Eén farizeeër minder!

Afbeeldingsresultaat voor pechtold

 

Trek vanavond de champagne-flessen open: Er is een goede aanleiding voor:
Pechtold stapt op! Met onmiddellijke ingang!

Hij kwam er vanmiddag mee; op het congres van zijn eigen partij, D66 …
Donderslag bij heldere Hemel? Welnee: Heel Nederland voelde, wíst zelfs, dat het er aan zat te komen!
Hijzelf niet in de laatste plaats, dus dan beraad je je maar in alle stilte op een afscheid “met opgeheven hoofd”.
Dat hij daarvoor dat congres uitgekozen heeft, is daarom, zeker vanuit zijn perspectief, niet meer dan logisch: Een afgang op eigen terrein is nu eenmaal de veiligste optie.
Want een afgang is en blijft het.

Al probeert-ie dat nog zo fraai te verpakken in doorzichtige frasen als: “Ik had het er vorig jaar met mijn gezin al over…”(Oh ja? Je vrouw had toen anders allang de kuierlatten genomen) en “Het is tijd voor nieuw leiderschap …” (Agossie, sinds wanneer heb je dát doorgekregen? Sinds er tot in alle hoeken en gaten van dit land is uitgelekt, dat je óók nog voor engeltjes-maker bent gaan spelen, soms?)
Want hij kan mooi blijven lullen,wat hij wil, maar dat was en bleef natuurlijk ‘de druppel’, al spuugt-ie hónderd keer het woord “privé-kwestie” er uit:

Zijn vriendin wilde geen abortus, daar was ze duidelijk genoeg in. Daarom maakte hij eerst al een einde aan de relatie, om vervolgens zoete broodjes te gaan bakken en haar voor te spiegelen, dat hij uiteindelijk zóóó graag met haar verder zou willen … als ze er alleen maar mee instemde om déze zwangerschap te beëindigen.
En het arme mens, helemaal gelukzalig, ging overstag -erg naïef van haar, maar desondanks nog wel invoelbaar – waarna hij haar de volgende dag met z’n welbekende pokerface kwam vertellen, dat-ie “had nagedacht, en tot de conclusie gekomen was…”

En ik weet niet, hoe de rest van het land hier tegenover staat, Pechtold, maar van alles, wat jij de afgelopen jaren al geflikt hebt, in- of buiten de politiek, vind ik dít het aller-walgelijkste staaltje; eenvoudig geen wóórden voor!
En het straalt daarnaast ten volle af op dat rótpartijtje van je, weet je dat? Wat héét: Juist door dat rotpartijtje wordt deze smerige geschiedenis ten volle weerkáátst:

D66, met haar eeuwig pleiten voor een zo liberaal mogelijk abortus-beleid en het versoepelen van de euthanasie-wet … Oh, ze grossieren gewoon in ‘pillen’, is het niet voor het éne doel, dan wel voor het andere!
Misschien wel met in hun achterhoofd: “Als de NEDERLANDSE bevolking daarover maar wat gemakkelijker gaat denken, komt er misschien wat meer ruimte voor IMMIGRATIE, zodat ónze partij de barmhartige samaritaan kan spelen …” Zou kunnen.

Maar ja, zoals JIJ het nu in praktijk hebt gebracht, wordt het wat ál te zichtbaar, en dat is nu óók weer niet hun bedoeling…

Zoals jij, in het verleden, in de Kamer ettelijke malen bent opgestaan, plèchtig je colbertje dichtknopend, en met een even plèchtig air naar de microfoon liep, in het bijzonder om Wílders moreel onderuit te halen, ik kan je zo nóg uittekenen!
Niet, dat je opzet vaak slaagde: Negen van de tien keer niet.
Maar het maakte eens te meer zichtbaar, wíe jij bent en wát jij bent: Een on-eigenlijke moraalridder, een land-verkwanselaar, een pseudo-kosmopoliet, een steekpenningen-incasseerder, een kat-in-het-donker-knijper, een … (verrek, ben je soms in de leer geweest bij de top van “DENK”?)

We zullen het maar houden bij één begrip, dat meteen de hele lading dekt: Je bent een FARIZEEËR.
En, al gaat het hoopvolle “erger dan zó kan het niet worden” voor dat D66-clubje helaas niet op – aan Kaag en Ollongren moet men in dit verband al helemáál niet denken – één farizeeër minder is altijd weer meegenomen.

Vaarwel, en hopelijk maken ze je burgemeester van een gat ergens in Oost-Groningen!

Hoe dan ook: Hopelijk tot nooit meer ziens!

Door: Theresa Geissler.