Het klepperen van de klimaateierstokken van Rob Jetten.

Door Rob Meyer.

Het op handen zijnde klimaatakkoord houdt velen bezig.
Links hebben we de groenlobby, en rechts de in mijn ogen kritische realisten.
Hans Wiegel heeft het er uitgebreid over in zijn zaterdagcolumn in de Telegraaf.
En hij windt er geen doekjes omheen. In één zin samengevat stelt hij:

‘Niks doordrukken, maar goed communiceren met de burger en de wetenschap.’

Ik vraag me af hoe het mogelijk is dat in een democratisch land als Nederland een fractieleider zomaar kan zeggen: ‘Gewoon er doordrukken, teken maar blind!’
Onbegrijpelijk, om zo met een idealistische tank over de hoofden van het volk heen te scheuren.
Dat kan misschien in landen met een communistisch regime zoals Noord-Korea en China, maar in Nederland?
We hebben het hier dus over Rob(ot) Jetten, fractieleider van (On)democratisch D’66.

Nu blijkt uit een peiling van het CBS dat slechts 6% van de burgers natuur en milieu als grootste vraagstuk zien. De bezorgdheid betreft voor het overgrote merendeel ouderen, zorg, inkomen en veiligheid.
Dus van de 100 mensen zijn er slechts 6 die achter dit klimaatakkoord staan.
Maar die 6% schreeuwt zo hard dat de indruk wordt gewekt dat heel Nederland achter ondertekening van dit klimaatakkoord staat.
Dus net als bij Zwarte Piet zijn het een paar schreeuwers die de dienst wensen uit te maken en een heel volk over de ‘dijk van hun eigen gelijk’ willen trekken.

Daarnaast bekruipt mij het onheilspellende gevoel dat bepaalde bedrijven handenwrijvend staan te wachten om straks heel veel centjes te kunnen verdienen aan dat klimaatakkoord.
Zaken als warmtepompen, huizen gasvrij maken, elektrisch rijden, kortom, een mooi verdienmodel zit daar achter.
Nog los van de banken die nog meer gaan verdienen aan hypotheekverhogingen van de huizenbezitters om al die milieukosten te kunnen financieren.
Ik maak me sterk dat deze grootondernemers flink druk uitoefenen op de politiek om dit akkoord toch maar vooral zo snel mogelijk door de strot van de burger te proppen, zodat hun bedrijven op volle toeren kunnen gaan draaien.
Als ze dat al niet doen inmiddels.

Hoe lang moeten we nog luisteren naar het klepperen van de klimaateierstokken van Rob(ot) Jetten, in de functie van koetsier voor het illustere trio Klimaatpaus Nijpels, link(s)e groenteboer Jesse Klaver en milieuradicaal Samsom?

Ik heb er een hard hoofd in.

Rob Meyer 14 januari 2019.

Een gedachte over “Het klepperen van de klimaateierstokken van Rob Jetten.

  1. Rob, het is al tientallen jaren geleden dat ik het kletteren van eierstokken hoorde,maar dat alles nog liever dan deze politieke groenterreur waarvan de kosten voor de burger met goed fatsoen nog niet eens doorberekend kan worden. Bijvoorbeeld de kosten van het afkoppelen van delen van de meterkast of de meterkast totaal vervangen omdat de huidige ampère stoppen niet meer voldoen. Het verwijderen van het gasfornuis te vervangen door een andere kookbron. Het verwijderen alle gasleidingen etc etc. Hoeveel oplaadpalen moeten er geplaatst worden,enige miljoenen in de toekomst? Onze burgervriendelijke Overheid bepaald ieder jaar de verhoging van de elektriciteit mag ik aannemen. De minderbedeelden en ouderen onder ons zou ik aanraden voldoende wollen dekens aan te schaffen!!

    Like

Reacties zijn gesloten.