De ontheemden, doven, stommen en blinden.


Door: Young German.

Enkele trefwoorden zijn hier deze week van betekenis. Op de eerste plaats zijn er de vermoedelijke rechtse terroristen, die in Chemnitz een terroristische vereniging zouden hebben opgericht. Hun doel zou zijn geweest, net als en naar het voorbeeld van de NSU buitenlanders en politieke vijanden te doden.

Weliswaar vond de politie geen vermeldenswaardige wapens, maar gaat zij ervan uit, dat de wil om dergelijke wapens aan te schaffen aanwezig geweest is. Of het bij de arrestanten uiteindelijk echt gaat om de grote gevaren, waarvoor ze momenteel door de media worden uitgemaakt, moet nog blijken. Tenslotte ontpopte ook Franco A., de leger-officier, zich als tegenvaller voor de sensatie-pers. Concrete plannen voor een aanslag heeft hij dan toch niet gehad (https://www.welt.de/politik/deutschland/article168289929/Was-wurde-aus-dem-Fall-Franco-A.html).

Een ander bericht, dat nauwelijks opvalt tussen de lopende tekst en zijdelingse regels in de Duitse media, is de arrestatie van meerdere, islamitische, vermoedelijke terroristen, die in Nederland voor de voltrekking van een terroristische aanslag stonden, die net als bij Bataclan waarschijnlijk zou hebben geleid tot zeer veel slachtoffers. Na meerdere maanden van observeren lukte het de rechercheurs om een succesvolle aanval te ondernemen, die tenslotte de verdachten kon stoppen, vóór dezen AK-47 Kalashnikoffs en bommen konden aanschaffen. (https://www.telegraph.co.uk/news/2018/09/27/dutch-police-foil-major-terror-plot-raids/).

Terwijl het eerste bericht over de rechts-extremisten zogezegd van de daken wordt gechreeuwd, moet men bewust zoeken naar de IS-ondersteuners, die zich in een ingeslapen Nederlands dorpje voorbereidden op de aanslag in de westerse landen. Gevaarlijk zijn beide groeperingen, veronachtzamen moet men er niet één. De ontbindingsverschijnselen van Midden- en West-Europa, gevangen in een stroom van niet- eindigende escapades van geweld en uit elkaar spattende belangengroeperingen zijn overduidelijk te zien.
De media concentreren zich in hun gebruikelijke Modus Operandi graag op het geweld van Rechts en beoordelen dit anders dan het geweld van Links of dat van islamisten of buitenlandse groeperingen. Uiteindelijk kon deze tendentieuze beoordeling echter wel eens net zo fout blijken te zijn, als de weigering van de één of andere groepering, al naar gelang de kleur, de problemen als zodanig te erkennen. Veel rechtsen zullen vergoelijken, veel linksen zullen hetzelfde doen, zolang de eigen zienswijze er maar mee gediend is. Waarheidsbevinding schijnt tegenwoordig moeilijker te zijn, dan ooit.

Brandende binnensteden, gooien met stenen en aanslagen op andersdenkenden https://www.welt.de/politik/deutschland/article155979969/Erschreckendes-Ausmass-der-Gewalt-gegen-die-AfD.html? Een geliefd speelveld van links-extremisten, die in de Bondsrepubliek echter grotendeels idioten-vrijheid genieten. Dat dergelijke methodes ook door rechts-extremisten worden toegepast, moet extra worden benadrukt, omdat bedrijfsblindheid niet alleen een probleem is van de Goedmenschen. Geweld ter doorzetting van het politieke doel schijnt meer en meer tot het dagelijks leven in Europa te behoren – merendeels door Islamisten en links-extremisten, maar niet beperkt tot deze groepen.

Een verslaggever van het Naunburger Dagblad   https://mobil.n-tv.de/der_tag/Hitlergruss-und-Messer-Angriff-auf-Journalisten-article20650609.html   berichtte thans, dat hij door jongeren werd aangevallen. Men bracht hem de Hitlergroet en stak hem vervolgens een mes in de buik. Hij belandde in het ziekenhuis. En als we ervan uitgaan, dat hij zichzelf dat mes niet in het lijf heeft gestoken, dan zal het mogelijk gaan om een aanslag op een journalist. Wij weten nu nog te weinig, om naar behoren te kunnen beoordelen, welke achtergronden deze daad heeft.

Mogelijk zal men echter deze mes-aanval niet onderbrengen in de categorie “individuele gevallen” zoals dat het geval is met de mes-aanval in Ravensburg en met talloze andere. Aldaar stak een Oosterling op meerdere mensen in, brulde wartaal en verwondde minstens drie personen http://www.badische-zeitung.de/suedwest-1/messerattacke-in-ravensburg-21-jaehriger-afghane-in-psychiatrie-eingewiesen–157185664.html. Dat er niemand is gestorven, grenst aan een wonder, getuige de beelden die op Internet de ronde doen.

In de media stelde men slechts weinig uren of zelfs minuten na de eerste berichten vast, dat het om een verwarde individuele dader gaat, dat er geen sprake is van terrorisme en de Afghaan vanzelfsprekend in de psychiatrie moet worden opgenomen. Een verwarde man, meer niet.

Misschien net zo verward als de autobestuurder van Nimes (Zuid-Frankrijk), die zo’n twee weken geleden met zijn auto op een mensenmenigte inreed, verschillende mensen verwondde en daarbij “Allahu Akbar” riep, voor men hem overweldigde. De Duitse media berichtten voor het merendeel (op de alternatieve media na) totaal niet daarover. Men vernam het uit de lokale pers in Frankrijk, uit streekbladen en internationale bladen. De politie arresteerde de man en hij wordt aangeklaagd wegens terrorisme. De gewenning van de mensen aan deze voorvallen neemt toe met het aantal en de frequentie van deze aanslagen en de tendens van de Mainstream Media, om over dergelijke voorvallen niet of slechts spaarzaam te berichten, terwijl andere breed worden uitgemeten.

En zo verzamelen allen zich in het oude westen. De ontheemden, die nu geen scrupules meer hebben en hun kans ruiken om de omverwerping voor te bereiden en al degenen die eigenlijk ogen en oren voor de burgers moeten zijn, maar in deze opdracht fenomenaal falen, omdat ze blind, doof en stom zijn. En dat vaak geheel opzettelijk.
De klassieke kranten en media als waarnemers van de werkelijkheid? Daarin falen ze maar al te vaak.

Door: Young German.
vertaling: Theresa Geissler.