Antifa en SPD: Rheinland-Pfalz in discussie over samengaan van Sociaal-democraten met links-extremisten

Mainz. De coöperatie van SPD-politici met links-extremistische Antifa-groeperingen staat inmiddels op de agenda in het parlement van Rheinland-Pfalz. Achtergrond zijn de groeperingen “Wij zijn Kandel” en “Kandel tegen Rechts”, die zijn opgericht als reactie op de patriottische burgerprotesten in Kandel. Die, op hun beurt, weer regelmatig plaatsvonden na de opzienbarende moord van een Afghaanse asielzoeker op een jong meisje in de Pfaltse stad. Ook sprekers van de SPD traden op bij de tegendemonstraties van de aan de Antifa verwante groeperingen, zelfs parlements-fractievoorzitter Alexander Schweitzer of ex-Minister-president Kurt Beck. Ook de parlements-fractievoorzitter van die Grünen, Jutta Paulus, trad op.

Bij de gedeeltelijk gewelddadige linkse protesten moest de politie ook met gummiknuppels een pepperspray optreden tegen de links-radicalen, nadat dezen probeerden, politie-blokkades te doorbreken. De verbindingen zijn echter niet alleen op de demonstraties-zelf te vinden.

Zo zitten er bv. Rheinland-Pfaltse sociaal-democraten in een links-extremistische groep op Facebook,genaamd “Rode Raaf”, waarin o.a. wordt opgehitst tegen de politie. Aldaar is er sprake van zoiets als “tot geweld bereid zijnde willekeur bij sommige beschermers van de staat.” Een groepslid, waarschijnlijk eveneens sociaal-democraat, eist een “ontnazificering, vooral van voormannen, (dat zijn de ware schurken)”. Voor een gebruikster moet de opvoeding “schuld” zijn. Haar vermoeden: Vele politie-agenten zouden afkomstig zijn uit “Nazi-gezinnen”, die hun ideologie na de oorlog ongehinderd doorgegeven zouden hebben.Dus zou men dat, aldus haar eis, “nader moeten onderzoeken en opruimen”. Ook een plaatsvervangende locale verenigingsvoorzitter van de SPD schrijft voor het gelijknamige blog.

“De SPD werkt nauw samen met het verbond ‘Kandel tegen Rechts’, dat uiteindelijk een samenraapsel van verschillende Antifa-groeperingen is”, becommentarieerde zelfs de Pfaltse CDU-parlementariër Martin Brandl.

Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: http://zuerst.de/2019/02/15/antifa-und-spd-rheinland-pfalz-diskutiert-ueber-verbindung-von-sozialdemokraten-zu-linksextremisten/