Als hartstocht resulteert in lijden: Het socialisme, de persvrijheid en Billy Six – een conservatieve oorlogsjournalist opnieuw gearresteerd

Door Peter Helmes

Yücel en Billy Six: Twee gevallen – de één politiek-correct, de andere in-correct

Herinnert U zich nog dat “theater”, toen het om Deniz Yücel – Duitsers-hater en Springers meest beroemde “Strijder voor mensenrechten” – ging? Het halve land stond op z”n kop, en alles, wat zich links noemde,kwam opdraven om de Grote zoon des Vaderlands te fêteren.

Vaderland? Duitsland is in ieder geval niet Yücels vaderland, maar in het beste geval een wand, die men kan bekogelen met zoveel mogelijk rotzooi. Nee, Yücel is noch een respectabele journalist, noch een patriot – hij is een misselijke vuilspuiter (zie ook: https://conservo.wordpress.com/2017/04/18/mitleid-mit-deniz-yuecel-wieso-ich-nicht/)

Geheel anders ligt de “zaak” Billy Six. Hij is een vurige patriot, zowel een verdediger van het avond- en zijn vaderland als een inspirerende schrijver (zie meer naar beneden). Nu dreigt dat hem op te breken, maar niemand in Duitsland die daarvan notitie neemt. Hij kan verrekken, hij is ‘rechts” -zo klinkt dat mij in de oren.

Dit jaar zijn er reeds 80 journalisten en medewerkers in de media tijdens- of vanwege hun werk gedood. Zoals de organisatie “Reporters zonder grenzen” meedeelde, waren dat er 15 meer dan in het voorgaande jaar. Wereldwijd zitten er volgens de berichtgeving van de organisatie bijna 350 hournalisten op grond van hun werkzaamheden in gevangenissen – meer dan de helft van hen in slechts vijf landen: in China (60), Egypte (38), Turkije (33) en Saoedi-Arabië (28). (Alle berichtgevingen vlg. “Reporters zonder Grenzen, 18.12.18)

Nu is ook Billy Six te grazen genomen, buitenlands correspondent van o. a. DEUTSCHLANDMAGAZIN. Wij (ook ik, als hoofdcorrespondent) werken al jaren succesvol met Billy samen.De uitgever van de persdienst JOURNALISTENWATCH, Thomas Böhm, waarderend over Billy Six:

“….Hij is één van de weinige Duitse journalisten, die ons de waarheid kan vertellen over het vluchtelingendrama, omdat hij zijn achtersteven weet te verheffen, over de hele wereld reist en met de mensen praat, om wie het gáát en die erdoor getróffen worden, in plaats van over te schrijven van de collega’s en ideologisch besmeurd toiletpapier te verspreiden als “actuele berichtgeving”…”

Billy – dat mag ik zo wel schrijven – is, wat je noemt een “gekke jonge hond”.

Een briljant gepluimde journalist. Hij is alles bij elkaar 32 jaar oud. Een avonturier met gróót schrijftalent en vaste conservatieve basis-princies. Voor DEUTSCHLAND-Magazin heeft hij al talloze navorsingen in binnen- en buitenland ondernomen Het hoogtepunt: Zeven maanden oorlogscorrespondentie vanuit Syrië. (Zijn tot nog toe laatste bericht vanuit Zuid-Amerika vindt U meer naar onderen). Bovendien is er een eersteklas video over de dramatische situatie aan de grens van Venezuela en Columbia.

Billy Six bevindt zich altijd in de voorste gelederen – pure journalistiek heel dicht bij de mensen. Hij heeft een zeer indrukwekkend tijdsdocument weten te produceren: Titel van de video: “Exodus uit Venezuela – de volgende volksverhuizing”. De video kunt U op de Internet-pagina’s van de Duitse conservatieven bekijken/downloaden:
https://www.konservative.de/Billy-Six-Venezuela

Billy Six onderscheidt zich in gunstige zin van het opgefokte, meestentijds ideologisch overbeladen ‘geschoktheids’- en opinie-journalisme. Ik heb onze “gekke Billy” in mijn hart gesloten. Zoals hij is. Een betere buitenlandse correspondent als hij konden wij ons eenvoudig niet wensen. Soms vermaan ik hem: “Billy wees voorzichtiger, zoek niet onnodig het gevaar op!” Hij zat waarachtig al een keer in een dodencel van de Syrische despoot Assad en hoorde de schoten en de kreten om hulp van gevangenen, die naar de executie-plaats werden gesleept. Op het laatste moment kon de Russische koerier hem uit de dodencel bevrijden. Over zijn belevenissen in Syrië heeft hij een boek geschreven, dat veel losgemaakt heeft.

Zijn werk heeft hem thans -weer eens – de das omgedaan, zitmaal in Venezuela, ooit een vrijheids-bewust land, tegenwoordig een ruïne van gemocratische constitutie, aan puin geslagen door een socialistische regering in blinde woede. Billy Six, die daar onderzoek wilde doen, werd nu beschuldigd van “spionage”.

“Reporters zonder grenzen” schrijft daarover:

“Reporters zonder grenzen (ROG) verzoekt om de onmiddellijke invrijheidsstelling van de Duitse journalist Billy Six, die sinds 17 november in Caracas in een militaire gevangenis zit.

De free- lance medewerker van de conservatieve publicaties “Junge Freiheit”(JF) en “Deutschland-Magazin” wordt spionage, rebellie en het schenden van veiligheids-zônes ten laste gelegd. Er dreigt tot 28 jaargevangenisstraf voor hem…”

Billy Six zit in een verschrikkelijke gevangenis, contacten met de buitenwereld en een eigen advocaat worden hem niet mogelijk gemaakt (info over de mate van persvrijheid in Venezuela vindt U onder: https://www.reporter-ohne-grenzen.de/venezuela

“De aan alle kanten rammelende beschuldigingen zijn een duidelijk teken, dat Billy Six in de gevangenis zit vanwege zijn journalistieke werkzaamheden. Aldus is er geen geldige reden om hem als burger voor een militaire rechtbank te laten voorkomen. Dat is een grove schending van de Venezolaanse wetten en van de internationale verplichtingen van het land”, zei ROG- bedrijfsleider Christian Mihr.

Volgens onze inlichtingen werd Billy op 17 november door Venezolaanse spionage-afweer-eenheden gearresteerd, hoewel er geen arrestatiebevel was uitgevaardigd. Thans bevindt hij zich inde militaire gevangenis El Helicoide, waar de Bolivarische Nationale persdienst SEBIN zetelt.

Billy wordt ervan beschuldigd, foto’s te hebben gemaakt bij de militaire parade en ook de Staatspresident Maduro met de camera in het vizier te hebben genomen. De ernstigste beschuldiging is echter, dat hij een ontmoeting zou hebben gehad met vertegenwoordigers van de Colombiaanse guerilla FARC.

Van zijn vader hebben wij vernomen, dat hij intussen is getroffen door Dengue-koorts en men hem zelfs zijn medicijnen heeft afgenomen.

En het wordt nóg avontuurlijker: Thans worden alle mensen, die mogelijk met Billy in contact waren, verhoord, of meteen gearresteerd.

Nu zit Billy met deze gevaarlijke, tropische virusziekte in de gevangenis en wordt voorgesteld als spion. Billy zou
in deze gevangenis zitten: Sebin Helicoide Varacas/Venezuela.

Billy rechtstreeks helpen kunnen wij momenteel niet. Wat wij hebben, is een gesmokkeld briefje, dat ons is toegespeeld door een onbekende persoon (zie afdruk).

“Hola! I’m Billy Six (31) from Germany (soy Billy Six de Alemania), arrested for spying and “rebellion”. Lie (mentira) I’m world traveler (mochilero) and famous international journalist (periodista famoso). They don’t allow me to call the German Embassy (No permisso para llamar el embajada de Alemania)”

De Duitse ambassade in Caracas werd op de hoogte gesteld.

Over de verdere ontwikkelingen zal ik U vanzelfsprekend inlichten. (P. H.)

P.S. OP de internet-pagina’s van de Duitse Conservatieven is een video te vinden met dit bericht van Billy ( https://www.konservative.de/Billy-Six-Venezuela):

Exodus uit Venezuela – de volgende volksverhuizing! Venezuela, een rijk land naar de afgrond
Door Billy Six, exclusief vanuit Cúcuta/Colombia

Mensenmassa’s zonder perspectief

Nog steeds blijven de Duitse media terughoudend – maar de golf van miljoenenvoudige emigratie vanuit Venezuela zal vroeg of laat ook aan Europa niet ongemerkt voorbijtrekken. Er heerst een ondergangsstemming aan de zuidkust van de Caraïbische Zee. En tot nu toe ook visa-vrij reizen naar de EU. Vooruitziende gezinnen scharrelen hun laatste bezittingen bij elkaar om voor het kroost hun vliegreis over de Atlantische Oceaan te betalen – zolang het nog kan.

Want tot nu toe strijkt de gestuurde hoofdstroom van maandelijks om en nabij de 100.000 economische vluchtelingen nog neer in het buurland Colombia en gedeeltelijk verder naar het zuiden. Reizen naar het onbekende, mensenmassa”s zonder perspectief. Zuid-Amerika nadert spoedig de toestand van collectieve overvraging – 3 tot 4 miljoen Venezolanen zijn reeds weg.

Nog maar 20 jaar geleden had bijna niemand het voor mogelijk gehouden, dat het ooit rijkste land ten zuiden van de VS, traditioneel doel van immigranten, als een geslacht dier zou leegbloeden.

Gebrekkige economie, record-inflatie en voortdurende recessie bepalen het dagelijks leven in het “Socialisme van de 21ste Eeuw”, dat “de Commandant” Hugo Chavez na zijn verkiezingszege in 1998 in de oliestaat invoerde. Verrassend genoeg is het de socialistische leiding onder zijn opvolger Maduro gelukt, de macht in de afgelopen maanden beslissend te consolideren … tenslotte met een omstreden presidentsverkiezing eind mei.

Het opvang- en doorgangsland Colombia (sinds 31 mei NAVO- partner) verkeert ondertussen na meer dan 50 jaar burgeroorlog zelf in moeilijke omstandigheden. Ter voortzetting van het vredesverdrag met de linkse FARC-guerilla’s en de verhouding tot Venezuela vond in juni de polariserende, noodlottige presidentsverkiezing plaats: De conservatieve Iván Duque (anti-FARC & Maduro) en de socialist Gustavo Pedro (pro – \\ – ) leverden een nek-aan-nek-race om de opvolging van de omstreden ( sinds 2016) Nobelprijsdrager voor de Vrede Juan Manuel Santos. Duque triomfeerde, Links verloor. Deze uitslag zal de regio duurzaam beïnvloeden.

Door: Peter Helmes.
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: https://conservo.wordpress.com/2018/12/18/wenn-leidenschaft-leiden-schafft-der-sozialismus-die-pressefreiheit-und-billy-six-ein-konservativer-kriegsreporter-erneut-inhaftiert/#more-23143