Kolossale overwinning van Rechts: Lega komt bij de regionale verkiezingen in de Abruzzen op 28 procent, Rechts tezamen op 48 procent

Rome. Een belangrijke momentopname – en een indrukwekkende bevestiging voor de Italiaanse Lega-minister van Binnenlandse Zaken Salvini. Diens partij heeft dit weekend de regionale verkiezingen in de Abruzzen duidelijk gewonnen. Salvini had daar tot het einde toe voor zijn partij deelgenomen aan de verkiezingsstrijd. Met succes, want de Lega kwam uit op 28 procent van de stemmen en werd daarmee de sterkste partij.

De populistische Vijf Sterrenbeweging, waarmee de rechtse Lega de regering in Rome vormt, kwam daarentegen slechts op 19 procent.

Een door de Lega aangevoerde alliantie met zowel andere rechtse kleine partijen als met de Forza Italia, de partij van de vroegere regeringsleider Silvio Berlusconi, komt in totaal op 48 procent van de stemmen. De midden-links-oppositie ligt daarentegen slechts op 31 procent.

De regionale verkiezzingen gelden als belangrijke test voor de Europese Verkiezingen in Mei – en tonen aan, dat Salvini met zijn strikte grenzen-dicht-politiek goed zit.

Bij de parlementsverkiezingen in Maart vorig jaar zag de kracht-verhouding tussen Lega en vijf-Sterren-Beweging er nog nagenoeg tegenovergesteld uit.

Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: http://zuerst.de/2019/02/12/rechtes-fanal-lega-kommt-bei-der-regionalwahl-in-den-abruzzen-auf-28-prozent-rechte-insgesamt-auf-48-prozent/