Demonstranten bestormen bureau AfD – politie grijpt in

Door: Redactie PP.

De politie van Rosenheim meldt: Op 15 december werd tussen 15 en 17 uur door middel van een georganiseerde actie een demonstratie in Rosenheim gehouden met als thema: “Tegen racisme en antisemitisme – voor een veelkleurig, kosmopolitisch Rosenheim. Weg met het bureau van de AfD”. Na een inleidende betoging aan de Groene Markt volgde een demonstratieve optocht door de wijk Erlenau met een afsluitende betoging voor het burger-bureau van de partij AfD.

De deelnemers aan de demonstratie weken tegen de wettelijke beperkingen in voor her burger-bureau van de AfD af van hun vooraf opgegeven marsroute en probeerden direct voor het bureau van de AfD op te trekken. Daarbij werd ook fysiek geweld gebruikt tegen politie-agenten. De politie drong de demonstranten terug en werd door individuele demonstranten verder aangevallen, gedeeltelijk werden er door de demonstranten verweermiddelen, zoals houten stokken, ingezet, waarmee op de agenten werd ingeslagen. Eén agent raakte daardoor licht verwond in zijn gezicht. De agenten zetten daarop individueel de gummiknuppel in.

De situatie kalmeerde en tijdens het verdere verloop werden door de demonstratie-leider meerdere toespraken gegeven. Tegen 17 uur werd de demonstratie officieel besloten. De politie heeft een onderzoek gelast wegens landvredebreuk. Een deelnemer aan de demonstratie werd voorlopig gearresteerd wegens, volgens de demonstratie, het ingaan tegen het verbod om zich te vermommen.

De politie gaat, nu ook op verzoek van de stad Rosenheim, na, of alle wettelijke beperkingen volgens de demonstratie-wet ook door de demonstratie-leider zijn nagekomen. Door de demonstratie kwam het tot kortstondige opstoppingen van het verkeer in het gebied van het centrum. Uit het oogpunt van de politie-inzetleider, politie-referendaris Klarner, kon slechts door het snelle en consequente ingrijpen worden verhinderd, dat personen werden verwond of bezittingen werden beschadigd. Met betrekking hiertoe toonde de bureauleider van de politie-inspectie Rosenheim zich tevreden.
Politie-referendaris Klarner wil er echter op wijzen, dat de strafbare feiten consequent zullen worden vervolgd (Persbericht van de politie-inspectie Rosenheim).

Door: Redactie PP.
Vertaling: Theresa Geissler
Bron: https://philosophia-perennis.com/2018/12/17/demonstranten-stuermen-afd-buero-polizei-schreitet-ein/