ja, juist: Kaag, die met een hoofddoek om aantrad voor die tulband-mannen. “Kaag Met De Hoofddoek In Iran.”
Dat het je mag achtervolgen tot aan Nürnberg 2.0, Kaag. En na dít afgelopen weekend helemáál!

Door: Theresa Geissler.

2 gedachten over “Sigrid Kaag …Ja, juist: die van “De Hoofddoek In Iran.”

 1. Sigrid Kaag (D66) is de nieuwe staatssecretaris van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking.

  Dat is om 7 redenen geen goed idee:

  1. Zij beschaamde het vertrouwen van dit ministerie.
  Zij vertrok eerder bij het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken nadat zij uit haar vertrouwensfunctie bij de afdeling ‘Politieke VN-zaken’ van dit ministerie was gezet. Dat was omdat de leiding van BZ had ontdekt dat zij in het geheim met een vertrouweling van Yasser Arafat was getrouwd. Zij beschaamde dus het vertrouwen van dit ministerie en wist niet goed om te gaan met gevoelige informatie. Dat alleen al maakt iemand ongeschikt als staatssecretaris op een ministerie waar uiterst vertrouwelijk met informatie moet worden omgegaan, denk aan de internationale samenwerking inzake terrorismebestrijding.

  2. Haar persoonlijk leven is nauw verbonden met een terroristische organisatie.
  Haar Palestijnse man, Anis al-Qaq, was namens de Palestijnse terreurorganisatie PLO ‘Onderminister van Planning’. Dat was in een tijd dat zijn baas Yasser Arafat opdrachten gaf om terreuraanslagen te plegen. Dat kan betekenen dat haar man persoonlijk de hand in terreur heeft gehad.

  3. Zij heeft bewondering voor terroristen.
  Sigrid Kaag heeft in haar woonkamer prominent een foto van Yasser Arafat. Zie link hieronder. Yasser Arafat geldt als “de vader van het moderne terrorisme”. Zijn hele leven heeft hij zich bezig gehouden met weerzinwekkende terreur. Duizenden onschuldige mensen zijn op bevel van Arafat vermoord. Niet alleen Joden en Israëli’s, maar ook vele Jordaniërs, Libanezen en Palestijnen – zowel politieke tegenstanders als Arabieren die wel in vrede met Israël wilden leven.

  4. Zij heeft goede banden met terreurorganisaties.
  Sigrid Kaag beroept zich in interviews geregeld op haar goede relatie met de sjiitische terreurorganisatie Hezbollah. Wie is daar nou trots op? Naast veel terreur in het Midden-Oosten pleegt Hezbollah ook terreur op Joden wereldwijd, zoals de aanslag op een Joods gemeenschapscentrum in Argentinië waarbij 85 onschuldige burgers gedood werden.

  5. Pro-terreur.
  Haar kinderen lijken pro-terreur te zijn opgevoed door hun ouders. Zo likete haar dochter Janna “Marwan Barghouti for president” op Twitter. Deze Marwan Barghouti is tot vijf keer levenslang veroordeeld wegens bewezen betrokkenheid bij drie terreuraanslagen waarbij vier Israëli’s en een Griekse monnik werden gedood. Maar vermoed wordt dat hij nog minstens 33 aanslagen met in totaal 21 doden georganiseerd heeft.

  6. Zij is haatdragend naar een bevriende democratische natie.
  De democratisch gekozen Israëlische premier Netanyahu noemde zij onder meer “een racistische demagoog” en “geen vertegenwoordiger van vredelievende Israëli’s”. Zij werkte voor de UNWRA, de VN organisatie die alle Palestijnse nakomelingen van vluchtelingen opgesloten houdt in kampen. Dat zou nodig zijn, zo wordt hen wijs gemaakt, omdat zij daardoor ooit naar Israël zullen mogen verhuizen. Daarom moeten zij – zelfs als zij in gebied wonen met Palestijns zelfbestuur, wat geldt voor de meerderheid – in afschuwelijk overbevolkte kampen blijven wonen. In deze kampen worden zij door de UNWRA opgevoed met antisemitisme, haat tegen Israël en verheerlijking van de jihad.

  7. Zij heeft nauwelijks verbondenheid met Nederland of met het Nederlandse beleid.
  Haar kinderen noemt zij ‘Palestijns’. Als haar kinderen Palestijns zijn en dus niet Nederlands, wat doet zij dan in een Nederlands kabinet? Ook beleidsmatig gezien is Sigrid Kaag een heel merkwaardige keus voor een staatssecretaris. Sigrid Kaag herkent zich niet in Nederland, want zij constateert “dat Nederland gedurende mijn [tientallen jaren] afwezigheid nogal is veranderd”. Zij vindt migratie “een verrijking voor de Nederlandse samenleving”. Zij is daarom tegen opvang in de regio, iets wat juist een speerpunt is van het buitenlandbeleid van het nieuwe kabinet.

  Nederland staat de komende jaren voor grote uitdagingen, ook wat islamitische terreur betreft. Het is van groot belang om ministers en staatssecretarissen benoemen die deze dreiging en de bestrijding daarvan serieus nemen. Sigrid Kaag heeft laten zien dat zij hiervoor niet de meest aangewezen persoon is.

  Bron: Likoed Nederland, 24 oktober 2017

  j.c.th.kohler@ziggo.nl

  Like

Reacties zijn gesloten.