Hamburger Morgenpost eist, AfD-aanhangers hun stemrecht af te nemen.

Door: David Berger.

Opeens zijn ze er weer: De ‘Untermenschen’, die niets te vertellen hebben. Aan wie de ‘Herrenmenschen’ van de “Morgenpost” hun normale basisrechten, maar in het bijzonder hun stemrecht ontzeggen. En die zich daarbij opwerpen als verdedigers van de democratie. Kan het nóg opportunistischer, nóg pervers-mensenverachtender, nóg meer fascistoïde? Moeilijk denkbaar.

In de haatjungle van de MSM en van de staatsomroep tegen de AfD en tegen “Rechts” wordt het voor dienstwilligen en carrière-geile journalisten steeds moeilijker om zich in de concurrentiestrijd met de collega’s als nog tegime-getrouwer en nog dienstwilliger te bewijzen.

RALF DORSCHEL SCHRIJFT IN DE STIJL VAN DE “STÜRMER”

Gedreven door dit probleem toont zich duidelijk ene Ralf Dorschel, die een artikel https://www.mopo.de/hamburg/politik/nach-luegen–hetze-und-panikmache-standpunkt–redet-afd-fans-nicht-mehr-nach-dem-mund–31842302 publiceerde in de Hamburger Morgenpost, dat de “Stürmer”of het “Nieuwe Duitsland” in de tijden van de DDR alle eer zou hebben aangedaan.

Ter inleiding heet het: “Dat is alom consens onder de democraten van Duitsland: Alleen niet bij de AfD! Hun vertegenwoordigers gelden waar dan ook als niet-serieus, gevaarlijk – of allebei. Daar vindt men bij stapels extremisten, racisten en Holocaust-ontkenners – figuren, met wie men weinig te maken wil hebben. Maar de AfD-stemmers! Over hun zorgen moeten wij allemaal meedenken, zo beweren politici van alle partijen. Hun angsten moeten wij in wettelijke vorm gieten! Maar moeten wij dat ècht? Of zou het niet de hoogste tijd worden om de AfD-fans rechts te laten liggen en eindelijk weer politiek voor de meerderheid te bedrijven?”

“IN EEN RECHTVAARDIGE WERELD ZOU MEN AFD-FANS HET STEMRECHT MOETEN ONTNEMEN”

Een verzameling van globale vooroordelen, door zijn collega’s totaal zonder bewijzen in de wereld gebracht, vinden elkaar hier in maar een paar regels. En zo gaat het dan van zin tot zin demagogisch verder.

Tot het artikel zijn eigenlijke hoogtepunt bereikt:

“In een rechtvaardige wereld zou men AfD-fans het stemrecht moeten ontnemen. Zoals men kinderen hun bouwblokken afneemt als ze er herrie mee maken: Kleintje, je kunt je ridderburcht in vele vormen en kleuren bouwen, met muren, wallen en torens of met neergelaten ophaalbrug. Maar als je alles steeds alleen maar wilt vernielen, dan is het afgelopen.”

Opeens zijn er weer Untermenschen, die niets te vertellen hebben. Die als kinderen de bevelen van de volwassenen in de “kinderbewaarplaats” hebben te volgen. Aan wie de ‘Herrenmenschen’ van de Morgenpost hun normale recht op leven ( hier plastisch: Spelen met bouwblokken) en hun stemrecht ontzeggen, resp. het afhankelijk maken van een overeenkomstigregime-getrouw gedrag. En zich daarbij opwerpen als verdediger van de democratie.

Kan het nóg opportunistischer, nóg pervers mensenverachtender, nóg meer faschistoïde? Moeilijk denkbaar.

Door: David Berger.
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: https://philosophia-perennis.com/2019/01/12/hamburger-morgenpost-fordert-afd-anhaengern-das-wahlrecht-zu-entziehen/