Eurocraten razend: Hongaarse regering geeft opnieuw informatie over Soros

Brussel/Boedapest. De Hongaarse regering-Orbán brengt de EU-Commissie weer eens tot razernij: De reden is opnieuw de zelfbenoemde “filantroop” en mega-speculant George Soros, die er alweer geruime tijd niet zonder reden door de Hongaarse regering van wordt beschuldigd, de massale immigratie naar Europa in aanzienlijke mate mede te organiseren. Hiertoe is er thans een nieuwe media-campagne door de regering in Boedapest gestart, die de Brusselse Eurocraten in de gordijnen jaagt.

Op Facebook verbreidt de Hongaarse regering sinds Dinsdag: “Zij [Soros en de baas van de EU-Commissie Juncker – red.] willen de verplichte opname-quote; de rechten van de lidstaten m.b.t. verdediging van de grenzen afzwakken; immigratie vergemakkelijken met migrantenvisa.” De campagne van de regering moet binnenkort onder andere ook enorme straat-plakkaten met de afbeeldingen van Soros en Juncker omvatten. Die moeten het opschrift dragen: “Ook zij hebben het recht, te vernemen, wat Brussel voorbereidt.”

“Brussel wil illegale immigratie verder ondersteunen”, verklaarde de Hongaarse regeringswoordvoerder Zoltan Kovacs aan reporters in Boedapest ter toelichting van de regeringscampagne. “De Hongaren moeten daarvan op de hoogte zijn, vandaar, dat de meest recente informatie-campagne is gestart.”

EU-Commissie-wordvoerster Margaritis Schinas bekritiseerde de campagne als “Fake News” en noemde haar “ongrijpbaar”. “Het is schokkend, dat een dergelijke belachelijke complottheorie in deze mate voet aan de grond gekregen heeft”, zei ze in Brussel. Ook nog-Commissie-voorzitter Juncker veroordeelde de Hongaarse campagne en oefende scherpe kritiek uit op Orbán, die hij van “leugens” beschuldigde. Diens Fidesz-partij zou “de Christen-democratische waarden op geen enkele manier vertegenwoordigen”, zei Juncker, en: “Tussen meneer Orbán en mij is er geen sprake van een middenmoot.” Vandaar dat hij van mening is “dat zijn plaats niet in de Europese Volkspartij is”.

Ook de EVP, de Europese aaneensluiting van Christen-democraten, die tot nog toe tot de Hongaarse regeringspartij Fidesz behoort, tooende zich ontzet en getroffen. (mü).

Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: http://zuerst.de/2019/02/21/eurokraten-toben-ungarische-regierung-informiert-erneut-ueber-soros/