Kan dat nog? Katholieke stadsdecaan verbiedt “Allahu akbar” in de kerk

Door: Michael Kornowski.

Is het kunst of moet het weg?
Omdat in de Vredesmis “The Armed Man” ook de Roep van de Muezzin voorkomt,heeft de stadsdecaan van Stuttgart de geplande uitvoeringen afgelast. Een “Allahu Akbar” wil hij in de kerk niet horen.

De katholieke stadsdecaan in Stuttgart verbiedt het Oratorium “The Armed Man”. Een “Allahu akbar” wil hij in de kerk niet horen. De “kunstenaars”reageerden ontzet, wat links-groenen nu eenmaal het beste kunnen. Hij verklaart zijn opstelling zeer gedifferentieerd.

“…. de fundamentele belijdenis van het islamitische geloof”Allahu Akbar”, dat hier door een Muezzin – niet door een zanger – moet worden voorgedragen, kan dan in een concertzaal passend zijn, maar in de cultuurzaal van de Katholieke Kerk, een gewijde kerk, is het voor ons niet voorstelbaar.”

“Deze Roep heeft natuurlijk in de afgelopen jaren voor veel mensen ook nog eens een heel andere klank gekregen. Daaraan kunnen wij niet zomaar voorbij gaan. Ik weet hoe dan ook uit de vele, vele reacties, die ik andaag heb gekregen, dat vele gelovigen er ook geen enkel begrip voor zouden hebben, wanneer we dat hier zomaar zouden toelaten.”

Wij zijn niet religieus, maar we staan achter deze opstelling. De cultuurruimte van het Christelijk Avondland is door zogeheten “progressieve theologen” al meer dan genoeg uitgewist. De lijst van namen is lang, en wordt aangevoerd door de paus.

https://m.focus.de/…/friedensmesse-the-armed-man-chor-darf-… ( Referentie: https://www.facebook.com/ohne.umschweife1/

Door: Michael Kornowski.
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: https://conservo.wordpress.com/2019/02/10/gibts-das-noch-kathol-stadtdekan-verbietet-allahu-akbar-in-der-kirche/