“DE POLITIEKE ISLAM HOORT NIET BIJ DUITSLAND”

Door: David Berger.

De vice-voorzitter van de deelstaatfractie CSU, Prof.Dr. Winfried Bausback, heeft samen met Carsten Linnemann, de plaatsvervangende voorzitter van de CDU/CSU fractie in het Duitse parlement, een nieuw boek uitgegven. Daarin discussiëren bekende schrijvers over de omgang mer de Islam in Duitsland.

Uitgeverij Herder over de inhoud van het boek: “De politieke Islam is een zware bedreiging voor een vrije maatschappij. Vooraanstaande wetenschappers, journalisten en politici keren zich er in dit boek eensgezind tegen.

WAT MOET ER WORDEN GEDAAN OM DE POLITIEKE ISLAM TERUG TE DRINGEN?

In onderbouwde bijdragen wijzen ze op de problemen, bijvoorbeeld de financiering van Moskeeën vanuit het buitenland, de uitwassen van het Sharia-recht of de onderdrukking van meisjes en vrouwen.

De auteurs zetten echter ook uiteen, wat er wettelijk of in het preventieve werk en in de waarden-bemiddeling moet worden gedaan, om de politieke Islam terug te dringen. aan het slot van het boek staat het ontwerp voor een maatregelenpakket, dat de politiek zo snel mogelijk zou moeten toepassen.

“CULTUURRABAT” MOET WETTELIJK WORDEN UITGESLOTEN

De persdienst “Idea” https://www.idea.de/politik/detail/linnemann-der-politische-islam-gehoert-nicht-zu-deutschland-108180.html over enkele belangrijke stellingen in het boek, die Linnemann reeds vooraf in een interview met de “Spiegel”duidelijk heeft beschreven:

“Ter doorzetting van westerse waardenpatronen tegenover alle Moslims is een “boeket aan hervormingen” nodig, verklaarde Linnemann Zo had hij er kritiek op, dat in ele strafprocessen tegen islamitische daders hun culturele stempel wordt beoordeeld als verzachtende omstandigheid. Dit zogeheten “cultuurrabat” zou wettelijk moeten worden uitgesloten.

DUIDELIJK NEE TEGEN “HUWELIJK” MET MEERDERE VROUWEN

Bovendien is het onverteerbaar dat islamitische mannen in Duitsland legaal in een huwelijk met meerdere vrouwen leven. Een andere eis is, dat de uitgifte van visa aan buitenlandse islamitische predikers te koppelen aan kennis van het Duits. “Het kan niet zo zijn, dat wij 2.00 Imams in Duitsland hebben, die niet of nauwelijks Duits spreken”, aldus Linnemann.

De predikers zouden ook schriftelijk moeten verklaren, dat ze de rechtsstaat en de rechtsorde respecteren. Verder pleitten de politici er voor, in de basisschoolklassen het aantal kinderen met migratie-achtergrond te beperken tot 35 procent. Er is “intussen erkend”, dat een groter percentage migranten in klassen “niet bevorderlijk is”.”

VAN BASSAM TIBI TOT BORIS PALMER

“DE POLITIEKE ISLAM HOORT NIET BIJ DUITSLAND”

Met bijdragen van Bassam Tibi, Michael Blume, Marwan Abou Taam, Sascha Adamek, Necla Kelek, Markus Berber, Ruud Koopmans, Ahmad Mansour, Boris Palmer, Christine Schirrmacher, Andreas Schnadwinkel, Düzen Tekkal, Joachim Wagner.

Het boek kan hier worden besteld:
UITGEVERIJ HERDER https://www.herder.de/geschichte-politik-shop/der-politische-islam-gehoert-nicht-zu-deutschland-gebundene-ausgabe/c-34/p-14507/

Door: David Berger.
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: https://philosophia-perennis.com/2019/02/20/der-politische-islam-gehoert-nicht-zu-deutschland/