Kritiek op migratie-overeenkomst: Blogger.de verwijdert regerings-kritisch blog

 

Door: David Berger.

Het volledige blog van de bekende columnist Pommes Leibowitz werd gisteren verwijderd door de aanbieder Blog.de – Kort tevoren had hij zich met een foto-collage kritisch uitgelaten over de migratie-overeenkomst van de VN.

Leibowitz stelt zich op het blog “Fisch&Fleisch” op de volgende manier voor: “Politiek incorrecte columnist in woord en beeld, die ongevraagd m. b. t. de meest discutabele onderwerpen zijn standpunt bepaalt. Mijn fotoshop-karikaturen zijn o.a  ook bij Flickr te vinden, zie verder naar beneden. – Ik schrijf zelden of nooit over actuele gebeurtenissen. De eeuwige herhalingen en -gelijkblijvende proeven der geschiedenis interesseren mij veel meer.
LINKS NOCH RECHTS, MAAR ANTI-MAINSTREAM

Over het algemeen ben ik rechts noch links, maar op de eerste plaats anti-mainstream, eenvoudigweg omdat het NODIG is dat er een tegengestelde mening is. In de media en in de politiek is die er niet meer. Post-feitelijke, “alternatiefloze” eenheidsbrij, waar je ook kijkt.”

Geruime tijd voerde hij bij blogger.de een zeer succesvol blog. Waarvan ook wij steeds weer van zijn geslaagde fotoshop-collages zaken hebben overgenomen. Sinds gisteren zal men dit blog daar eenvoudig niet meer vinden https://pommes.blogger.de/stories/2703391/.

BESCHULDIGD VAN HET VERBREIDEN VAN “HATE-POSTINGS.”

Voor Leibowitz geen verrassing. Eén van de verantwoordelijken had Leibowitz op 31 oktober geschreven:

“Hallo, ik ga je blog op 7 november verwijderen en je user dezelfde dag blokkeren. Jouw hate-postings wil ik op blogger.de geen platform bieden. Een reactie jouwerzijds is niet noodzakelijk en zal ook niets veranderen aan de beslissing. Dirk.”

Iets, wat Leibowitz uiteraard niet zo goed kan begrijpen. Zelf karakteriseert hij zijn blog aldus: “Ik bedreef daar een klein testblog, voornamelijk voor mijn satirische afbeeldingen. Niks met haat of buitenlanders, maar links-kritisch. Desondanks heb ik een handvol links-extremistische haters op mijn nek, en nu DIT! Blog-baas en oprichter Dirk Olbertz is – naar mijn indruk – niet het grootste licht en waarschijnlijk links in hart en nieren.”

HET ARGUMENT “HATE-POSTING” IS IRRELEVANT, MAAR KAN WORDEN INGEZET ZODRA HET NODIG IS.

En wat velen na de lange  campagnes van de regering en enkele andere instituties meer en meer vergeten, mag hier niet onvermeldblijven: Zelfs als  Leibowitz op zijn blog ook al eens haat ( bijvoorbeeld t. a. v. criminaliteit, een religie of de AfD zoals de MSM immers dagelijks spuien) tot uitdrukking zou hebben gebracht, zou dit legitiem zijn geweest.

Alleen dictaturen proberen ook nog eens door tedringen in het privé-leven van de mensen en hun gevoelens te controleren. Om ze vervolgens – als ze gevoorlijk kunnen worden voor hún macht – af te straffen.

Zoals exact in iedere dictatoriale gedachtegang schijnt Dirk Olbertz zich in een dwangpositie te bevinden, wanneer hem als enig argument het nietszeggende woord “hate-posting” invalt.
Leibowitz gaat er overigens vanuit dat de laatste druppel voor zijn blokkering zijn volgende kritiek op de VN-migratie-overeenkomst geweest is:

https://i2.wp.com/philosophia-perennis.com/wp-content/uploads/2018/11/Refugees-breit.jpg?ssl=1

Door: David Berger.
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron:  https://philosophia-perennis.com/2018/11/07/kritik-an-migrationspakt-blogger-de-loescht-regierungskritischen-blog/