Coca-Cola: Zeg ons alstublieft, dat dit fake is & U geen problemen heeft met de democratie!

Door: David Berger.

Sinds vanmorgen bereiken ons talloze berichten, die ons foto’s uit Berlijn sturen van reclameborden met een vermeend propaganda-biljet van de frisdrank-exploitant Coca-Cola. Met daarop: Botte anti-AfD-bashing.

Het biljet toont een Coca-Cola-Kerstman, een ronde kerstboombal met het opschrift “Coca-Cola” en de slogan:
“Voor een tijd van bezinning: Zeg nee tegen de AfD”

De hier gepubliceerde foto is afkomstig van de Lützowplatz in Berlijn (een paar meter verwijders van het hoofdkwartier van de CDU). Ook binnen de sociale netwerken doen deze fotos’s https://twitter.com/SiggiWeise/status/1069543538474528768 de ronde en zorgen voor verontwaardiging. Een twitteraar schrijft:

“Heden vanuit Berlijn, Coca-Cola de grootste frisdrank-exploitant wereldwijd, ziet er geen been in, de AfD te verketteren. Ook was hij de hoofd-sponsor van het “Wij zijn meer”- concert van Chemnitz. Maar men hoeft niet verbaasd te staan, dat dit concern over lijken gaat.”

TIJD VAN BEZINNING EN VREDE IS ER VEEL MEER MET GESLOTEN GRENZEN

En ene Frau Antje uit B. doet een voorstel: “Hey @CocaCola_De , verander de tekst eens: Voor een tijd van bezinning. Zeg JA tegen gesloten grenzen en onmiddellijke uitwijzing van (bescherming zoekende) gevaren en criminelen.” Dan wordt het misschien nog wat met een kerstnacht van bezinning.”

Een andere twitteraar kondigt aan, dat hij in de toekomst geen frisdranken van Coca-Cola meer zal drinken: “En ik, die Coca-Cola altijd berkoos boven Pepsi. Tijd om een voorraad Pepsi in te slaan en Coca-Cola de rug toe te keren. @Coca-Cola_De: Wat voor de donder heeft uw firma met politiek te maken?! Laat U die politieke statements in het vervolg, want dit is GEEN snuggere stap!”

En de bekende juriste Karoline Seibt schrijft er op Facebook over: “Wat mooi: Beter kan men zich niet blameren! Lieve goedmenschen – tatataaaa

DAT zijn de profiteurs van jullie oh zo geliefde GLOBALISERING: Internationale groothandelaren, die jullie ziek maken en alleen op winst uit zijn, en blij zijn, dat jullie onnozel genoeg zijn, om met ze in zee te gaan. Laten we toch eens kijken, wie hier nog commerciële reclame maakt met “vluchtelingen” en “tegen rechts”…. nou, sukkels?

En heel eerlijk: Als de AfD de grootste vijand is van CocaCola, dan doen ze definitief iets goed!Hartelijk bedankt, lieve CocaCola Company voor de uitspraak! Wat mij betreft zie ik graag af van bruine suiker – of sugarfree frisdranken onder de kerstboom> In deze zin: Merry Christmas.”

MOEILIJK VOOR TE STELLEN DAT ZO’N GROOT CONCERN AGEERT TEGEN DE DEMOCRATIE

Philosophia Perennis heeft vandaag het persbureau van coca-Cola opgebeld, omdat wij ons gewoon niet konden voorstellen, dat zo’n groot concern een propaganda-actie start, die tegen onde democratie, welke op een meer-partijen-systeem is bebouwd, ageert.

En dus hebben wij Coca-Cola om een statement verzocht. De dame aan de telefoon hon of wilde dit niet geven, maar beloofde, over de zaak terug te belen. Tot dusverre niets gehoord. Zodra het ons bereikt, zullen wij het artikel hier hervatten.

ONPROFESSIONELE PROPAGANDA-AFDELING

Update 3.12. 18,17.00 uur:In plaats van in te gaan op onze pers-aanvraag, re-twittert de firma schimmige commentaren als: “Niet elke fake hoeft verkeerd te zijn”. Extreem onprofessionele propaganda-afdeling! En: door de zoveelste dubbelzinnige re-tweet steunen ze de actie, of ze willen of niet.

COCA-COLA GEEFT PP ANTWOORD – PP GAAT ER OP IN

Update 3.12.18, 19.20 uur: Inmiddels heeft de persdienst van Coca-Cola Duitsland geantwoord op mijn persverzoek. In de mail, die PP zoëven bereikte, staat:

Zeer geachte Herr Berger,
het biljet is niet van ons afkomstig.

Op de ondergrond van een meerdere jaren oud kerstplakkaat heeft iemand zelf deze boodschap geknutseld.

Hartelijke groeten, Sarah Helm

Daarop heb ik – ook met het oog op de zonderling re-tweet vanuit de reclame-afdeling – achteraf de volgende twee vragen:

Zeer geachte Mevrouw Helm, hartelijk dank voor deze informatie, nog twee kleine vragen:

1.) Distantieert uw concern zich van de uitspraak op het plakkaat?
2.) Bent U van plan om juridische stappen te ondernemen tegen dit onmiskenbaar strafbare misbruik van uw label?
m. vr. gr. Dr. Berger

Door: David Berger.
Vertaling: Theresa Geissler
Bron: https://philosophia-perennis.com/2018/12/03/coca-cola-sagt-uns-bitte-dass-das-ein-fake-ist-ihr-keine-probleme-mit-der-demokratie-habt/#