Vaticaan: Geen asiel voor vervolgde katholieke Asia Bibi

Door: David Berger.

Zoals het katholieke internet-magazine kath.net https://www.kath.net/ bericht, weigert het Vaticaan de vervolgde katholieke Pakistaanse Asia Bibi en haar gezin asiel. De staatssecretaris van het Vaticaan, Paolin, liet de media weten, dat het zou gaan om een “pure Pakistaanse binnenlandse aangelegenheid”.

Het Vaticaan is ook niet van plan, zich diplomatiek voor Asia Bibi in te zetten, aldus Paolin terloops tegenover de journalisten tijdens een conferentie in Rome over het onderwerp migratie.Paus Fraciscus heeft zich weer eens sterk gemaakt voor vluchtelingen, die vanuit het Nabije Oosten naar Europa vluchten, en geldt als voorvechter van de mogratie-overeenkomst. Hoe dan ook gaat het hier voor bijna 100% om islamitische immigranten.

Over Bibi schrijft kath.net: “Bibi dreigde jarenlang metterdaad ter dood te worden gebracht vanwege een doodvonnis na zogenaamde “blasfemie”. Nadat het Opperste Gerechtshof in Pakistan het vonnis teniet had gedaan wegens zwakke bewijsvoering, kwam het in het land tot aanzienlijke onlusten.

Asia Bibi (die momenteel op een onbekende plaats verblijft)), haar gezin, haar islamitische advocaat (die uit veiligheidsoverwegingen naar Europa gevlucht is), maar ook de rechters, die het vonnis vernietigden, kunnen hun leven niet zeker zijn.

Het hele artikel kunt U hier lezen: KATH.NET https://www.kath.net/news/66289

Door: David Berger.
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: https://philosophia-perennis.com/2018/12/20/vatikan-kein-asyl-fuer-verfolgte-katholikin-asia-bibi/