Luid ge-miauw door kleine katten.

Door: Young German.

Wie luidkeels beweert, dat hij zelf buitengewoon wijs en schrander is, zichzelf al halverwege de eerste zin aanprijst en anderen verwijt, dat ze te dom en te suf zijn, is waarschijnlijk zelf niet het grootste licht, maar houdt zichzelf ervoor.

Dat is net als met koning Joffrey Baratheon uit Game of Thrones. Zijn energieke tentoonspreiden van het “Koningschap” en het zich laten voorstaan op zijn autoriteit als Majesteit, als zijn onderdanen hem niet meteen willen gehoorzamen, is slechts een teken, dat hij geen ware koning is, zoals zijn grootvader al terecht vaststelde.

De Süddeutsche Zeitung, zogezegd de huiskrant van Burgerlijk Links, wordt door mij veelvuldig en graag gelezen. Waarschijnlijk ben ik wat dat betreft masochistisch ingesteld. in één artikel https://www.facebook.com/215982125159841/posts/2007303392694363/ houdt ze zich momenteel bezig met de Braziliaanse presidents-kandidaat Jair Bolsonaro, over wie wij het op ons blog wel vaker gehad hebben. Hier kopt de Süddeutsche als volgt:

WAAROM ZWARTEN OP EEN RACIST STEMMEN

De rechts-extremist Jair Bolsonaro is de grote favoriet voor het presidentsschap in Brazilie. Hij ageert tegen Zwarten en tegen vrouwen – en wordt desondanks door hen gekozen. De redenen hiervoor legt een wetenschapster uit. – https://www.sueddeutsche.de/politik/interview-am-morgen-wahl-in-brasilien-warum-schwarze-einen-rassisten-waehlen-1.4163726

Op het eigenlijke artikel wil ik niet ingaan. Bolsonaro wordt door velen gekozen en is geliefd bij hen https://younggerman.com/index.php/2018/07/30/brasiliens-rechtspopulisten-sind-auf-den-vormarsch-und-koennten-den-ganzen-kontinent-kippen/, omdat links en de gevestigde conservatieven in Brazilië simpelweg bij de bestrijding van de criminaliteit fenomenaal hebben gefaald, door corruptie en economisch wanbeleid hele generaties van mensen hebben prijsgegeven aan de bruutheid van een multiculturele en gedésocialiseerde samenleving. Jair Bolsonaro belooft, op te ruimen en af te rekenen. Meer behoeft men niet te weten. De mensen zijn inmiddels zo vertwijfeld vanwege de misdaad, de illegale immigranten en de bendes, dat ze bereid zijn om op een tamelijk doorgeslagen populist te stemmen. Bedanken kunnen de Zuidduitse- en alle linksen in Brazilië zichzelf en hun utopie van een globale, neo-liberale Wereld-ordening. Jair Bolsonaro komt op de proppen met een soortgelijk concept als Trump en de meeste andere rechts-populisten over de hele wereld. Hij geeft de niet-gehoorden een stem, beweert, te spreken voor het volk en als men zijn verkiezingsprogramma bekijkt, zou dat zowaar kunnen kloppen.

Nu echter naar de koningen van de online-Savanne, preciezer gezegd naar de lezers van de Süddeutsche, die vanaf het hoogste paard en vanaf de grootste Steppen-vlakte verkondigen, hoe schrander en onderlegd ze wel zijn. “Miauw, miaaaauw!” deed het katje en hield zichzelf voor de heerser over het dierenrijk. Hier twee uitgeselecteerde commentaren, die mij buitengewoon hebben geamuseerd.

Burt Leo Stengl https://www.facebook.com/burt.stengl?fref=ufi&rc=p “Gebrek aan opleiding. Als die fascist wordt gekozen, zouden er onmiddellijk sancties tegen Brazilië moeten worden afgekondigd.”

Ik doe weliswaar slechts zelden aan “Nazi-grammatica” https://www.youtube.com/watch?v=N4vf8N6GpdM, maar moet toegeven, dat hier mijn vingers nogal jeuken. Anderen hun gebrekkige opleiding voorhouden, maar meteen daarop vijf fouten (hoofd-en kleine letters, leestekens) binnen 15 woorden neer te kladden is al bewonderenswaardig. Hier is weer het bovengenoemde thema van het Übermenschen-complex waar te nemen, waarmee zovelen behept schijnen te zijn. Dat blijft niet beperkt tot het lijkse publiek van de Zuidduitsers. Is de ander niet mijn mening toegedaan, dan móet hij wel dom of onderontwikkeld zijn. Ergo ben ik dan de knapste. Dit narratief wordt echter graag en dikwijls gevolgd door de vooraanstaande media. Vooral, wanner het gaat om Midden-Duitsland en het sterke afkraken van de AfD aldaar. De “Donker-Duitse sukkels in optima forma hebben AfD gestemd, omdat ze onnozelaars zijn”, heet het dan toepasselijk tussen de regels, als zogenaamde gebrekkig opgeleiden onder de kiezers worden aangesproken.

Harmos Vera “Waarom niet. Ook onder hen bevinden zich minder grote lichten. Is hier toch ook zo. Ik ken mensen met migratie-achtergrond ( reeds lichtelijk ‘stoffig’ geworden, 2de tot 3de generatie), die zich “bedreigd”velen door vluchtelingen. Dat ze eventueel de volgenden – dus na de vluchtelingen- kunnen zijn bij Rechts, daar komen ze zo prompt niet op.”

En Harmos Vera, een ietwat androgyne persoon, wiens gender-specifieke aanspreking ik helaas niet beheers, beweert nochtans in ernst, dat er mensen met immigratie-achtergrond zijn, die een eigen mening vormen en het links-radicale narratief van de AfD-man als gelaarsde Nazi met ijzeren knoppen niet serieus nemen.

Een bedreiging door “vluchtelingen”valt momenteel metterdaad niet te vrezen!
Wie zou dergelijke onzin ook beweren? Anna en Gregoriy Bagratuni, Sebastian Berlin, Nada Cizmarova, Fabrizia Di Lorenzo, Dalia Elyakim, Dorit Hrebs, Angelika Klösters, Lukasz Urban en Peter Volk kunnen mijn getuigen zijn, als ze niet de bloedige match op de Breitscheidtplatz waren geweest.

Anis Amri, Sayed M. en Osama Krayem https://younggerman.com/index.php/2018/07/03/einsickern-im-feindesland/ zijn net zo ongevaarlijk als de bijlvechter uit de trein bij Würzburg https://de.wikipedia.org/wiki/Anschlag_in_einer_Regionalbahn_bei_W%C3%BCrzburg, of de Syriër uit Schwerin, wiens aanslag https://www.t-online.de/nachrichten/deutschland/id_82609186/terroranschlag-verhindert-syrer-kam-als-fluechtling-nach-deutschland.html kort voor de voltrekking nog kon worden verhinderd. Welk geslacht mevrouw (FUCK NAZIS) Harmos Vera (Sabine) wel gehad zou hebben, als ze op buikhoogte door een spijkerbom was getroffen?

Domme mensen vindt men metterdaad overal. Ik heb nog een paar links-liberale vrienden, met wie ik de helft van de tijd normaal en beschaafd over de politiek kan praten, zonder dat de één de ander voor dom zou uitmaken, ongeacht of wij qua politieke coördinatie op verschillende golflengtes zitten. Discussiëren via Internet, waar totaal geen fysieke consequenties dreigen, is daarom meestal tamelijk nutteloos, omdat het niveau snel daalt. Ook ik maak me hieraan schuldig en kan mijn hand wat dat betreft in eigen boezem steken.
In de zin van: “Miauw, miauw. Hoor mij eens brullen!”

Door: Young German.
vertaling: Theresa Geissler.