Brandenburger Tor: Duizenden protesteerden tegen de migratie-overeenkomst

Door David Berger.

500 deelnemers hadden de organisatoren bij de politie gemeld foor het openbare protest tegen de migratie-overeenkomst en der kwamen uiteindelijk meerdere duizenden demonstranten naar de Brandenburger Tor om te protesteren tegen de, achteraf, legalisering van Merkels acties inzake de vluchtelingenpolitiek.

Reeds kort na 13.00 uur was het door de politie aangewezen terrein voor de demonstratie tegen de migratie-overeenkomst al tot en met de laatste plaats bezet. Toen vervolgens de manifestatie onder het motto “Demonstratie migratie-overeenkomst stoppen – Merkel moet weg” kort na 14.00 uur begon, moest de politie de deelnemers verzoeken, de veiligheids-zônes vrij te maken en uit te wijken naar de straat van 17 juni, resp. het gebied voor de Tiergarten. Daarmee regelde de politie de nieuwe situatie soeverein, aangezien ze de zijstraten afsloot.

KLEINE TEGEN-DEMO
Hierdoor kon hoe dan ook niet worden vermeden, dat enkele demonstranten dichter bij de tegen-demonstratie kwamen te staan, dan voorzien. De tegen-demo was evenwel zo duidelijk in de minderheid, dat het – volgens ons huidige inzicht – niet tot aanvallen van links-radicalen op deelnemers aan de demonstratie kwam. De manifestanten spraken van 5000, Epoch Times van 1500, de politie van 1000 deelnemers.

In de toespraken van AfD-politici, Angelika Barbe, Christoph Bernd, het Pegida-duo Lutz Bachmann en Siegfried Däbritz, Jürgen Elsässer, David Berger e. a. werd in het bijzonder de rol van Merkel in de migratie-overeenkomst, de dreigende gevolgen van een ondertekening, het bestaan van de verdere vluchtelingen-overeenkomst en de perfide omgang met de wil van het volk naar voren gehaald.
groot applaus kreeg het besluit van Israël, om de overeenkomst van de wolven niet te ondertekenen. In de menige waren ook Israël-vlaggen te zien.

HEEFT VERZET TEGEN DE MIGRATIE-OVEREENKOMST NOG ZIN?

Talloze deelnemers hadden uit solidariteit met de Franse demonstranten gele vesten aangetrokken.

Voor de demo heb ik in een interview met Christoph Bernd de vraag gesteld, of een dergelijke demonstratie überhaupt nog zin heeft – met het oog op het feit, dat de overeenkomst vermoedelijk op 11 december zonder meer zal worden getekend. (Vert.: Video kon helaas niet worden overgenomen.)

Door: David Berger
Vertaling: Theresa Geissler
Bton: https://philosophia-perennis.com/2018/12/01/brandenburger-tor-tausende-protestierten-gegen-migrationspakt/