De teloorgang van de onafhankelijke journalistiek

Door: George Berben.

Waar is de echte kritische journalistiek gebleven die onafhankelijk durven te reageren op nieuwsfeiten of misstanden in de maatschappij die belicht moesten worden?

Het is nog niet zo heel lang geleden dat een groot aantal journalisten werkzaam voor de dagbladen en/of de TV Nieuws/actualiteiten programma’s zich de luizen in de pels vonden van de overheid en kritisch hun mening durfden te schrijven of te laten zien.

Helaas,ze zijn verdwenen, op enige uitzonderingen na, en zijn verworden tot slijmballetjes die zich wanhopig vast klemmen aan de laatste haren van de mottige pels van een onbetrouwbare overheid.
Ze durven niet meer aan te schoppen tegen de doofpotten van de overheid en doelbewust worden zaken die openbaarheid verdienen worden bewust verzwegen voor de burgers.

Nieuwsfeiten die in andere landen wel worden openbaar gemaakt komen in onze media als mosterd ná de maaltijd omdat het niet anders kan. Dit soort journalistiek is beslist geen zegen! Het nepnieuws waarover dit kabinet o.l.v de liegende Hollander zich zo druk maakt komt ook uit de koker van deze regering.

Door: George Berben.