De firma list en bedrog

Door: George Berben

De firma list en bedrog.

Zo mogen we de kabinetten Rutte inmiddels wel betitelen gezien hun beleid.
Leugens en gebroken beloften naar de burger toe zijn schering en inslag, mede
bepaald door gebrek aan kennis en deskundigheid van betrokken ministers en
staatssecretarissen.

Het is natuurlijk ook mogelijk dat het pathologische liegen van de leider van dit Kabinet is overgeslagen op de leden van zijn kabinet.
Het gaat niet zomaar over leugentjes,maar over de problematiek die een groot deel van de burgers treft.

Neem nu Meneer Wiebes die er bij de belastingdienst een zootje van heeft gemaakt en ambtenaren met een riante afkoopsom liet vertrekken hetgeen de belastingbetalers miljoenen euro’s heeft gekost.
Zijn huidige opvolger zit nog steeds met de problemen zodat de burgers nog steeds met een haast onbereikbare belastingtelefoon te maken hebben. Nu is er weer een tekort aan goed opgeleide ambtenaren door de regeling van Wiebes.
Deze minister “speelt” ook met de belangen van de mensen in Groningen die schade ondervinden door de gaswinning in het verleden. Ook in dit dossier worden burgers bedrogen en van het kastje naar de muur gestuurd.
Meneer Wiebes werd voor zijn onverantwoorde beleid beloont met een ministerspost
op Economische zaken. Zo werkt dat in de politiek. Je wordt niet beoordeeld op je kwaliteit, maar hoe je binnen je partij “in de markt ligt”.

Opnieuw liggen minister Wiebes en zijn staatssecretaris Mona Keijzer onder vuur.
Hoe ze daar mee omgaan geeft maar weer eens aan hoe arrogant politici reageren op de boosheid en de frustratie van burgers.
Wiebes durft nogal, door in de media op te merken dat,met betrekking tot de fouten die gemaakt zijn bij de berekeningen betreffende de energienota voor burgers, “de burgers deze fout wel zullen kunnen begrijpen”. Mona Keijzer, die er als lid van de Tweede kamer bekend om stond, de camera’s van de nieuwsmedia niet te schuwen en overal een mening over had, zelfs buiten
haar “vakgebied”,blunderde met Wiebes mee.

In een debat over de energieprijzen moest zij in het parlement de honeurs waarnemen voor de afwezige Wiebes.
De minister verbleef in Polen voor een congres over de wereldwijde klimaatdoelstellingen.
Deze groene minister was wat eerder, met zijn ambtenaren in zijn kielzog, per fiets naar Polen vertrokken om op deze manier het voorbeeld te geven voor een beter milieu.
Keijzer moest het alleen oplossen en las haar betoog al ratelend van een door ambtenaren Opgestelde nota. De cijfers waren achterhaald,maar keijzer meldde doodleuk dat zij de burgers niet bang wenste te maken met een te verwachten hogere energienota.
Nee, ze sprak zelfs uit dat de verwachting was dat door belastingkorting de nota voor Huishoudens zelfs lager zou uitvallen.
We weten nu dat de energienota voor 47% uit belasting bestaat. We jaarlijks €330 meer kwijt zullen zijn aan energiekosten. Toch een van de eerste levensbehoeften naast een steeds duurder wordende medische zorg en stijgende prijzen voor voedsel.

Dat het vullen van de schatkist voor het zogenaamde meest groene kabinet voor het belang van burgers gaat is in een ander dossier wel duidelijk.
De Overheid heeft een wet goedgekeurd waarbij gokken via internet niet langer Illegaal Is. Door het aannemen van deze Wet stroomt er 29% van de gokinkomsten in de Staatskast.
Gaan deze inkomsten dan ten goede komen aan het behandelen van de gokverslaafden
waarover diverse deskundigen zich zorgen over maken, zoals werd uigesproken door een woordvoerder van verslavingszorg Mondriaan?
Rokers zijn door de kabinetten Rutte als de paria’s van de maatschappij neergezet. Roken schaadt de gezondheid en kost de Overheid veel geld aan zorg.
De gokverslaving bevorderen is dan wel een heel vreemde opvatting. Of is het gewoon zo, dat het kabinet Rutte gewoon wil meeprofiteren van de enorme winstmarge in het illegale internet, door het gokken legaal te maken?

Och, misschien is dit besluit genomen bij een glas alcohol, want dat er in de politiek stevig wordt genoten van alcoholische versnaperingen is een publiek geheim.
Het terugbrengen van 0% alcohol in het verkeer waardoor er veel minder verkeersdoden en/of gewonden te betreuren zouden zijn, daar hoor je politici niet over.
Zelf rook ik niet, maar ben de mening toegedaan dat er nog nooit iemand is dood gereden door iemand die met een sigaret in zijn mond zijn voertuig bestuurde.
Wel door bestuurders met een flinke dosis alcohol in hun bloed. Het alcoholvrij maken van het Europese verkeer zal zeker geen agendapunt zijn in het Europese parlement onder Juncker!

Wat mij verbaast, is dat de politiek het woord democratie nog steeds hoog in het vaandel heeft staan, terwijl de afbraak van de democratie met grote stappen gepaard gaat.
De uitverkoop van grote bedrijven,ondernemingen etc, de luchtvaart en de zeevisserij worden verkwanseld om “Brussel” tevreden te stellen. Dat is ook de reden waarom de referenda zijn afgeschaft en een gekozen burgemeester nog ver van ons vandaan is. De burger mocht eens echt teveel invloed krijgen, dat is niet in het belang van hun die verweven zijn met het pluche en hun riante financiële vergoedingen tijdens en ná hun functies.

De lasten mogen op de burger worden afgewenteld.

George Berben