Gijzelneming op het station van Keulen: Weer was het een Jihadist.

Nu is het duidelijk: De terroristische daad op het station van Keulen heeft een islamitische achtergrond.

De dader, die eerst al in een fastfood-restaurant een meisje in brand stak en zich vervolgens met een vrouwelijke gijzelaar in een apotheek verschanste, verklaart zich voor de islamitische staat. Kennelijk wilde hij met zijn daad een statement maken. Dit laten Focus en Jouwatch https://www.journalistenwatch.com/ weten.

De man was gewapend en uitte in het wilde weg bedreigingen in het Arabisch. Met een aansteker had hij de schoenen en benen van een 14-jarig meisje in brand gestoken. Dit vond plaats in een filiaal van McDonalds. Vervolgens rende de man, wiens identiteit nog door de politie geheim gehouden wordt, met een pistool in de hand naar de tegenover gelegen apotheek. Aldaar verschanste zij zich met een vrouwelijke gegijzelde in de achterkamer.

Sympathisant van de “Islamitische Staat”

Ook die vrouw wilde hij klaarblijkelijk in brand steken. Daarmee dreigde hij in elk geval tegenover de politie. Bij het gesprek zou hij zich – aldus het nieuwsbulletin – hebben uitgegeven als sympathisant van de terroristische militie Islamitische Staat.

Vanwege het acute gevaar voor de gegijzelde bestormde een speciale politie-eenheid zo rond 15.00 uur de apotheek. Hierbij werd de gijzelnemer door de agenten levensgevaarlijk verwond. De Moslim moest worden gereanimeerd. De gegijzelde liep lichtere verwondingen op.

Ontploffende rookbom
Terwijl er met betrekking tot de dramatische gebeurtenissen op het station nog een nieuwsverbod door de politie van kracht was, hadden ooggetuigen al bericht over schoten en een ontplofte rookbom.

Het station werd ontruimd en de hele omgeving afgesloten. De agenten verzochten de talrijke aanwezigen, “het stationsgebouw zo snel mogelijk te verlaten”. Voor het station was brandlucht te bespeuren. (WS)
De bijdrage verscheen aanvankelijk hier: https://www.journalistenwatch.com/

Bron: Philosophia Perennis.
vertaling: Theresa Geissler.