Salvini met verwijzing naar de paus: “Italië zal de migratie-overeenkomst niet ondertekenen!”

Door: David Berger.

Niet alleen Italië, maar ook de Zwitsers zullen de VN-migratie-overeenkomst niet ondertekenen. Salvini maakte het terugtrekken van Italië vandaag bekend met een verwijzing naar de houding van de zwitsers en een dictaat van Paus Benedictus XVI.

Het Duitsland van Merkel raakt steeds meer in het isolement. Vandaag heeft ook de Italiaanse vice-premier en minister van Binnenlandse Zaken Matteo Salvini aangekondigd, dat Italië de VN-migratie-overeenkomst in geen geval zal ondertekenen. De Italaanse regering zal niets ondertekenen en ook niet naar Marrakech reizen, aldus Salvini voor het Parlement.

SALVINI: “IK BEN ABSOLUUT TEGEN DEZE OVEREENKOMST!”

“Zwitserland, dat tot gisteren de VN-migratie-overeenkomst heeft ondersteund, is teruggekrabbeld.” Weliswaar zal het parlement het laatste woord hebben en ook met de coalitie-partners moet in deze kwestie rekening worden gehouden, maar ook hier ziet Salvini geen problemen.

Met betrekking tot zijn besluit beriep Salvini zich o.a. op Paus Benedictus XVI: “Ik ben absoluut tegen de migratie-overeenkomst. Ik zie niet in, dat de individuele naties de beslissingsvrijheid hebben genomen en dat zogeheten economische migranten worden gelijkgesteld met politieke vluchtelingen.

Paus Benedictus zei over de vraag:

‘Voor de momentele socio-culturele achtergrond behoort echter voor het recht om te emigreren, het recht om niet te emigreren – dat wil zeggen, in staat te zijn om in het eigen land te blijven – worden bekrachtigd.’ (Benedictus XVI.)”

In het bijzonder onderstreept door Valerio Benedetti in “Primato nazionale”.

CONTE WIL NOG WACHTEN OP HET VOTUM VAN HET PARLEMENT

Premier Conte liet zich voorzichtiger uit: “Wij voelen ons verplicht, in het parlement een debat te openen.Net zoals in Zwitserland
zal het Parlement het laatste woord hebben. De regering zal niet aanwezig zijn in Marrakech.

De regering zal de VN-migratie-overeenkomst alleen dan ondertekenen, of afwijzen, nadat het Parlement zich over de zaak heeft uitgesproken”.

Door: David Berger.
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: https://philosophia-perennis.com/2018/11/28/salvini-mit-berufung-auf-den-papst-italien-wird-den-migrationspakt-nicht-unterzeichnen/