De geestelijk-morele omslag

Door: Young German

De door oud-kanselier Kohl nagestreefde geestelijk-morele omslag is gekomen. Ze is alleen groen en nog linkser, dan de 68’ers ooit hadden gehoopt.

In het Zuid-Westen van de Republiek staan de Groenen volgens een Forsa-enquête op 33% https://www.stuttgarter-nachrichten.de/inhalt.forsa-umfrage-cdu-stuerzt-im-suedwesten-auf-23-prozent-ab-gruene-vorne-weg.073d2c75-77b2-4a8c-af36-bc91327c44a6.html. Zo heel erg zit dat er niet naast, aangezien ook Berlijn met onregelmatige tussenpozen wordt overspoeld met tot verkassing bereid zijnde migratiegolven vanuit het Schwabenland, die zich vervolgens vestigen in Prenzlauer Berg of in Kreuzberg, om hun Eco-winkels en Start-Ups te openen. Daarginds schijnt een overvloed aan ‘beter-burgers’ en ‘licht-Duitsers’ te heersen, die dan ook in stem-verhoudingen tot uitdrukking komt: 33% voor de Groenen! Als dit enige decennia geleden aan Kanselier Kohl was verteld, was hij waarschijnlijk van het lachen van zijn stoel gevallen.

Al vele jaren bereidt men zich binnen de CDU voor op de eigenlijke wens-kandidaat, de Groenen. Dat bemerkte ik zelf begin 2011 al in Berlijn, waar de vertegenwoordigers van de CDU en die van de Groenen reeds in stille achterkamertjes met elkaar konkelden. Men wil de urbane middenmoot onderscheppen en de landelijke, goed-burgerlijke lanterfanter met het slechte geweten voor zich winnen. Onder Angela Merkel wordt nu voltooid, wat zich een decennium geleden heeft aangekondigd. De geestelijk-morele omslag is geen conservatieve, maar een door en door links-radicale omslag, die zich als een lopend vuurtje door alle instituties van de staat heen vreet. Al spoedig kan zwart/groen als coalitie ook op bondsniveau een macht-optie zijn, die door velen in de Unie en ook bij de stedelijke Groenen wordt begunstigd. Kijk alleen maar naar Prenzlauer Berg, waar het beter-burgerdom met het zijden colbertje ende Katzen-koffie in de hand zeer goed en over het algemeen gemakkelijk kan pendelen tussen CDU en Groenen. Beide partijen delen intussen een kiezers-potentieel. Terwijl de Groenen geheel openlijk hun Duitsland-haat tonen aan de wereld en slechts incidenteel met figuren in het Zuid-westen een burgerlijk gezicht opzetten, proberen de leidende krachten in de CDU de snel ouder wordende conservatieven in hun partij nog een paar jaar langer te misleiden, tot ze hun stem niet meer nodig hebben.

De senioren en ontevredenen in de CDU zal men nog een tijdje als stemvee uitmelken, misschien nog tot de volgende verkiezingen, eer ook zij naar iets anders zullen omkijken, als er dan nog wat voor hen over is. Onder Angela Merkel is door de bank genomen een omslag gekomen. Alleen werden de Christendemocraten eenvoudigweg een partij van het linkse midden, die ondertussen regelrechte groene, resp. links-radicale politiek bedrijft. Vooral op staatsniveau valt dat te merken. Kolenmijnen afgeschaft, atoom-energie afgeschaft, opschorting van de dienstplicht, open grenzen en ‘Global Compact for Migration’- in de grond dé natte droom van groene globalisten, die blijkbaar door velen in de CDU wordt gedeeld.

Door: Young German.
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: https://younggerman.com/2019/02/11/die-geistig-moralische-wende/