“Halal”- de islamisering van de supermarkten

(Iedereen moet “halal” eten – zonder alternatief)

Door: Redactie PP

Moslims zijn een interessante groeibranche voor de economie. Niet in de zogenoemde industrielanden neemt hun aantal in rap tempo toe, ook in Duitsland is hun marktaandeel aanzienlijk gestegen.

Omdat Moslims echter “halal” eten – een kost volgens de Sharia-regels belanden er steeds meer halal-producten in de schappen, die ook niet-moslims zonder alternatief moeten slikken, aangezien het product alleen in deze vorm wordt aangeboden. Op deze manier worden ongelovige consumenten gedwongen, zich te onderwerpen aan de Sharia.

Een artikel op Focus https://www.focus.de/finanzen/boerse/aktien/wachstumstreiber-islam-haribo-snickers-wiesenhof-warum-immer-mehr-produkte-jetzt-halal-sind_id_10079993.html probeert het probleem markttechnisch af te raffelen en noemt als eerste voorbeeld het traditionele chocolademerk Toblerone, dat een halal-stempel bezit, hoewel er aan de receptuur niets is veranderd:

“Opdat ook Moslims zonder zorgen kunnen genieten van de chocolade, heeft de enige Toblerone-fabriek ter wereld, in Bern, de productie in april in “halal” omgezet en laten certficeren, zonder daarbij de originele receptur te veranderen of er reclame voor te maken.”

Wat hier zo onschuldig klinkt, is in werkelijkheid een stap verder, zoals sharia-beslissingen via de achterdeur ook aan niet-Moslims worden opgedrongen.

ALLEEN AL IN DUITSLAND MEER DAN 500 MERKEN, DIE HALAL ZIJN

Zoals Focus verder schrijft, zijn er over de hele wereld reeds meer dan 500 merken, die een halal-certificaat bezitten. Tot de bekendste in Duitsland behoren zowel zoetigheid als Haribo, Snickers en Mars, maar ook Kellogg’s en Het Duitse poeliersmerk Wiesenhof. DE PHW-groep exporteert haar Wiesenhof-producten naar de Arabische Emiraten, Saoedi-Arabië en naar Oman.

In vooruitsnellende gehoorzaamheid vragen enkele mensen zich nu al af, hoe de halal-producten uit het grijze gebied zelf-certificering kunnen worden gehaald. Want tot nu toe is er volgens Focus geen sprake van een duidelijke rechtssituatie in de Europese Unie. Dit maakt het voor de islamitische verbruikers moeilijk, om halal-levensmiddelen te vinden, klaagt het tijdschrift.

Er zijn verschillende certificaten. Iedere certificering heeft elk zijn eigen voorgiften. Een standaard-certificaat als bijvoorbeeld het Europese Bio-certificaat dat op Bio-levensmiddelen prijkt, is er tot nu toe niet.

Om rechtszekerheid te verkrijgen, valt er niet op af te dingen, dat de wetgever verlichtende minimum eisen voor het “halal”- kenmerk vastlegt”,

….eist Antje Dau van concurrentie-centrale in Duitsland in een wetenschappelijk artikel. Met deze stap zouden vervolgens ook sharia-artikelen van rechtswege verbindend worden.

WELK GEBIED WORDT ALS VOLGENDE ONDERWORPEN AAN DE SHARIA?

Op welke gebieden wordt het leven in de toekomst ondergeschikt gemaakt aan sharia-bepalingen?

– Misschien het homo-huwelijk?
– Alleen nog woningen voor gehuwde paren?
– Alleen nog alcohol in bepaalde winkels?
– Sluiting van galerieën, die te vrijzinnige schilderijen tentoonstellen?

Sommige dingen zijn in dit land reeds veranderd zonder wettelijke voorschriften. Bijvoorbeeld, dat in bepaalde omgevingen op bepaalde tijden, zoals in Caïro of Marrakech, vrouwen alleen nog op pad zijn onder mannelijke begeleiding. Misschien zou men onder elke halal-verpakking nog eens in kleine leetertjes de regel van de Imam van Izmir moeten zetten:

“MET JULLIE EIGEN WETTEN ZULLEN WIJ JULLIE BEHEERSEN”.

Hier kunt U de bijdrage verder lezen: https://marialourdesblog.com/halal-die-islamisierung-der-supermaerkte/

Door: Redactie PP
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: https://philosophia-perennis.com/2018/12/20/halal-die-islamisierung-der-supermaerkte/