Duitse regering ziet geen aanleiding om islamisme aan te merken als gevaarlijk voor de jeugd

Door: David Berger.

De Duitse regering ziet geen aanleiding om islamisme aan te merken als een geaar voor de jeugd. Dat blijkt uit het antwoord van de regering op een eerdere vraag vanuit het parlement.

Onze vondst van de dag is een vondst boven een vondst. Ramin Peymani schrijft op zijn facebookprofiel https://www.facebook.com/ramin.peymani: “Fun fact van de dag: De Duitse regering ziet geen aanleiding om islamisme aan te merken als een gevaar voor de jeugd. Dit blijkt uit het antwoord van de regering op een eerdere vraag vanuit het parlement.”

Sla acht op de laatste zin en begin dan nog eens van voren af aan te lezen. ik huiver bij het aanschouwen van een dergelijke openlijke weigering om de realiteit onder ogen te zien en er consequenties uit te trekken.

DUITS ONDERZOEKSBUREAU VOOR JEUGD-GEVAARLIJKE MEDIA HEBBEN GEEN BELANGSTELLING VOOR ISLAMISME

“Islamisme is geen wezenlijk kenmerk van strafbare feiten, die gevaarlijk zijn voor de jeugd en wordt derhalve niet beschouwd als zelfstandig statistisch formaat in het kader van de besprekingspraktijk van het Duits onderzoeksbureau voor jeugd-gevaarlijke media.

Een medium mag niet alleen vanwege zijn poluitieke, sociale, religieuze of wereldbeschouwelijke inhoud in de lijst van jeugd-gevaarlijke madia worden opgenomen, licht de regering toe.

Geïndiceerd zouden onder andere media kunnen worden, die aanzetten tot rassenhaat, verruwing in de hand werken, aanzetten tot gewelddadigheid of misdrijven, eigenrichting propageren, de menselijke waardigheid kwetsen of de groeperingen bijvoorbeeld op grond van hun afkomst, heidskleur, religie, politieke overtuiging of seksuele oriëntatie discrimineren.”(Bron: Parlements-Newsletter)

Door: David Berger
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: https://philosophia-perennis.com/2018/12/05/bundesregierung-sieht-keinen-anlass-islamismus-als-jugendgefaehrdend-einzustufen/