Seehofer: “Vanwege een misdaad stort de samenleving niet in elkaar.”

 

Door: David Berger.

Vanwege een misdaad zou niet de hele maatschappij in elkaar storten, laat Minister van Binnenlandse Zaken Seehofer de steeds vaker door messen-terreur in eigen land getroffen Duitsers nu in een interview weten. Een klap in het gezicht van de slachtoffers en hun naasten.

Zulke dagelijkse kost zijn de 24/7-messen-terreur en de islamitisch-gemotiveerde gewelddadigheden geworden, dat de Duitsers er langzaam aan beginnen te wennen. Of was de meest recente IS-terreur op het berucht geworden Hoofdstation van Keulen gedurende de laatste drie dagen nog onderwerp van gesprek binnen uw kennissenkring?

ALLEMAAL SLECHTS INDIVIDUELE GEVALLEN VAN REGIONALE BETEKENIS

Midden in deze voor de stabiliteit van het systeem-Merkel heel belangrijke gewenningsfase valt een interview van de “Neue Osnabrücker Zeitung” met Minister van Binnenlandse Zaken Horst Seehofer.

Aangesproken op de (althans in de waarneming van het volk vastgestelde) enorme groei van de dagelijkse bloedige terreur door immigranten, reageert de politicus sussend en waarschuwt in plaats daarvan voor overdreven zorgen vanwege individuele gevallen van regionale betekenis:

Onze “maatschappelijke samenhang” zou veel sterker zijn “dan sommigen graag voorgeven”, zei hij tegen de krant. Om vervolgens in de stijl van de beste filosofie-van-de-koude-grond te laten weten:

“De maatschappij stort niet in elkaar vanwege een misdaad.”

“ALLEEN MAAR NIET HET VERTROUWEN IN ONZE POLITIEK VERLIEZEN!”

Wie iets anders zegt, wakkert angst aan met globale wereld-ondergangs-scenario’s . Men zou liever de kennelijk dalende aantallen in de misdaad-statistiek moeten bekijken. Dan zou men met Merkel kunnen vaststellen https://philosophia-perennis.com/2018/09/12/kanzlerin-zu-chemnitz-deutschland-gehoert-zu-den-sichersten-laendern-der-welt-live/:

“Duitsland was, is en blijft één van de veiligste landen ter wereld.”

Het eigenlijke gevaar, dat Seehofer in plaats daarvan ziet, is, dat de mensen het vertrouwen in de (bedoeld is hier “zijn”) politiek zouden verliezen: “Dat moeten wij verhinderen”.

“STEL JULLIE NIET ZO AAN!”

Concreet gericht, in contact met de slachtoffers, zou dit zich op de Seehoferse manier dan laten verstaan als:

“Uw vierjarige dochter is verkracht? Stel U niet zo aan, dat is één enkel geval. Die zal daar ook wel weer overheen komen https://philosophia-perennis.com/2016/09/19/vierjaehriger-missbrauch/! Ze is immers niet de eerste, die verkracht wordt. In Duitsland zijn die nog goed af, in Pakistan brengt men christelijke meisjes na afloop om het leven!”

“Uw vader werd door een onbekende in het wilde weg neergestoken? Niet zo mooi, dat U daarbij nu net moest toekijken, maar dat gebeurde toch altijd al! In werkelijkheid is de criminaliteit sinds de “opening van de grenzen” door onze kanselier duidelijk gedaald!”

Rainer Wendt https://philosophia-perennis.com/2017/11/24/universitaet-koeln/ , voorzitter van de Duitse politie-vakbond in de Bondsrepubliek (DPolG), heeft de Minister van Binnenlandse Zaken dan ook op deze manier geantwoord:

“Protest, meneer de minister van binnenlandse zaken! Voor de betreffende slachtoffers van mes-aanvallen, verkrachtingen en andere misdrijven stort zelfs vaak genoeg de hele wereld in.

DE SLACHTOFFERS BESTRIJDEN MET STATISTIEKEN

Binnenlandse veiligheid mag niet worden beoordeeld vanuit het perspectief van anonieme getallen-kolommen. Het zijn de slachtoffers en hun naasten en -achtergeblevenen, waarop de politiek zich behoort te concentreren.
De staat heeft de plicht om de mensen te beschermen en deze misdaden naar beste kunnen te verhinderen. De slachtoffers op deze manier bestrijden met statistieken helpt op geen enkele wijze”.

Slachtoffers, hun naasten en de achtergeblevenen in het het perspectief der politiek in plaats van de eigen carrière en de percentages voor de eigen partij? Hoezeer U in de grond ook gelijk heeft, maar daar kunt u in het huidige systeem lang op wachten, meneer Wendt!

Door: David Berger.
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: Philosophia Perennis.   https://philosophia-perennis.com/2018/10/21/seehofer-wegen-einer-straftat-bricht-nicht-die-gesellschaft-zusammen/