Het gebrek aan republikeins patriottisme is onze eigen schuld

Door: Young German.

In de laatste weken en maanden is het waarschijnlijk bijna geen burger ontgaan, dat onze Bondspresident Steinmeier zich sterk heeft gemaakt voor de kleuren van de Bondsrepubliek, zwart-rood-goud, en voor een patriottische geest. Eigenlijk irriterend, omdat hij toch zelf nog twee jaar geleden bij de verkiezingsstrijd voor het parlement een totaal andere toon aansloeg, over Europa sprak en over het afstaan van rechten van de nationale subjecten van de democratie aan de EU. Eigenlijk maakt hij zelf deel uit van een partij, die patriottisme, zoals men bv. aan de JUSOS*) zeer goed kan zien, tot in de grond haat. Een partij, waarin patriottisme regelmatig vereenzelvigd wordt met Fascisme, Nationaal-socialisme en mensenhaat. De SPD, de Groenen en niet in de laatste plaats de Linksen zijn zelf de grootste verafschuwers van onze Bondsrepubliek en verachten de patriotten.

Voor de jonge Sociaal-democraten bestaat er geen vaderland meer https://younggerman.com/2019/02/03/die-jusos-kennen-weder-die-geschichte-deutschlands-noch-die-ihrer-partei/, geen natie en geen Duitse Republiek. De gewenste partner voor de Sociaal-democraten in de politiek, de Groenen dus, brengt regelmatig persoonlijkheden als Joschka Fischer, Claudia Roth of Robert Habeck voort, die hun eigen land verachtelijk maken en er op schelden.

“Vaderlandsliefde vond ik altijd al om van te kotsen. Ik wist niets met Duitsland te beginnen en ik weet het tot op heden niet.” – Robert Habeck, JF https://jungefreiheit.de/politik/deutschland/2018/mit-deutschland-weiss-er-nichts-anzufangen/

De reden voor het gebrek aan republikanisme en patriottisme kan Steinmeier maar het beste bij zichzelf zoeken en bij zijn scharen in de Grote Coalitie, die met grote ijver de democratie uit de handen van de burgers, zelfs uit die van deze Bondsrepubliek, doorgeven naar Brussel, tegelijkertijd vanaf het hoge ‘ros’ naar beneden tegenover het “gepeupel” de bovenmeesters spelen en zich afvragen, waarom de kiezers bij ze weglopen. Miljoenen kiezers hebben zich tot de Alternative für Deutschland gewend. Hieronder bevinden zich ettelijke voormalige aanhangers van de SPD, CDU, FDP, Linksen en zelfs Groenen. Zij werden vanzelfsprekend afgeslacht door de media en onmiddellijk weggezet als potentiële Nationaal-socialisten, in plaats van dat er onderzoek werd gedaan naar de werkelijke redenen voor het verlies van vertrouwen in de gevestigde partijen. Meneer de President heeft groot gelijk, wanneer hij een gebrek aan republikanisme en patriottisme vaststelt. Dat men de vlag van de republiek niet zou mogen overlaten aan de vijanden van de vrijheid, is eveneens juist. Dat Steinmeier geheel openlijk de AfD daarop aansprak, is echter absurd. Vele burgers voelen zich beroofd van hun vrijheid en soevereine rechten in een democratie. Demonstraties zullen voor mensen rechts van het zogeheten politieke midden een levensgevaarlijke onderneming worden. Wie een mening heeft, die niet is ontsproten uit de nevelen van het links-groene boekje, loopt het gevaar, te worden gebrandmerkt als vijand van de Republiek. Meestal is hier juist sprake van het tegendeel.

Het politieke coördinatie-systeem van de Duitse samenleving, inclusief de staatsorganen, staat op zijn kop. Het herkent zijn werkelijke vijanden niet meer, kan de redenen voor het verlies an vertrouwen in de republiek niet begrijpen en slaat daarom blindelings in de richting van de vermeend-hardste knal.

Wij zouden zeer zeker meer patriottische geest nodig hebben. Alleen ziet het er naar uit, alsof de aaneengesloten scharen rondom Steinmeier en de rechtse oppositie in verschillende republieken zouden willen leven. Voor de post-nationale fractie heeft Duitsland geen waarde meer. De Bondsrepubliek is slechts een republiek zonder nationale identiteit en één, die is samengesteld uit juridische flarden, wiens historie pas zo rond het jaar 2005 goed begint. Waar de grondwet, hoe goed die ook mag zijn, de geschiedenis van meerdere eeuwen teniet kan doen. Een republiek, waar alleen nog maar sprake is van “zij, die hier al langer wonen”, en an degenen, die slecht met de overschrijding van de grens, een handreiking in de eerste tien regels van de Grondwet en een cursus Duits automatich tot Duitsers worden gemaakt. Ik twijfel er niet aan, dat Steinmeier in zekere zin voor de republiek strijdt.

Slechts de AfD en enkele verdoolden willen waarschijnlijk, dat het de Bondsrepubliek Duitsland is, aan welke men zich in patriottisme en republikanisme verplicht voelt. Alleen zij en niet welke andere dan ook.

*) Jongerenafdeling van de SPD (vert.)

Door: Young German.
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: https://younggerman.com/2019/02/08/der-mangel-am-republikanischen-patriotismus-ist-hier-eigenverschuldet/