Neurenberg: Specialisten van de kliniek van Neurenberg: Aantal gevallen van tuberculose stijgt drastisch – “Vooral de jongere patiënten hebben meestal een migratie-achtergrond”

Neurenberg. Specialisten van de kliniek van Neurenberg maken zich zorgen, aangezien het aantal nieuwe tuberculose-infecties in de stad en in de regio drastisch toeneemt. In het bijzonder kinderen en jongeren worden getroffen. Het aantal ziek geworden kinderen heeft zich de laatste twee jaar verdubbeld.

Daarnaast was tuberculose al langere tijd uit het beeld en uit de publieke discussie verdwenen. “Maar daardoor is ook de waarneming bij de artsen en onder de bevolking verdwenen. Thans is de tuberculose terug, maar het bewustzijn wat dat betreft is nog niet terug” is de mening van Chef-arts Kandler tegenover “Noord-Beieren”.

De reden voor de opnieuw toenemende aantallen van besmetting benoemt hij in ieder geval: “Ongeveer een derde van de patienten zijn Duitsers, twee-derde heeft een ander staatsburgerschap”, is de mening van Prof. Joachim Ficker, chef-arts in de Pneumologie aan de Kliniek-Neurenberg. Vooral de jongere patienten hebben meestal een migratie-achtergrond. “Bij de kinderen en jongeren zien wij dus echte nieuwe infecties, terwijl het bij de senioren meestal gaat om een re-activering van een oude tuberculose, dus om het naklinken van een probleem, dat ooit reusachtig was. Als er nu echter híer kinderen ziek worden, dan betekent dat, dat de tuberculose terug is”, verklaarde Professor Ficker verder. (tw)

Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: http://zuerst.de/2019/02/12/nuernberg-tuberkulose-erkrankungen-steigen-drastisch-an-vor-allem-die-juengeren-patienten-haben-meist-migrationshintergrund/