VS: Joodse filosoof Daniel Pipes waarschuwt voor islamisering door verdere migratie

Door: Felizitas Küble

De in de VS als publicist actief zijnde Daniel Pipes is de zoon van overlevenden van de holocaust; een groot deel van zijn familie werd vermoord door Nazi-beulen. De in 1949 geboren filosoof wijst het links-extremisme evenzaar af als het antisemitisme.

Reeds als student bestreed hij de totalitaire ideologieërn van “Nieuw Links” resp. de revolutie van ’68. De klassiek-liberale en conservatieve auteur vestigde vervolgens als Nahost-specialist het Middle-East Forum en trad op als adviseur van vijf Amerikaanse presidenten.

CRITICUS VAN GEORGE SOROS

Omdat Pipes ondubbelzinnig stelling neemt tegen zowel de Islam als tegen de rood-groene dominantie in media en politiek en daartoe de migratie-georiënteerde stichting “Open Society” van George Soros kritisch beschouwt, is hij voor de linkse kring -vooral in Duitsland en Oostenrijk – een doorn in het oog. (Hierover berichtte hij nader in deWashington Times http://de.danielpipes.org/18523/erbost-durch-deutsche-und-oesterreichische-medien)

Op 15 december 2018 gaf de Joodse publicist van de Italiaanse “Controverso Quaotdiano” een veelzeggend interview, dat werd vertaald door H. Eiteneier. Hierin roept Dr. Pipes de europese naties op om eindelijk te ontwaken uit hun droomtoestand en de bedreiging door de Islam, die door miljoenen islamitische immigranten verder is gegroeid, te erkennen.

AFD OF DE FPÖ ZIJN “CIVILISATIONISTISCH”

Dr. Pipes geeft ook op diverse tegenwerpingen van de redactie ondubbelzinnige antwoorden – bijvoorbeeld op de wedervraag, waarom hij eigenlijk “rechts-populistische” partijen, zoals bijvoorbeeld de AfD of de FPÖ in Europa beschrijft als “civilisationistisch”. Zijn antwoord luidt, “dat deze uitdrukking deze partijen nauwkeuriger beschrijft dan de gebruikelijke begrippen, omdat deze partijen “zich concentreren op het behouden van de westerse civilisatie, wat civilisationisme tot het meest exacte begrip maakt.”

De Joodse politicoloog laat zich kritisch uit over de stichting van George Soros, die zich, zoals welbekend, invloedrijk inzet voor de onstroom van meer migranten naar Europa. De in Hongarije geboren miljardair uit de VS gooit islam-kritische standpunten op typisch-linkse mainstream-manier graag op één hoop met “islamofobie”.

Vanuit het gezichtspunt van Pipesa is het doel van Soros van een “grenzenloze maatschappij” in werkelijkheid een “perfect vehikel voor de vernietiging van de westerse beschaving”.

EUROPA WEET ZELF NIET MEER WAT HET MOET ZIJN

Vervolgens citeert de redactie uit het boek “De zelfmoord van Europa” van Douglas Murray de volgende uitspraak:

“Vanuit de gehele wereld stromen thans mensen tegelijkertijd naar Europa, waardoor het zelf niet meer weet, wat het moet zijn. En terwijl de immigratie van miljoenen mensen uit andere culturen in een sterke en tot continuering in staat zijnde cultuur had kunnen functioneren, kan de immigratie in een met schuld ingepeperde, afgestompte, stervende cultuur niet goed gaan.”

Dr. Pipes verklaart hierop: Hier ben ik het beslist mee eens. Ik ben uitgegaan van hetzelfde perspectief in een blog-artikel dat ik in 2005 begon: “British Culture – Worth Saving?

WAT KAN ONS REDDEN?

Op de vraag, hoe dezogeheten “politieke correctheid”zou moeten worden bestreden, reageert Pipes kort en helder: Door meer conservatieven aan te moedigen, intellectuelen te worden.”

Hij beschrijft het risico van de islamisering van Europa als “zeer ernstig”: “Ze is onvermijdelijk, tenzij de civilisationisten er in slagen om de grenzen te controleren en moslims te integreren.”

Op de vraag betreffende een “remedie” antwoordt hij: “De Europeanen worden wakker en stemmen in met het ondernemen van de noodzakelijke stappen.”

Het volledige interview met Dr. Pipes leest U hier: http://de.danielpipes.org/18642/europa-wach-auf

Door: Felizitas Küble (Gastauteur op PP)
Vertaling: Theresa Geissler
Bron: https://philosophia-perennis.com/2018/12/28/usa-juedischer-philosoph-daniel-pipes-warnt-vor-islamisierung-durch-weitere-migration/

Het artikel verscheen oorspronkelijk op CHRISTLICHES FORUM https://charismatismus.wordpress.com/