Gruwelijk afgeslacht in naam van Allah?

Door: Jürgen Fritz.

Maren Ueland (28) uit Noorwegen een haar Deense vriendin Louisa Vesterager-Jespersen (24) wilden in Marokko een maand lang rondreizen door het Atlasgebergte. Maar de twee studentes kwamen niet erg ver. Hun reis eindigde al zeer snel dodelijk. Niet, dat de jonge vrouwen van een berg afstortten, nee, ze werden bruut vermoord. Een gastbijdrage door Jürgen Fritz.

Maren en Louisa studeerden aan de Universiteit van Bö in Zuid-Oost Noorwegen. Zw waren dik bevriend. Op hun trip naar Marokko woonden de twee aanvankelijk enkele dagen in Marrakech, waar vorige week nog de VN-migratie-overeenkomst feestelijk werd vastgelegd. Van daaruit reisden ze zondag naar het nabijgelegen Atlasgebergte.

In de buurt van het Berber-dorp Imlil bevindt zich een camping voor reizigers, de “Club Alip Français”. Hier bereiden de avonturiers zich voor op hun trips naar de wildernis. Vele inwoners van Imlil vinden hun bestaan in het rondleiden van toeristen door de bergen. Ook de Toubkal, de hoogste berg van Marokko, is niet ver daarvandaan.

DE JONGE VROUWEN WERDEN MET MESSEN BRUUT OM HET LEVEN GEBRACHT

Zondagavond heeft de moeder van Maren Ueland voor het laatst iets van haar dochter vernomen. Ze waren goed aangekomen op de camping en zouden de komende dagen geen mobiel contact hebben, maar alles was oké. Maandag werden echter de lijken van de jonge vrouwen in een eenzame omgeving van het Atlasgebergte door een Frans stel gevonden. De twee werden klaarblijkelijk vermoord.

Dinsdag werd vervolgens in Marrakech een eerste verdachte gearresteerd. In tussen heeft de politie tezamen vier van de verdachten van het misdrijf gearresteerd. Dat meldt de Marokkaanse Persdienst MAP uit naam van de landelijke Centrale Opsporingsdienst. Het zou gaan om Marokkanen, die in de buurt zouden hebben gekampeerd Midden in de nachthebben de mannen de camping verlaten, maar hun bezittingen hebben achtergelaten Bij het verlaten van Imlil werden ze gefilmd door bewakingscamera’s.

ONTHOOFD DOOR ISLAMITISCHE TERRORISTEN?

Na de ontdekking van beide lijken werden de regionale veiligheidsdiensten versterkt. Alle geplande trips werden gecanceld. Bij de moord op de studentes gaat het volgens de recherche mogelijk om een islamitische terroristische actie. Enkele kranten berichten, dat een van de twee jonge jonge vrouwen is onthoofd en wel de 24-jarige Louisa Vesterager Jespersen uit Denemarken.

Ook een politie-woordvoerder sprak van een mogelijke terroristische daad. Eén van de verdachten is in het verleden in verband gebracht met terroristische daden. Justitie verklaarde, dat de gearresteerde lid is van een islamitische extremistische groep. Op internet circuleert een video, waarop het vermoorden van één van de twee junge vrouwen te zien zou zijn. De autoriteiten onderzoeken momenteel de authenticiteit van de video. Daarenboven reisden dinsdagmorgen politiemensen uit Noorwegen en Denemarken naar Marokko.

DE WEIGERING VAN DE WESTERSE MACHTS-ELITES OM HET GROTERE PLAN ACHTER DIT ALLES OPENLIJK TE ERKENNEN

In de thuislanden van de beide vrouwen heeft de zaak voor grote ontsteltenis gezorgd. Minister-President van Denemarken Lars Lökke Rasmussen zei: “Een vakantiereis werd een nachtmerrie. Twee jonge mensen werden op beestachtige wijze vermoord.” Minister-Presidente van Noorwegen Erna Solberg zwetste: “Dit is een brute en zinloze aanval op onschuldige mensen waar wij met afschuw en veroordeling tegenover staan.”

Hier wordt eens te meer aangetoond, dat de naïeve pacifisten niet eens in staat zijn, te erkennen, waarover het hier zou kunnen gaan: Om een oorlog tegen de westerse, resp. geciviliseerde wereld. En geen moord is natuurlijk “zinloos”, maar heeft altijd een motief, alsmede een doel, waarnaar wordt gestreefd door middel van de daad, en daarmee een betekenis. Dergelijke dingen gebeuren niet zomaar, zonder zingeving en verstand, maar volgen, voor zover het, vermoedelijk, om een islamitische terroristische daad gaat, een groter plan, trefwoord jihad door middel van het zwaard https://juergenfritz.com/2017/11/18/die-sechs-saeulen-des-dschihad/. Want anders zou het immers gaan om een ongeval, of om een nonchalante, dus onopzettelijke daad.

MOEDER: BIJ MIJN DOCHTER WERD DE KEEL DOORGESNEDEN

Louisa’s moeder, Helle Jespersen schreef Maandagavond op Facebook: “Reis nooit naar Marokko. Ze hebben mijn dochter en haar vriendin met scherpe voorwerpen afgeslacht.” Louisa is altijd levenslustig en vrolijk geweest. “Iedereen mocht haar graag, ze heeft nooit in het Kwade geloofd. Toen ze het over Marokko had, hebben wij het haar afgeraden. Ik ben er volkomen kapot van. Ze hebben haar de hals afgesneden, en tot nu toe kan niemand zeggen, of ze heeft geleden.”

Een toeristengids sprak met de Noorse krant VG. Hij verzekerde, dat er in deze omgeving nog nooit een gewelddaad voorgekomen zou zijn. “Heel Imlil verkeert in shock. Dit ie een tragedie voor ons dorp. Hier is het normaal gesproken heel veilig. Momenteel is het alleen erg koud hier en ligt er sneeuw.”

OPNIEUW FAKE NEWS DOOR STAAT EN/OF MEDIA?

Mocht Louisa metterdaad gedeeltelijk of zelfs helemaal het hoofd zijn afgehakt, zoals op een video meer dan 70 seconden lang te zien is, en niet eens met één houw met een zwaard, maar met een groot mes of met een machete heel langzaam van het levende lichaam afgesneden (men hoort de vrouw nog meerdere seconden lang schreeuwen en nadat haar keel is doorgesneden, zet een man zijn voet op haar hoofd en de andere sabelt met het grote mes steeds dieper in de hals, waarschijnlijk om hem stukje bij beetje totaal te doorklieven) – en enkele media berichten, dat ze doodgestoken zou zijn, dus zouden wij opnieuw te maken hebben met de verspreiding van fake news, hier om een verschrikkelijke daad te bagatelliseren.

Hier zou dan aan het licht kunnen komen, of het fake news (leugens, bagatelliseringen en verheimelijkingen, zie ook het bloedbad in het Bataclan-theater in Parijs https://juergenfritz.com/2017/11/14/bataclan/) reeds kan worden toegeschreven aan de onderzoeks-autoriteiten of opnieuw aan bepaalde media, zie de actuele Spiegel-affaire https://juergenfritz.com/2018/12/20/medialer-lug-und-betrug/ en de leugenberichtn over Chemnitz https://juergenfritz.com/2018/11/16/urheber-chemnitz-videos/, die zowel van de M-Media als direct van de Kanselarij uitgingen.

UPDATE VAN 21. 12. 2018: “HIER IS JE HOOFD, VIJANDIN VAN ALLAH”
De bekende fotograaf Markus Hibbeler https://juergenfritz.com/2017/12/24/weihnachtsfest-2017/ schrijft er over op facebook:

“{ Ik kreeg zojuist een video toegestuurd, waarop te zien is hoe een jonge vrouw levend de hals werd opengesneden en daarna het hoofd afgesneden. De video is echt en werd opgenomen door islamisten. Vermoedelijk gaat het hier om één van de in Marokko vermoorde backpackers uit Noorwegn (wat ik hoe dan ook niet afdoende heb kunnen verifiëren). De Islamisten filmden de daad en zeiden tenslotte in het Arabisch: ‘Hier is je hoofd, vijandin van Allah”.

Verdere details zal ik jullie besparen. Alleen nog deze: geschreeuw, overal bloed, ik lig al vier uur wakker en lig met ijskoude handen op de sofa. Als persfotograafheb ik vele criminele zaken meegemaakt, maar deze video slaat alles, wat ik tot nu toe heb gezien. Het is zonder overdrijving de ergste filmsequens van mijn leven.”

Zelf heb ik de video gisteravond nu ook gezien. Ik raad af, hem te bekijken, omdat het werkelijk té verschrikkelijk is. Deze beelden dóén iets mer je en laten je niet meer zo gauw los.

(De bijdrage verscheen oorspronkelijk op het aanbevelenswaardige blog van JÜRGEN FRITZ https://juergenfritz.com/)

Door: Jürgen Fritz.
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: https://philosophia-perennis.com/2018/12/21/haben-radikale-muslime-die-daenische-studentin-ganz-langsam-lebendig-enthauptet/