Té veel gepeupel naar de zin van de ‘Elite’, dus … korte metten!

Door: Theresa Geissler.

Fraaie uitsmijter van 2018:

Burgemeester van Den Haag gééft “goedgunstig” toestemming voor een demonstratie van ‘Gele Hesjes’, míts die braaf in ganzenpas op Het Plein blijven ronddrentelen – dus geen stáp in de richting van haar “heiligdom” het Stadhuis zetten, èn MITS HUN AANTAL DE HONDERD NIET OVERSCHRIJDT.

En dat laatste is al helemáál een gotspe, Krikke, zeker als men de aard van deze demonstratie in aanmerking neemt: Déze Gele Hesjes komen, naar het voorbeeld van de Gele Hesjes in Frankrijk, in het geweer tegen het feit, dat de slechte economische toestand steeds meer burgers het water naar de lippen doet stijgen, en hun aantal, “Mevrouw”, is dientengevolge ècht wel wat groter dan honderd – zoals U Zaterdag 29 december 2018 met eigen ogen heeft kunnen zien!

Tweehonderd, berichtten de media (zoals gewoonlijk) zuinig. Nu, ik heb toevállig uit de eerste hand vernomen, dat het ware aantal rond de 350 gelegen heeft! En, getuige de – opvállend summiere, kort gehouden – videobeelden, ook nog bestaande uit aanzíenlijk veel ongevaarlijke, kwetsbare ouderen … die zich hierbij aangesloten hadden, omdat ze voor hún gevoel wel móésten; omdat ze geen uitweg meer zíen…

Dus: Wát zegt Mevrouw de burgemeester, zodra ze ten overvloede óók nog enkele aarzelende schreden richting haar heiligdom dreigen te zetten? “Ha, twéé punten, die buiten de afspraak vallen! Nu sta ik formeel in mijn recht: Ik beëindig die demonstratie. Er op los, jongens; sla die troep uit elkaar!”

Wat de Haagse politie prompt deed, zoals nog wel te zien viel aan diezelfde korte, summiere videobeelden…

Erg dom van U, “Mevrouw de Burgemeester” : We hebben namelijk in de loop der eeuwen nogal wat historisch vergelijkingsmateriaal weten te verzamelen:

Hongerige meutes voor de hekken van Versailles, kort voor het uitbreken van de Franse Revolutie (“Wat willen die mensen?” “Majesteit, zij hebben geen brood.” “Waarom eten ze dan geen gebak?”) Hongerige meutes voor de hekken van de Tsaristische Residentie, voor het uitbreken van de Russische Revolutie …. IN BEIDE GEVALLEN WERD OP DE MENIGTE HET VUUR GEOPEND.

Laat dat één keer híer gebeuren, mevrouw Krikke, en U zou er werkelijk van lusten! Echter, deze buitenproportionele manoeuvre van zaterdag deed er al verdacht veel aan denken. Het drukt nog eens extra zijn stempel (voor zover we dat nog niet wisten) op uw positie: Die van de ELITE, vanouds de natuurlijke vijand van Het Volk!

We hebben U in het vizier en we houden U in de gaten, net als trouwens de hele rest van diezelfde Elite!

En De Hesjes, die nu helemáál niet meer weg te denken zijn, zullen terugkeren, teneinde deze praktijken eens te meer aan te kaak te stellen, DUS U BENT GEWAARSCHUWD!

De geest is uit de fles; U en de Uwen gaan nog nader vernemen van HET NEDERLANDSE VOLK!

Door: Theresa Geissler.

2 gedachten over “Té veel gepeupel naar de zin van de ‘Elite’, dus … korte metten!

  1. Tsja, mevrouw Krikke wat een bestuurster. Slaat graag van zich af als de verantwoordelijkheid haar niet uitkomt, niet alleen m.b.t. deze oud naar nieuw viering! Wie gaat de schade van de getroffen burgers betalen? De gemeente Den Haag?

    Like

Reacties zijn gesloten.