Seksuologie voor vluchtelingen als verkrachtings-preventie? Maar weer eens bekeken vanuit het gezichtspunt van een vrouw

 

Door: Niki Vogt *)

De integratie-gevolmachtigde Anette Widman-Mauz zou willen, dat asielzoekers, vluchtelingen e. d. worden ingelicht over seksualiteit en gelijkberechtiging in Duitsland https://www.welt.de/politik/deutschland/article183081950/Migration-Integrationsbeauftragte-fordert-Sexualaufklaerung-fuer-Asylbewerber.html, zodat de dagelijkse dertien verkrachtingen van autochtone meisjes en vrouwen ophouden.

Mevrouw Mauz is een vrouw. Eigenlijk ziet ze er heel aardig uit. Volgens Wikipedia is ze katholiek en gehuwd. Ze is 52 jaar oud. Ze beschikt dus waarschijnlijk over enige levenservaring. Nu zou ik zeer diplomatiek kunnen formuleren en dat toevoegen aan de kern van de kritiek, maar dat wil ik niet.

Hoe komt Mevrouw Mauz in Godsnaam op het onzalige idee, dat seksuologisch onderricht een man ervan afbrengt om een vrouw te verkrachten? Hoe stelt ze zich dat dan voor? “Aha, zo zo? Een vrouw heeft twee borsten, twee eierstokken en een baarmoeder? Ja, als dat zo is, dan mag ik haar dus helemaal niet verkrachten!” Ergo heb ik zelden zo’n ondermaats, volslagen onrealistisch voorstel gehoord.

Wat de fysiologie van het vrouwelijk lichaam betreft, hebben de heren, om wie het hier gaat, meestal uitgesproken gedetailleerde kennis, want in de vluchtelingen-opvang en de asiel-onderkomens is er noch aan alcohol, noch aan pornofilms gebrek. Zoals bekend heeft het bespreken en uitbeelden van primaire en secundaire vrouwelijke geslachtskenmerken en de beschrijvingen van de coïtus op mannelijke toeschouwers eerder sexuele drang opwekkende uitwerking, dan dat het bereidheid tot empathie, terughoudendheid en zelf-discipline stimuleert. Dat weet ook iedere vrouw, die niet als 90-jarige maagd in het klooster leeft. Ik denk, dat ik dat toch wel onweerlegbaar kan beweren.

De heren cursus-deelnemers aan het seksuologie-onderricht moet dus – zoals het immers al gebeurt, de verschillende stellingen en mogelijkheden van de coïtus met autochtone vrouwen worden uitgelegd. Daarnaast zou men er het liefst gewag van moeten maken, dat de vrouwen, die deze charmante interesse – zomogelijk niet onder toepassing van bruut geweld – ten deel valt, dezaak liefst zonder letsel zouden overleven.

Geweldig. Wie weet geeft het Bureau voor Migratie, Vluchtelingen en Integratie ook nog een nooi geïllustreerde brochure uit. Een gebruiksaanwijzing voor het gebruiksvoorwerp “vrouw”? Met pijltjes, die laten zien, hoe de afzonderlijke lichaamsdelen heten en wat men daar mee kan doen. Misschien ook waarschuwingen, dat het gebruiksvoorerp niet door al te veel gebruikers overbelast mag worden? Een goed getekende afbeelding van een explosie (dat is niet bedoeld als toespeling, dat is een terminus technicus!) illustreert vervolgens, wat, hoe of welke maximale grootte in welke opening mag worden ingebracht? “Slaat U niet op de vrouw in, dat kan leiden tot functioneringsstoornissen”?

Wat moet een man, die afkomstig is uit een samenleving, waarin de vrouwen streng afgeschermd van mannen leven en waar voor buitenechtelijke seks überhaupt geen plaats is, denken, als hem in cursussen wordt bijgebracht, dat je in principe met alle vrouwen seks kunt hebben, als zij daar tenminste ja tegen zegt? Wij vrouwen worden hem op die manier op een presenteerblaadje aangeboden.

Aangezien hij niet is opgevoed om van een vrouw een “nee” te accepteren, blijft slechts een “Ik kan met ieder van hen doen, wat je in de prnofilms ziet”, in zijn hoofd hangen. Hij weet dan, dat de vrouwen dat allemaal doen, dat elke vrouw mag doen, wat ze wil.

Nog erger: Als ze hem afwijst, is dat dan natuurlijk een krenking en een belediging, want mógen doet ze immers. En natuurlijk doet ze het dan immers met alle andere mannen, alleen hem wil ze niet. Dus is hij gekrenkt als man en wil hetzelfde recht – en dat zal hij ook doorzetten!

Alleen maar ter illustrering: In de reisgids “Arabisch schiereiland”van de populaire serie “Lonely planet” https://books.google.de/books?id=oVTmAgAAQBAJ&pg=PA37&lpg=PA37&dq=Sex+zwischen+Unverheirateten+Todesstrafe&source=bl&ots=7g25ACNDl-&sig=NBTJRnEvX3WaepB993bySeNczJg&hl=de&sa=X&ved=2ahUKEwj8qaOQpcDeAhWKLVAKHa9KDiYQ6AEwA3oECAUQAQ#v=onepage&q=Sex%20zwischen%20Unverheirateten%20Todesstrafe&f=false kan men nalezen, waarvoor men zich als argeloze westerling in acht moet nemen. De straffen zijn draconisch, van geselen https://www.merkur.de/welt/indonesien-junge-paare-wegen-sex-vor-ehe-ausgepeitscht-zr-6625845.html tot aan de doodstraf is voor seks tussen ongehuwden https://www.ncr-iran.org/de/news/women/813-iran-16jiger-ht-am-kran alles mogelijk. De vrouwen worden meestal gestenigd https://www.zeit.de/politik/ausland/2010-08/taliban-steinigung. Een verschrikkelijke dood.

En daar denkt Mevrouw Widman-Mauz in alle ernst, dat ze mannen, die in een dergelijke samenleving zijn opgegroeid, met een paar cursussen seksuologie en wat informatie daarover, duidelijk maken, dat men in Duitsland vrouwen gewoonlijk niet verkracht, wurgt en verstikt, ze één twee drie om te programmeren tot geëmancipeerde, tolerante, gelijkberechtigde mannen? Zoveel naïviteit doe ik haar niet na.

Het enige,wat echt zou helpen, zou een consequente, harde bestraffing zijn. Het tegendeel is het geval. De daders krijgen meestal belachelijke straffen, komen er als zogenaamde “minderjarigen” mee weg en gaan door.
Duitsland dom, alle vrouwen hoeren.

Door: Niki Vogt.
vertaling: Theresa Geissler.
Bron: https://conservo.wordpress.com/2018/11/07/sexualkunde-fuer-fluechtlinge-als-vergewaltigungs-praevention-mal-aus-der-sicht-einer-frau-gesehen/#more-22531

*) Niki Vogt is lid van het redactieteam van het blog “Die Unbestechlichen” https://dieunbestechlichen.com/, waarmee conservo regelmatig artikelen uitwisselt.