Düsseldorf: 90-jarige oudere met rollator deed donkergetinte rover op de vlucht slaan

Door: David Berger.

Een 90-jarige vrouw heeft in Düsseldorf-Pempelfort een “donkergetinte rover” (politie) op de vlucht laten slaan, zodat deze zonder buit moest vluchten.

Veel moed – aldus de politie – bewees een 90-jaar oude vrouw dinsdagmorgen, toen ze een man sloeg, die had geprobeerd, om haar handtas te stelen. De enthousiast fitness- beoefenende gepensioneerde bleef gelukkig ongedeerd.

HANDTAS WAS VASTGEMAAKT AAN ROLLATOR

Tegen 10.15u. betrad de oudere de hal van een meergezinshuis aan de Blücherstraat in Pempelfort, toen plotseling een onbekende haar tegemoet kwam. Onmiddellijk greep de man naar de handtas, die aan de rollator van de 90-jarige was vastgemaakt.

De vrouw verzette zich, schreeuwde luid en stompte de verdachte hard op de neus. De onbekende liet haar daarop ongemoeid en verwijderde zich richting Marschallstraat. De vrouw deed vandaag aangifte bij een motoragent die ze aansprak tijdens zijn surveillance en vertelde hem ook over haar regelmatige deelname aan een fitness-training.

1,70 LANG EN DONKER-GETINT

De dader is ongeveer 1,70 meter lang en is donker-getint. Hj droeg eenlichtbruin jack, jeans en een bruine gebreide muts.

Tips kunnen worden ingediend bij het recherche-commissariaat 13 van de Politie Düsseldorf, tel.: 0211-8700.

Door: David Berger.
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: https://philosophia-perennis.com/2019/01/17/seniorin-mit-rollator/