Aanvallen op de staat, die zwak en in de war is.

Door: Young German.

Gordon Gattridge, in 2017 voorzitter van de vakbond van de brandweer (ambulance-personeel) in zweden, liet zich ca. twee jaar geleden met waarschuwende woorden uit voor de Zweedse televisie https://www.express.co.uk/news/world/773310/Swedish-medics-military-equipment-enter-no-go-zones-Ambulance-Drivers-Union: Het is zeer gevaarlijk in deze gebieden, in deze no-go-area’s”. Hij verzocht om militaire uitrusting en ondersteuningsacties door de politie, zodat de inzetbare krachten, dus de hospikken, verder ook in deze gevaarlijke gebieden kunnen opereren. Het bestaan van deze gebieden stond immers al jarenlang ter discussie en naar de mening van Duitse elites in functie is er trouwens inmiddels geen sprake meer van (Hoofd van de BKA in Múnchen https://www.handelsblatt.com/politik/deutschland/bka-chef-holger-muench-es-gibt-in-deutschland-keine-no-go-areas/21196972.html?ticket=ST-639477-GXCVta0OYZU6gq1xAgje-ap4).

Nu sprak meneer Gattridge van aanvallen op inzetkrachten, van beschietingen met explosieven, beledigingen, scheldpartijen en veel fysiek geweld. In Duitsland ziet het er in deze dagen nauwelijks anders uit. De Berlijnse brandweer https://www.tagesspiegel.de/berlin/silvesterbilanz-der-berliner-feuerwehr-die-angriffe-haben-eine-neue-qualitaet/23818284.html spreekt van een nieuwe kwaliteit van de aanvallen, als thans zelfs ambulances brandschade oplopen, als ze in de brandhaarden worden ingezet. Brandhaard is hier symbolisch voor de zogenaamd bijzonder levenswaardige, multiculturele en veelkleurige visserswijken. Bij een Sjisja-bar in het hoge noorden viel het volgende voor:

Ze kwamen om te helpen – maar tenlotte noesten verschillende brandweermannen met machinepistolen worden beschermd. Dramatische actie voor de inzetkrachten van de brandweer in het Hamburgse district Barmbek! – Hamburg, Bild https://www.bild.de/regional/hamburg/hamburg-aktuell/nach-messer-attacke-greift-wuetender-mob-retter-der-feuerwehr-an-59297080.bild.html

En in Dortmund werden politie-agenten op Oudejaarsavond met vuurwerk bestookt door een 400-koppige groep. Een maximale inzet loste de situatie op. Geen verwijzing naar de identiteit van de aanvallers. Bij Dortmund kan hier alles mogelijk zijn – van rechtse hooligans tot aan Arabische ‘nieuwe burgers’. Bij laatstgenoemde groepering doet zich een trend voor, om het aanvallen van eenheden zoals politie of brandweer tot heldendaad te verheffen. Het schijnt onder enkele oriëntaalse jongeren een proeve van moed te zijn om de politie te lijf te gaan. Echte consequenties, afgezien van het opnemen van de personalia of een kort verblijf op het bureau, vallen so wie so niet te verwachten. van strenge straffen is zelden sprake, omdat de staat zwak geworden is en in zijn verwarring bijna alleen uithaalt naar rechts. Maar dit des te energieker.

“Er zijn in Berlijn, afgezien van politieke gebeurtenissen, per jaar minstens twee periodes, waarin men vrijwel zeker rekening kan houden met ongeregeldheden in het kruisingsgebied van de Schöneberger Potsdamer Str./Pallesstr. https://www.bz-berlin.de/berlin/tempelhof-schoeneberg/100-koepfige-gruppe-beschiesst-vorbeifahrende-autos-mit-feuerwerk. Op Oudejaarsnacht https://www.rbb24.de/politik/beitrag/2018/01/reaktionen-silvester-berlin-boeller-angriffe-polizei-feuerwehr-rettungskraefte.html en op Halloween komen dan als op afspraak kinderen, jongeren en adolescenten, in de regel uitsluitend met migratie-achtergrond en met minstens dubbele mankracht, tevoorschijn, die onder de vermeende bescherming van de anonimiteit van de grote mensenmenigten het staatsmonopolie op geweld van de staat opeisen.

Met Oudjaar worden traditioneel in o.a. het Kruisingsgebied regelrechte gevechten uitgevochten, die doen denken aanoorlog-achtige uiteenzettingen. Als tegenstander fungeren óf toevallig voorbij tijdende bussen, privé-voertuigen en ook, volledig ontheemd, politie-voertuigen, die worden bestookt met legale en illegale stukken vuurwerk. Ingeval deze tegenstanders niet beschikbaar zijn, bestoken deze jongeren elkaar, dwars over de rijweg.” – https://younggerman.com/2018/11/02/ritualisierte-randale-von-erlebnisorientierten-jugendlichen-oder-vorboten-buergerkriegsaehnlicher-zustaende/

En in Karlsruhe verzamelden zich 2000 personen op de Schlosslatz, waarvan volgens het Hoofdbureau van politie er ca. 1000 een migratie-achtergrond hadden.

Zoals ook tijdens de vorige jaarswisseling verzamelden zich in het centrum van Karlsruhe meerdere duizenden personen op de openbare pleinen Op de Schlossplatz konden circa 2000 personen worden geteld, waarvan ongeveer 1000 personen en een migratie-achtergrond, die in het bijzonder opvielen door de ondoelmatige omgang met stukken vuurwerk en deze ook doelgericht in de mensenmeni8gte schoten. hierbij liep een driejarig meisje een oogverwonding op en moest in een ziekenhuis worden behandeld. Vermoedelijk vanwege het gevaar door de stukken vuurwerk verliet een groot deel van de bezoekers de plek in kwestie. – Presseportal.

Op de Senefelderplatz en op de Alexanderplatz, waar ik mijn Oudejaarsnacht doorbracht, verzamelden zich Duitsers, toeristen, maar tegelijkertijd ook ontelbaar grote groepen mannen, gedeeltelijk op compagnie-sterkte bij het vuurwerk. Voorbijrijdende auto’s werden evenzeer bestookt als medeburgers bang gemaakt met rotjes. Het gooien van rotjes tussen de benen van voorbijutrekkende groepen toeristen is mij op deSenefelderplatz meer dan eens opgevallen. In de buurt van de straat richting Rosenthaler Platz richtte men vanuit de anonimiteit van deze hordes romeinse kaarsen op een voorbijrijdende brandweerauto. De algemen stemming was in de bars vrolijk en op straat, waar voor het merendeel oriëntaalse en Noord-Afrikaanse mensjes hun vuurwerk afstaken, tamelijk agressief.

Als deze menigten zouden willen en zich zouden laten opzwepen, dan zouden zij de stad kunnen laten kantelen. Enkele tienduizenden agenten, die zich moeten verdelen over het totale stadsgebied, zouden dat niet kunnen verhinderen. In 2016 waren er ca. 16.000 politie-agentn in Berlijn. Alleen al tussen de Rosa Luxemburg-Strasse, de Alexanderplatz en de Schönauer Allee, waar ik op Oudejaarsavond op pad was, Zou men bij een geweld-uitbraak zoals destijds in Tottenham (Engeland 2011), alle politie-krachten kunnen concentreren. De straten waren vol van op wederwaardigheden georiënteerde jongeren uit Noord-Afrika en het Nabije Oosten.

De Staat Kan Niet! Zelfs als hij zou willen, kan hij eenvoudig niet meer.

Door: Young German.
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: https://younggerman.com/2019/01/02/angriffe-auf-den-staat-der-schwach-und-verwirrt-ist/