Lesbos: Stenen kruis vernield, omdat het zogenaamd haat tegen migranten zou oproepen

Door: David Berger.

De verovering door de Islam en de daarmee gepaard gaande strijd tegen christelijke symboliek neemt in Griekenland een hoge vlucht. Op het eiland Lesbos werd nu een groot stenen kruis vernield, kort nadat een zogeheten NGO de verwijdering ervan had geëist, om dat het “haat tegen migranten” zou oproepen.

De bewoners van het Griekse eiland Lesbos reageerden met woede op de vernietiging van een groot stenen kruis aan de kust door onbekende daders. Een paar weken eerder had de NGO “Coëxistentie en Communicatie in het Egeïsch gebied” bij de autoriteiten een verzoek ingediend, waarin de verwijdering van dit kruis werd geëist.

Het zou “ongepast zijn,dat een religieus symbool zich in de nabijheid van badgasten zou bevinden”, zo oordeelden de vrienden-van-vreemdelingen, die beweerden, dat het christelijke symbool een “werktuig van de zich verheffende kruisvaarders” zou zijn.
HET KRUIS ZOU EEN SYMBOOL ZIJN VOOR “RACISME EN INTOLERANTIE”

Maandag ontdekten de eilandbewoners het die nacht omvergetrokken en vernielde kruis, bericht het Griekse dagblad Ta Nea https://www.tanea.gr/2018/10/08/greece/gkremisan-ton-tsimentenio-stayro-sti-mytilini/. De lokale krant Lesbos News https://www.lesvosnews.gr/32506/poy-vadizoyme-gkremisan-to-stayro-stin-apeli-ellines-christianoi-theloyn-na-stithei-ekei-enas-terastios-stayros/ bericht, dat men overstroomd is met berichten en telefoontjes van ingezetenen, die geld willen inzamelen om op de oude plek aan het Apelli-strand onder de vesting van Mytilene een nieuw Kruis te plaatsen. Met deze vraag hoopt men tevens op ondersteuning van de Grieks-Orthodoxe kerk.

In het schrijven van de NGO aan de haven-minister en burgemeester van de Griekse krant Newsbeast werd beweerd, dat het “onschone” kruis daar neergezet zou zijn als “symbool van … racisme en intolerantie”teneinde te verhinderen, dat migranten gebruik maken van het strand.
Het Griekse nieuwsbureau Skai bericht volgens Breitbart https://www.breitbart.com/europe/2018/10/15/lesvos-cross-destroyed-migrant-ngo/, dat bij de bewoners van Lesbos sprake is geweest van “Sterk protest” ten aanzien van de vernietiging van het kruis. Intussen hebben de bewoners het kruis weer provisorisch opgesteld. (MS)

DE BURGERS VAN LESBOS HEBBEN ER ALLANG HUN BUIK VAN VOL

Lesbos had kort geleden nog vette koppen geplaatst, toen immigranten hun eten op straat gooiden om te protesteren tegen de verzorging in het vluchtelingenkamp:

Ontevreden: Immigranten op het eiland Lesbos gooien hun eten op straat
(David berger) Momenteel zijn talloze grieken boos over de video-opnames uit het vluchtelingenkamp Moria op het Griekse eiland Lesbos. De opnames laten zien, hoe woedende immigranten het aan hen gespendeerde eten op straat gooien.  (Foto helaas niet beschikbaar.)

Door: David Berger.
vertaling: Theresa Geissler.
Bron: Philosophia Perennis.  https://philosophia-perennis.com/2018/10/17/lesbos-steinkreuz-zerstoert-weil-es-angeblich-hass-auf-migranten-foerdere/