Wie zijn de Duitse IS-strijders?

Door: David Berger.

De AfD wenst van de Duitse regering te horen, hoeveel Berlijn weet over de Duitse IS-gevangenen in Syrië. Minister van Buitenlandse Zaken Heiko Maas smeedt intussen liever een anti-Trump-verbond dan een anti-terrorisme-verbond.

“De VS verzoeken het VK, Frankrijk, Duitsland en andere Europese bondgenoten daarom, de meer dan 800 ISIS-strijders, die wij in Syrië gevangen genomen hebben, terug te nemen. Het Kalifaat valt binnenkort. Anders moeten wij ze vrijlaten”, schreef Trump zondag op Twitter https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1096980408401625088.

“De VS willen niet toekijken, hoe deze ISIS-strijders, zoals te verwachten valt, Europa onder de voet lopen. Wij doen reeds zo veel, nu is het tijd voor anderen om hun bijdrage te leveren. Na de 100% overwinning over het Kalifaat zullen wij ons terugtrekken.”

HEIKO MAAS: GEEN BELANGSTELLING VOOR HET AANBOD VAN TRUMP

Minister van Buitenlandse Zaken Heiko Maas wenste echter niet in te gaan op het aanbod van Trump. Een terug sturen van Duitse IS-strijders is alleen mogelijk “als vaststaat, dat deze mensen hier dan ook meteen een gerechtelijk proces wordt aangedaan, als ze ook in verzekerde bewaring worden gesteld”, zei Maas zondag bij “Anne Will”.

Dus is er meer informatie nodig over de betreffende personen, aldus Maas.”En zolang dat niet het geval is, lijkt mij dat ook buitengewoon moeilijk te realiseren”, aldus de ex-minister van Justitie.

PETR BYSTRON: SPREEKT MAAS ONWAARHEID?

Petr Bystron,AfD-voorzitter in de Commissie Buitenlandse Zaken, wees Maas daarentegen op zijn verantwoordelijkheid: “Er was in de voorgaande jaren geen dringender taak voor BND en BVD dan het in de gaten houden van potentiële gevaren en IS-strijders met een Duits paspoort.

Als dus de Minister van Buitenlandse Zaken zegt, dat hij over deze mensen geen informatie heeft, dan zijn er twee alternatieven: Of de Duitse regering heeft volkomen gefaald wat betreft haar taken m.b.t. de Geheime Dienst, of de Heer Maas spreekt onwaarheid.”

“HET DUITSE VOLK HEEFT HET RECHT OM TE VERNEMEN, WELKE GEVAREN ER OP ONS AFKOMEN.”

Bystron heeft aangekondigd, vandaag bij de Duitse regering een aanvraag in te dienen https://www.afdbundestag.de/bystron-wieviel-weiss-berlin-ueber-deutsche-is-kaempfer/ om te vernemen, welke kennis de Duitse regering heeft over de IS-strijders. “Het Duitse volk heeft het recht om te vernemen, welke gearen er op ons afkomen.”

Minister van Buitenlandse Zaken Heiko Maas probeert liever, een anti-Trump Alliantie” (Spiegel) te smeden dan het terrorisme te bestrijden. De BVD is, naar het schijnt, onder de nieuwe leidinggevende Thomas Haldenwang https://www.epochtimes.de/meinung/analyse/praktikanten-niveau-und-gefaelligkeitsgutachten-scharfe-afd-kritik-am-verfassungsschutz-a2781939.html meer bezig met het observeren van de grootste oppositie-partij in het Duitse parlement, dan met Duitse IS-gevaren.

Door: David Berger.
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: https://philosophia-perennis.com/2019/02/19/wer-sind-die-deutschen-is-kaempfer/