Wittenburg: 85-jarige man de keel doorgesneden – met asielzoekers dwepende dochter bezorgde hem de moordenaar

 

Gastbijdrage op Philosophia Perennis door Jürgen Fritz

Wanneer de zogenaamd 20-jarige Afghaan de Bondsrepubliek binnenkwam, is nog niet bekend. Vast staat, dat hij beweerde, een asielzoeker te zijn, zoals zovelen dat beweren. Zijn verzoek, werd echter, zoals bijna alle andere, ook afgewezen. In 2015 en 2016 had 99,6 procent van de aanvragers helemaal geen recht op asiel https://juergenfritz.com/2017/09/13/gehoert-merkel-hinter-schloss-und-riegel/.

Desondanks werd ook deze schijn-asielzoeker niet onmiddellijk uitgewezen. Hij was er nu eenmaal en had een tijdelijke verblijfsvergunning tot eind januari 2019. De dochter van een 85-jarige man, die in de regio Zwickau betrokken is bij de vluchtlingenhulpverlening, heeft vervolgens de Afghaan in augustus voor een week een baantje bezorgd bij haar eigen vader als verpleeghulp. Dit moest de 85-jarige, zoals nu bleek, met zijn leven bekopen.

WAARSCHIJNLIJK ‘S NACHTS IN ZIJN SLAAP DE KEEL DOORGESNEDEN

Kort voor de arglistige moord was de in een vluchtelingen-onderkomen levende Afghaan naar Wittenburg (Mecklenburg-Vorpommern) gereisd, waar hij in het huis van de 85-jarige gepensioneerde woonde.

Hij moest daar reparaties uitvoeren. Een huishoudelijke hulp, die eveneens in het huis van de gepensioneerde woonde, heeft dan in de nacht van vrijdag opzaterdag met behulp van de babyfoon gezien, dat de schijn-asielzoeker zich over de slapende huis-eigenaar boog.

Aanvankelijk ging hij ervan uit, dat de vluchteling de oude man wilde toedekken. Toen hij echter rochel- geluiden hoorde, is hij gaan kijken en ontdekte een diepe snee aan de hals van de 85-jarige.

Deze werd waarschijnlijk met een mes de keel doorgesneden, kennelijk in zijn slaap. Hierop heeft de huishoudelijke hulp onmiddellijk de politie gealarmeerd.

ARRESTATIEBEVEL UITGEVAARDIGD WEGENS ARGLISTIGE MOORD

De zware verdachte is onmiddellijk na de  met de auto van de oude man, stuurde de wagen echter al na een paar meter in een haag. Vervolgens is hij te voet verder gevlucht.

Zaterdagmiddag werd de Afghaan door beambten van de snelwegpolitie op de A24 bij Geesthacht in Sleeswijk-Holstein dun gekleed en onderkoeld aangehouden. De agenten zouden de jonge man allereerst naar een ziekenhuis gebracht hebben.

Bij het natrekken van de identiteit werd vervolgens duidelijk, dat het om de verdachte ging. Tegen hem werd een arrestatiebevel wegens arglistige moord uitgevaardigd. Tot nu toe heeft hij zich niet over de daad uitgelaten.

De sectie heeft intussen de doodsoorzaak bevestigd. De 85 jaar oude man stierf aan een diepe snee in de hals door een scherp voorwerp zoals een groot mes. Het moordwapen werd heden nog niet gevonden. De verdachte, die vermoedelijk 20 jaar oud moet zijn, bijgevolg als adolescent (reeds 18, maar het 21ste levensjaar nog niet achter zich) onder het jeugdstrafrecht zou kunnen vallen, zit thans vast in de jeugdgevangenis Neustrelitz.

DE DOCHTER VAN DE VERMOORDE KWAM MET DE AFGHAANSE SCHIJN-ASIELZOEKER AANZETTEN ALS PLEEGHULP

De vermoedelijke moordenaar woonde in een vluchtelingen-onderkomen in de omgeving van Zwickau. Aldaar is de dochter van het slachtoffer actief in de vluchtelingen-hulpverlening. Zijzelf heeft de schijn-asielzoeker de baan bij haar vader bezorgd en zo überhaupt als eerste eerste de vermoedelijke moordenaar en het slachtoffer met elkaar in contact gebracht.

Waarom de Afghaan de oude, weerloze, mogelijk slapende man de keel doorsneed, is volkomen onduidelijk, een motief niet aanwijsbaar. Volgens de aangifte werd er niets gestolen. De schijn-asielzoeker beschikt tot eind Januari 2019 over een verblijfsstatus van een Saksische instantie, heette het.

De onderzoekers gaan nu ook na, of hij zich überhaupt in Mecklenburg-Voorpommern had mogen ophouden. In Saksen geldt namelijk de residentie-plicht, dat wilzeggen, dat de Afghaan zich eigenlijk ook nog alleen maar in de deelstaat zou hebben mogen ophouden en niet in Mecklenburg-Vorpommern.
DE 85-JARIGE MAN WAS WELISWAAR FYSIEK GEBREKKIG, MAAR GEESTELIJK NOG GOED BIJ DE TIJD.

In de 6000 inwoners tellende stad is de getroffenheid over de gewelddadige dood van de gepensioneerde zeer groot, “De daad is voor ons onbegrijpelijk, de 85-jarige heeft zich onder andere sterk ingezet bij de molen-verplaatsingsdienst,” zei Burgemeester Margret Seemann (SPD). De man heeft na de dood van zijn vrouw een paar jaar alleen gewoond en was bij haar laatste bezoek aan hem weliswaar lichamelijk beperkt, maar geestelijk goed bij de tijd.

De bijdrage verscheen het eerst bij JÜRGEN FRITZ https://juergenfritz.com/

Door: Jürgen Fritz
Vertaling: Theresa Geissler
Bron: https://philosophia-perennis.com/2018/11/21/wittenburg-85-jaehrigem-die-kehle-durchgeschnitten-asylantenaffine-tochter-vermittelte-den-moerder/