Schaamteloos: Charlotte Knobloch misbruikt herdenkingsuur holocaust voor partijpolitiek

Door: David Berger.

De presidente van de Israëlitische Cultusgemeenschap München en Oberbayern, Charlotte Knobloch, heeft het herdenkingsuur van de Beierse Landdag voor de slachtoffers van het Nationaal-Socialisme misbruikt om partijpolitiek te bedrijven.

Charlotte Knobloch, die de laatste maanden steeds opnieuw was opgevallen door beledigende, Nationaal-socialisme en holocaust bagatelliserende uitspraken https://philosophia-perennis.com/2018/10/13/charlotte-knobloch-oder-die-allzweckwaffe-nazi-immunisiert-gegen-erkenntnis/ , letterlijk in haar toespraak:

“Vandaag en hier is een partij vertegenwoordigd, die (…) de misdaden van de Nationaal-socialisten verontschuldigt en nauwe banden onderhoudt binnen het rechts-extremistische milieu.” De partij zou haar politiek baseren op haat en uitsluiting en “staat niet alleen voor mij niet aan de basis van onze constitutie”.

Ontzet over zo’n ongepast misbruik van een herdenkingsuur tezamen met overlevenden van de holocaust verliet een belangrijk deel van de AfD- afgevaardigden de vergaderzaal. Toen Knobloch eenmaal was uitgesproken, keerden de AfD-politici terug naar de bijeenkomst en namen verder deel aan het herdenkingsuur.

Door: David Berger.
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: https://philosophia-perennis.com/2019/01/23/schamlos-charlotte-knobloch-missbraucht-holocaust-gedenkstunde-fuer-parteipolitik/