Ontmaskerd: Ismael Emelien – “dictator-maker” van Maduro en speciaal adviseur van Macron

Door: Peter Helmes

Wie had dat gedacht?!

Hier sluit zich de kring tussen de Stalinisten en dictator Maduro, “Maximo Lider” van Venezuela, en Macron, president van Frankrijk…

Ismael Emelien, de oprichter van de beweging “En Marche” en (nog steeds) Macrons speciaal adviseur, was in Venezuela campagne-leider van Maduro bij diens “verkiezing” tot president – en hij is nog tot eind maart/begin april Macrons nauwste vertrouweling – een absoluut politiek zwaargewicht, aan wie Macron voor een aanzienlijk deel zijn promotie tot president te danken heeft.

Nu treedt hij af als speciaal adviseur en nauwste vertrouweling van de Franse president.

Officiële reden:

Hij is van plan, om samen met zijn vriend, de co-auteur David Amiel (eveneens een vertrouweling van de president en één van zijn adviseurs, in april 2019 een boek over “progressieve politiek” te publiceren. Aangezien in zijn adviseurs-overeenkomst staat, dat hij als adviseur van de president niets (boeken e. d.) mag publiceren zonder toestemming van de president, treedt hij eind maart/ begin april 2019 terug uit alle functies in dienst van Macron.

Ismael Emelien, geboren in 1987, is niet alleen de wegbereider van het succes van Macron en niet alleen oprichter van Macrons beweging “En Marche”, hij is vooral een kleurrijke persoon, een ideologisch-stalinistisch verankerde fanaticus, die ook bekend staat als de centrale stijgbeugelhouder van de macht van de Venezolaanse president Nicolas Maduro.

In 2013 was Emelien de opperste leider en hoofdorganisator van de erkiezingscampagne voor zijn broeder in de communistisch-stalinistische geest, tot voor kort de alleenheerser over Venezuela, Nicolas Maduro.

Zoals intussen genoegzaam bekend is, nam Maduro het niet zo nauw met de in de Venezolaanse constitutie verankerde democratische wetten en spelregels. Dit alles wist Emelien precies, het was voor hem geen moment een belemmering om de stalinistisch denkende aartscommunist Maduro op staatsgreep-achtige wijze aan de macht te helpen.

Ook in het kader van het “Alexandre Benalla-schandaal” (1 mei 2018), die Macrons positie als Franse president minstens zwaar bemoeilijkte, was Emelien actief en beschermde gedeeltelijk deze “bodyguard” van de president, die met lichamelijk geweld leden van de oppositie tot zwijgen probeerde te brengen en bruut om zich heen sloeg.

Dat Emelien in 206 nog opkwam voor Strauss-Kahn, maar vervolgens diens speechschrijver en vertrouweling Gilles Finchelstein (ook leider van de “think tanks” Foundation Jean -Jaurès) met zijn vuisten neersloeg, zij slechts volledigheishalve maar even opgemerkt.

Vast staat:

De naar buiten toe onschuldig en “sympathiek overkomend” optredende Franse president heeft vast en zeker niet zonder reden uitgerekend de dictator-maker en Stalinist Emelien uitgezocht als speciaal adviseur en oprichter van zijn beweging “En Marche”. Hij heeft steeds geweten, dat Emelien hem aan de absolutistische macht over heel Frankrijk en Europa zou kunnen helpen – met dezelfde twijfelachtige methodes, waarmee hij eerder de dictator Maduro in Venezuela tot “Maximo Lider” maakte.

Macron zou Emelien juist nu dringend nodig hebben – in de strijd tegen de Gele Hesjes-beweging, die zich heftig tegen hem en zijn politiek teweer stelt – geheel volgens de Franse traditie – een verheugende,energiek-democratische en revolutionaire Volks-oppsitie (“Allons enfants de la Patrie…”).

Deze weerstand zal zich in de verontwaardigde bevolking nog verscherpen en zich ontladen in geweld, wanneer het in heel Europa – overigens ook in Duitsland – in het kader van het met alle geweld doorzetten van de doelstellingen an de “grote transformatie” ter vernietiging van de vrijheid van elke burger, ter onteigening van alle personen en ter radicale onderdrukking van de bevolking zal komen ( zie: https://conservo.wordpress.com/?s=gro%C3%9Fe+transformation).

Macron zou er nu in elk geval van mogen uitgaan,dat Emelien de man zou kunnen zijn, die ook de gewelddadige onderdrukking van de Franse oppositie aan zou kunnen.
Het zal ons benieuwen, wat Emelien nu in zijn boek over “{ progressieve politiek” in april 2019 zoal zal publiceren.

Zelfs de linkse politicus Alexis Corbière, député (afgevaardigde) van de LFI (“La France insoumie”). de uiterst linkse partij van kandidaat voor het presidentschap Jean-Luc Mélenchon, zei in augustus 2017 (in een interview bij “Radio Classique”):

“S’il y a une dictature au Venezuela, l’homme qui l’a mise en place s’appelle Ismael Emelien!”

Zal Macron spoedig moeten aftreden, als zijn (ex-)vriend en speciaal adviseur, zijn woordvoerder en zijn “brein”, Ismael Emelien, hem nu voor altijd verlaat?

*****

Zie ook:

https://www.faz.net/aktuell/politik/macron-verliert-seinen-chefstrategen-ismael-emelien-16036844.html

https://www.faz.net/aktuell/politik/macron-verliert-seinen-chefstrategen-ismael-emelien-16036844.html

https://www.huffingtonpost.fr/2019/02/11/ismael-emelien-un-discret-conseiller-de-macron-pousse-de-lombre-vers-la-lumiere_a_23667120/

**

Met dank aan mijn vriend, de filosoof Enrique Comer, voor zijn verwijzing vanuit Frankrijk.

Door: Peter Helmes.
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: https://conservo.wordpress.com/2019/02/15/enttarnt-ismael-emelien-maduros-diktator-macher-und-macrons-sonderberater/#more-23580