John de Mol de Nederlandse Berlusconi?

Door: Rob Meyer.

John De Mol, de miljardair die verantwoordelijk is voor het grootste aandeel in dat Big Brother gedoe, waarbinnen mensen bijna met een camera in de onderbroek worden gevolgd, zodat het volk alles kan meemaken wat ze uitspoken tot in de wc aan toe, en middels spectaculair gemonteerde programma’s over de suffende hoofden van het gehypnotiseerde publiek worden geflapt, deze puissant rijke machtswellusteling vreet stukje bij beetje de hele Nederlandse media wereld bij elkaar.
Wat hij doet schijnt televisie maken te heten.

Nu heeft John De Mol, die al grootgrondbezitter is binnen de Nederlandse mediawereld, ook zijn populaire zus Linda De Mol binnen gehaald bij zijn Sjors en Sjimmie club Talpa.
Ook een aantal uiterst populaire programma’s door haar geleid, is hij aan het binnenhengelen vanuit de RTL-vijver en voegt die aan zijn koninkrijk toe.
Dit gaat een zeer harde strijd opleveren.
Wendy van Dijk is al weg bij RTL, en haar echtgenoot (nog wel) heeft de directeurspet die hij jaren lang bij RTL droeg, aan de kapstok gehangen.

Al jaren schop ik tegen moloch John De Mol aan, omdat ik zie dat deze meedogenloze zakentycoon stap voor stap bezig is om de hele Nederlandse mediawereld onder zijn vleugels te krijgen.
Net zoals Berlusconi dat deed in Italië, toen hij daar president was.
De Italiaanse ex-president die bepaalde wat wel en wat niet mocht gebeuren op tv en radio, nog los van de krantenwereld, die hij ook voor het merendeel in zijn zak had.
Dat is wat een aankomend dictator doet: allereerst de volledige mediawereld onder de vleugels krijgen. Daarna volgt vanzelf de rest: een gedegen manipulatie van het volk.

Als ik zijn werkwijze zo bezie, dan kan ik me niet meer onttrekken aan de gedachte dat deze niet te stoppen geldmachine op de loonlijst moet staan van een zekere Elite.
Hij exposeert in ieder geval wel de werkwijze die zo kenmerkend is voor dat clubje machtswellustelingen.
Een poos geleden, toen Reinout Oerlemans, directeur van zijn eigen mediabedrijf Eyeworks, enorm succes begon te krijgen (Komt een vrouw bij de dokter, om maar een film te noemen) , was in de krant te lezen dat John De Mol dat niet echt leuk vond.
Hij liet dat duidelijk merken door de volgende uitspraak:

Ik heb 4 miljard, en ik zal elk miljard gebruiken om Oerlemans en zijn bedrijf kapot te maken! (quote!)

In plaats van te genieten van zijn programma’s zouden we er beter aan doen om deze potentaat te vrezen met grote vreze, aangezien hij op het punt staat om heel Nederland eerdaags in zijn zak te hebben.
En aangezien hem vanuit Den Haag geen strobreed in de weg wordt gelegd, kunnen we concluderen dat zijn handel en wandel zeer wel past binnen de bestuurlijke plannen van onze regering.

U bent gewaarschuwd.

Door: Rob Meyer, 23 januari 2019.