Nedersaksen: Herrie schoppende asielzoeker slaat politieagent neer met zware sporthalter

Door: David Berger.

In het vluchtelingencentrum Herderschule in het Nedersaksische Bückeburg kwam het tot een kritiek voorval. Omdat een 21-jarige asielzoeker herrie schopte, moest de politie erbij komen. Toen ze binnenkwamen viel de “beschermingzoekende” ze aan met een kilo’s zware sporthalter en verwondde één agent daarmee zwaar aan het hoofd.

In het politiebericht valt te lezen: In het vluchtelingencentrum aan de Unterwallweg in Bückeburg kwam het vanmorgen tegen 11.45u. tot een inval van de politie, doordat een asielzoeker herrie had geschopt.

Volgens het huidige onderzoeksrapport veroorzaakte de vermoedelijk 21-jarige man materiële beschadigingen aan het gebouw van de voormalige Herderschule en viel de ingezette politieagenten o.a. met sporthalters aan.

DRIE AGENTEN GEDEELTELIJK ZWAAR GEWOND

Door zijn verzet verwondde de asielzoeker een vrouwelijke agent en twee mannelijke agenten, die niet meer in staat zijn, dienst te doen en zich onder doktersbehandeling moesten stellen. Eén van de verwonde agenten liep een hoofdverwonding op en moest worden overgebracht naar het ziekenhuis van Schaumburg.

De asielzoeker werd in bewaring gesteld en overgebracht naar het Commissariaat van Politie Bückeburg, waar vervolgens de identiteit van de man moet worden opgehelderd.

OOK IN OOSTENRIJK: AFGEWEZEN ASIELZOEKERS VERWONDEN VIER AGENTEN

De Criminelen-opsporingsdienst heeft het onderzoek opgepakt en zal de verdere vereiste maatregelen nemen in overleg met de inmiddels ingeschakelde Justitie Bückeburg.

Geen geval op zichzelf: In de nacht van vrijdag op zaterdag werd de politie vanwege een herrie schoppende asielzoeker naar de Spinelli-barak geroepen. Toen de politie zich daar toegang verschafte, trok de 31-jarige, sterk onder de invloed van alcohol verkerende Tunesiër twee messen en ging de agenten te lijf. Hij kon slechts gestopt worden met een waarschuwingschot.

Vergelijkbare nieuwsberichten bereiken ons ondertussen ook uit Oostenrijk
https://www.kleinezeitung.at/steiermark/leoben/5576737/Anhaltezentrum-Vordernberg_Schubhaeftlinge-verletzten-vier-Polizisten?fbclid=IwAR30tFILFnE1BQbO0fKIP_iozXPhjdHva2vkko5F2PjeaLED12h7ra8_UGA: Aldaar hebben in Opvangcentrum Vordernberg twee afgewezen asielzoekers uit Marokko vier agenten verwond, die waren gekomen om hun oproer in het asielzoekerscentrum te stoppen.

De beide heren van 19 en 36 jaar oud waren er ontstemd over, dat ze verplaatst zouden worden naar een ander deel van de opvang. Nadat in het Huis van Bewaring de handboeien waren afgenomen, zou een van de Marokkanen de agenten opnieuw heftig hebben bedreigd.

Door: David Berger.
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: https://philosophia-perennis.com/2019/02/10/niedersachsen-asylbewerber-schlaegt-polizist-mit-schwerer-sporthantel-nieder/