Alain Finkielkraut: “Europa is er ook om de Europeanen te beschermen”

Door: Young German

“Europa is er ook om de Europeanen te beschermen. Als Europa alleen nog maar een opeenhoping van regels en procedures is, wordt het een leeg omhulsel, precies datgene, wat Jürgen Habermas voor ogen staat. Met meneer Habermas gaan wij europa niet redden.”- Alain Finkielkraut tegenover de WELT (PLUS) https://www.welt.de/politik/ausland/plus189076405/Alain-Finkielkraut-ueber-Merkel-Wir-schaffen-das-war-einfach-Unsinn.html

Hiermee heeft de Franse denker beknopt maar juist uiteengezet, waar eigenlijk hier op ons continent de schoen wringt. Volgens de denkschool van enkele zeer machtige intellectuelen, laten wij ze voor het gemak halve globalisten noemen, zijn er geen Europese volkeren en culturen, die het waard zijn om te worden beschermd. De Eu en Europa zijn uitsluitend een economisch gebied, volgestopt met individuen, die zich in een gemeenschappelijk rechtssysteem dag in dag uit juridische muizenissen in het hoofd halen en er voor zorgen, dat de economie aantrekt door hun consumptie. Een gebied, dat er is voor de wereld en waarin de autochtone inwoners, wier bestaan of bestaansrècht regelmatig door de fractie van de Habermasianen in twijfel getrokken wordt. Finkielkraut behoort tot de meest scherpe bekritiseerders van de Merkelse politiek, wijst een “Wir schaffen das” als naief en gevaarlijk af,terwijl hij er tegelijkertijd voor waarschuwt, niet meteen de andere richting uit te lopen, alleen omdat de politiek van de globalisten al te verschrikkelijk is.

Frankrijk is de toekomst van West-Europa.

Alain Finkielkraut werd onlangs in Parijs antisemitisch aangevallen door naar het scheen Gele Hesjes van Arabische afkomst. Hier hebben de burgers in Duitsland misschien over gehoord. Waarschijnlijker is het echter, dat ze iets hebben gehoord over antisemitische beledigingen, maar niet, dat die uitgingen van Arabieren. Dergelijke details verzuren de vergiftigde soep, die ons hier dagelijks voor onafhankelijke journalistiek wordt verkocht. De ontbrekende vriend-wijand-erkenning bij politiek en media leidt er ook in Frankrijk toe, dat de upper middle class in de ivoren torens om de dooie dood niet erkend wil hebben, dat de nieuwe Jodenhaat merendeels door de Islam wederom naar Europa wordt getransporteerd. Rechts heeft in het westen grotendeels met het Jodendom de strijdbijl begraven en kijkt de meeste tijd naar Israël teneinde zich te laten inspireren door de politiek van het realisme aldaar.

Jammer genoeg zullen de waarschuwingen van welke verstandige koppen dan ook vooralsnog geen vruchten afwerpen, omdat de politieke blindheid van de kant van de heersenden te groot is. Vrij naar Michel Houellebecqs “Onderwerping” zal politiek Links in Europa eerder zichzelf vernietigen en een pact sluiten met de politieke Islam, teneinde Rechts te blokkeren. Zelfs, wanneer de ondergang van de eigen staat er door zou worden bezegeld. Ook een verkiezingsoverwinning van de rechtspopulisten zou niet veel veranderen, omdat de huidige demografische verhoudingen niet één twee drie weer kunnen worden ongekeerd. Frankrijk als samenhangende, functionerende staat, ligt op sterven. Alleen heeft niemand de moed on het de Fransen te vertellen.

“Europa heeft het niet in zich, om een multiculturele samenleving te worden.”Alain Finkielkraut tegenover de WELT (PLUS) https://www.welt.de/politik/ausland/plus189076405/Alain-Finkielkraut-ueber-Merkel-Wir-schaffen-das-war-einfach-Unsinn.html

Door: Young German.
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: https://younggerman.com/2019/02/20/alain-finkielkraut-europa-ist-auch-dazu-da-um-die-europaeer-zu-schuetzen/