Solidariteit

Door: George Berben.

Vannacht schrok ik wakker uit een hele vreemde droom!
Een droom waarvan ik na goed wakker te zijn geworden besefte dat ook een utopie je droom kan binnensluipen.

Bent u benieuwd naar mijn droom? Als u belooft, niet te lachen ga ik het vertellen.

In mijn droom woonde ik in Nederland waarin alle burgers opeens solidair waren. Via diverse kanale, waaronder de sociale media, liet men elkaar weten, de onbetrouwbare Overheid voor eens en voor altijd een les te leren over de echte democratie.

Het Nederlandse Volk had het helemaal gehad met de kabinetten Rutte, de beloften die deze MP aan de burgers deed ,maar net zo gemakkelijk weer brak. Niet alleen zijn gebroken beloften, maar nog meer zijn doorzichtige leugens braken hem op, zelfs in zijn eigen achterban.
Een groot deel van de burgers van dit land had het vertrouwen in de politiek verloren.

In mijn droom hoorde ik al zijn beloften en leugens de revue passeren en kwam tot de slotsom dat Rutte de waarheid niet KON spreken: Hij heeft over zoveel feiten en omstandigheden gelogen en dat allemaal moeten onthouden waardoor de waarheid spreken onmogelijk is geworden.

In mijn droom zag ik niemand met een geel hesje aan. Wel veel burgers die in groepjes en groepen druk met elkaar stonden te praten over hetgeen wat hen te wachten zou staan in 2019.
Men was boos,want weer was er een belofte gebroken door Mark Rutte en zijn Kabinetsleden. “Alle burgers zouden in dit jaar er financieel iets op vooruit gaan.”
In de huiskamers werd er druk gerekend met de loon-uitkering-Aow en Pensioenberekeningen in de hand. Het grootste deel van ons komt bedrogen uit.
Vastgesteld werd, dat indien het de overheid niet is die de hand in onze beurs steekt, het de lokale overheden, de (zorg)verzekeraars wel zijn.

In mijn droom werd een deel van mijn medeburgers steeds bozer en opstandiger.
De voorstellen hoe te protesteren tegen de Overheid en multinationals, die weer uit de wind worden gehouden gingen over en weer.
Opeens kwam er een voorstel vanuit een van de groepjes: De Statenverkiezingen komen er aan in maart van dit jaar. Laten we met ons allen gewoon eens niet als stemvee naar de stemlokalen gaan,het maakt namelijk geen enkel verschil.
De stem van de burger is slechts nodig voor het belang van de politiek. Zeker niet in het belang van die burgers, die moeten zorgen dat ze de eindjes iedere maand aan elkaar geknoopt krijgen. De volksstem is maar even nodig.

Het plan werd op de sociale media zo veelvuldig gedeeld dat het internet het niet meer aankon. Burgers gingen spontaan de straat op om ook daar dit plan te delen met elkaar. Op een groot plein kwamen burgers bij elkaar en een oorverdovend gejuich steeg op uit tienduizenden kelen.

Daar schrok ik wakker van! Na enige minuten drong de werkelijkheid tot me door: het was slechts een droom…..

Hoe komt het dat je kunt dromen dat Nederlandse burgers zich solidair zouden verzetten, in opstand zouden komen tegen een onbetrouwbare, leugenachtige premier?
Tegen volkvertegenwoordigers die voornamelijk bezig zijn met hun eigen belangen en als riet meebuigen met de wind, van welke kant die ook komt?
We laten ons regeren en nemen teveel voor lief. We laten ons onderdrukken en ook dat nemen we voor lief, helaas.

George Berben

2 gedachten over “Solidariteit

 1. Mijn gedachten over deze site. De stukken zouden korter weergegeven moeten worden. Ik bedoel. Laat een deel van het artikel zien en geef dan de link: ‘Lees verder”.
  Nou duurt het te lang voor je bij een ander artikel komt en worden die daardoor te weinig gelezen.

  Wat wel goed is, dat er althans geprobeerd wordt een soort onderbouwing te geven met argumenten aan de artikelen. Op andere linkse sites probeert men lollig te zijn door bijvoorbeeld Geert wilders als Hitler te fotoshoppen. Op andere sites is het bijna dagelijkse kost dat er iemand die kennelijk klaar komt op een foto van Hitler zijn fotoshop-kunsten mag vertonen om weer eens Merkel te fotoshoppen in Hitler.
  Bijzonder interessant dat infantiele gedoe elke keer weer moet ik zeggen

  Like

  1. Dank voor de suggestie. Deze site bestaat nog niet al te lang en zal ook mettertijd qua vormgeving nog “bijgeschaafd” kunnen worden, b. v. door toevoeging van een ‘archief’. Overigens is het gebruik van de link ‘lees verder’ niet bij alle blogs standaard: Sommigen gebruiken hem, anderen deels- of niet. Het is in principe ook mogelijk, in eerste instantie de titels te lezen om vervolgens “stil te staan” bij de titel naar keuze. En tikt men in de zoekbalk de naam van een auteur in, b.v. “David Berger”, “George Berben” etc., dan zult u zien, dat de door u bedoelde link ook híer aanwezig is. Ook bij ‘trefwoorden’ is dit het geval.

   Dit opgemerkt hebbende, wil ik graag nog even iets rechtzetten wat betreft het karakter van deze site: In tegenstelling tot waar u vanuit schijnt te gaan -tenzij ik u verkeerd begrijp- is dit zeker géén linkse site -vandaar ook, dat u de door u aangehaalde voorbeelden van fotoshops hier niet aantreft. Naar de ‘andere kant’ toe trouwens ook niet: Het is infantiel gedoe, precies zoals u zegt, en daar doen mijn medewerkers en ik principieel niet aan mee:
   Doelstelling van dit blog is Realisme, precies het tegenovergestelde van ‘links-isme’. Mocht dat zijn, waar uw belangstelling naar uitgaat, be our guest, Virginia!

   Like

Reacties zijn gesloten.