Helemaal op de bodem beland: Horst Seehofer laat zich kennen als fan van de migratie-overeenkomst

Door: David Berger.

Ook Seehofer is inmiddels aangestoken door de door radicaal-links bewust ingezette rechts-populistenfobie.Thans geldt voor hem nog als enig criterium, in geen geval af te wijzen, wat de AfD afwijst. Zelfs bij een dergelijk, voor de toekomst van Duitsland belangrijk vraagstuk als de migratie-overeenkomst. De vroegere hoop van de conservatieven in de Unie heeft aan het einde van hun politieke loopbaan een tot nu toe onvoorstelbaar dieptepunt bereikt.

Kan men zich zo in een mens vergissen? Hoe krijgt een politicus het voor elkaar, de mensen net zo lang bij de neus te nemen, tot zijn ware gezicht overduidelijk zichtbaar wordt en zijn voormalige lezers doet huiveren? Deze vraag stellen steeds meer mensen zich naar aanleiding van de jongste uitlatingen van Horst Seehofer.

STOND SEEHOFER NOOIT ACHTER DATGENE, WAT HIJ ZEI ?

Velen hoopten, dat hij – nu carriëre zo ongeveer op zijn eind loopt – misschien toch duidelijke taal zou spreken. Dat doet hij ook, maar hij drukt zich uit op een manier, die doet vermoeden, dat het bij zijn verzet tegen het systeem-Merkel en zijn uitspraken als “De Islam hoort niet bij Duitsland” louter ging om verkiezingsstrijd-tactiek, waar hij nooit werkelijk achter heeft gestaan.

Dit bleek enige dagen geleden al overduidelijk, toen hij zich in een interview met de Spiegel uitsprak tegen een uitzetting van Syriërs uit Duitsland https://philosophia-perennis.com/2018/11/23/seehofer-schliesst-abschiebungen-krimineller-syrer-in-ihre-heimat-aus/.

Dat zou ook gelden, ingeval de Syrische migranten strafbaar geworden zouden zijn: “Op dit moment kan er naar geen enkel gebied in Syrië worden uitgezet, dat geldt ook voor criminelen.”

Dat Seehofer zich meer zorgen maakt over criminele migranten dan over de bescherming van de eigen burgers, shockeert velen. Zelfs de SPD-politici en Merkelianen zoals Kramp-Karrenbauer eisen, in tegenstelling tot Seehofer, dat het uitzetten van criminele Syriërs naar hun land van herkomst weer wordt opgepakt.

SEEHOFER WIL DE MIGRATIE-OVEREENKOMST

Voor allen, die Seehofer nog steeds trouw blijven en spraken van een misverstand, heeft hij er echter nog iets aan toegevoegd. Epoch Times schrijft onder de titel “Seehofer – een voorvechter van de migratie-overeenkomst zegt: Bij overeenkomst niet laten drijven door “rechtspopulisten” https://www.epochtimes.de/politik/deutschland/seehofer-ein-verfechter-des-migrationspakts-sagt-beim-pakt-nicht-von-rechtspopulisten-treiben-lassen-a2717935.html?fbclid=IwAR0lnXYdkBOAk7hE8INMk0St25Et0GNLx8D-snYq1uvq-tyQwRAqsN8VX0g :

“Minister van Binnenlandse Zaken Horst Seehofer (CSU) waarschuwt de Unie, zich in het debat over de VN-migratie-overeenkomst niet te laten drijvendoor “rechtspopulisten”. “Als we bij dit thema toegeven aan de druk van de AfD, is de volgende keer het eind zoek”, zei Seehofer tegen “Spiegel”. Weliswaar is hij voor een open debat over de overeenkomst, omdat er blijkbaar nog sprake is van een tekort aan informatie.”

Daarmee sprak hij zich ook duidelijk uit tegen pogingen van de Waarden-Unie, die momenteel binnen de Unie proberen, de overeenkomst te wippen. Het bizarre aan het geval: Juist de Waarden-Unie bejubelde Seehofer altijd als de grote hoop binnen de Unie.

Door: David Berger.
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: https://philosophia-perennis.com/2018/11/24/ganz-unter-angekommen-horst-seehofer-outet-sich-als-fan-des-migrationspakts/