De Kathedraal van Brussel: Morgen zal hier voor het eerst de Muezzin tot het islamitisch gebed oproepen

 

Door: David Berger.

Zoals het gewoonlijk goed ge|informeerde, traditionalistische internetmagazine katholisches.info  https://katholisches.info/2018/11/08/erster-muezzinruf-in-der-kathedrale-des-primas-von-belgien/  bericht, zal komende zondag (11.11) in de Belgische Kathedraal van de Katholieke Primaat voor het eerst de oproep van de Muezzin tot het Islamitische gebed weerklinken.

De première zal goed verstopt worden ondergebracht in een onschuldig klinkend “Concert voor de Vrede”, een “groot herdenkingsconcert voor de slachtoffers van de Eerste Wereldoorlog, van de componist Jenkins.
Verantwoordelijk voor deze nieuwe stap in de islamisering van België is de in 2015 door Paus Franciscus benoemde kardinaal van Mechelen-Brussel, Jozef De Kesel.

PLANNEN VAN DE “DANNEELS-MAFFIA”?

Katholisches.Info hierover: “De Kesel was reeds in 2010 de favoriete kandidaat van de toenmalige Aartsbisschop Godfried Danneels. Paus Benedictus XVI gaf echter de voorkeur aan de toenmalige Bisschop van Namur, André-Joseph Léonard, om de progressieve koers van de Belgische kerk te corrigeren.

Danneels was lid van de Interkerkelijke Geheime Kring van Sankt Gallen, die de verkiezing van Paus Franciscus plande en organiseerde  De leden van de door Kardinaal Carlo Maria Martini SJ in de jaren ’90 gestichte Geheime Kring noemden zichzelf “de Maffia”.

Het internetmagazine presenteert vervolgens een hele lijst van wandaden van de nieuwe kardinaal-primaat, die aantonen, dat hij helemaal een man van de nieuwe kerk onder Paus Franciscus is die met het katholicisme niet langer al te veel gemeen heeft.

EEN VERGELIJKBAAR PLAN WERD IN 2017 IN HET AARTSDIOCEES KEULEN GESTOPT

Vandaar, dat de hoop, dat de première nog kan worden gestopt, zeer gering is. Onmogelijk is een dergelijke rem echter niet: Jenkins’ “Mis voor de Vrede” werd al eens opgevoerd in 2017 in de St. Laurentius in Wuppertal:

Ook daar zou de Muezzin weerklinken. Daartegen kwam het Vicariaat-Generaal van het Aartsbisdom Keulen in opstand. Na overleg met Jenkins werd de Oproep van de Muezzin weggelaten en in de daarvoor bestemde tijd een stile ingelast. Misschien kan ook in Mechelen de oproep op deze manier nog worden verhinderd.” – aldus katholisches.info  https://katholisches.info/

Update 10. 11. 18, 14 u.: Michael Lapp schrijft ons:
“Het stuk zou enige jaren geleden ook opgevoerd worden in de katholieke kerk in een Hessische parochie. De parochie was niet bekend met de Oproep van de Muezzin, het zou ook verder niet als een probleem gezien worden, tot het Vicariaat-Generaal in Fulda één dag voor de uitvoering er tussen kwam en het opvoeren van dat deel (zingen kan men dat niet zonder meer noemen) verbood.

Interessant genoeg leidde het niet tot een schandaal door de betreffende media. Overigens. Het stuk van Jenkins wordt zonder meer zowel muzikaal als inhoudelijk algemeen als uiterst ondermaats beoordeeld.

Door: David Berger.
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: https://philosophia-perennis.com/2018/11/10/kathedrale-von-bruessel-morgen-wird-dort-zum-ersten-mal-der-muezzin-zum-islamischen-gebet-rufen/