Klimaatvriendelijk spijbelen: Maakt het klimaat, het leven, het eten enz. kindvriendelijk.

Door: Peter Helmes.

En verplicht meteen de ouders ertoe! – Gaat in één moeite door!

De welwillende – of zelfs de niet-welwillende- conservo-lezer zal niets anders van mij verwachten: Ik houd die zg. scholierendemo’s op vrijdag eenvoudig voor spijbelen!

Kort en goed: Er zijn zoveel misstanden in de wereld, die aanleiding vormen voor demo’s: Honger, oorlog, Christenvervolging, vlucht enz. enz. -al deze ellende bij elkaar optellen zou een gebed zonder einde worden.

Voortdurend demonstreren tegen dergelijke gruwelijkheden zou ons zeker niet van de ellende bevrijden. Maar de kinderen zou het het zo vaak versmade schoolgaan besparen. Hoera, eindelijk vrij! Geen school vandaag! Wij gaan demonstreren! Kleine zijdelingse vraag: Wie bepaalt in de toekomst, voor welke onderwerpen er vrij gegeven wordt? En dan nog iets: De schoolplicht is er niet naar goeddunken van de begunstigden. Als het al is naar die van de staat, dan ook binnen de kaders van de ordening. Al het andere zou anarchie zijn, of daartoe leiden.

Logisch, dat van links doordrenkte opvoeders met alle middelen proberen, de evenzeer van links doordrenkte scholieren op het leven voor te bereiden. Logisch ook, dat alle goede mensen, allen, die van goede wil zijn, allen, die een andere samenleving eisen, eendrachtig voor de kinderen uit- en achter ze aan lopen – met op het gelaat geschreven ontzetting en bijbehorende spandoeken.

De ontzetting van de on-opvoeders is vanzelfsprékend vanzelfsprekend. Per slot van rekening hebben de Groenlinksen zichzelf een verplichting opgelegd, die hen dwingt, een andere, betere wereld en een andere, betere mensheid tot stand te brengen – koste wat het kosten mag. En aangezien deze kinderopvoeders heel goed weten, dat men met deze her-opvoeding in de prilste jeugd moet beginnen, maken zij zo vroeg mogelijk een begin met de hersenspoeling.

Nu ben ik op het wereldwijde Internet op een interessant voorstel gestuit: Vooruitziende ouders hebben erkend, dat men “de kinderen moet meenemen”, ze dus in het dagelijks leven aan de leiband moet nemen. In dat ziet er in de praktijk (misschien) zo uit:

Recept voor een moderne, “milieu-vriendelijke”ouder- en kinder-opvoeding:

Een kennis (collega uit Berlijn) had vandaag bij het ontbijt een familie-discussie met haar twee kinderen. Die waren gisteren aan het spijbelen. Voor het klimaat.

’s Avonds kreeg ze van haar kinderen op de vraag: “Hoe lang willen jullie dit volhouden?” het antwoord: “Net zolang tot jullie generatie voor de onze een betere wereld achterlaat. Een gezonde wereld, waarin wij weer kunnen leven.” (toepasselijk)

Vanmorgen, in samenspraak met haar man, ging ze in op de vorige avond.

Ze zei tegen haar kinderen, dat ze er over had nagedacht. En heeft erkend, dat er iets moet veranderen.

Ter verbetering van het klimaat zal de familie allebei hun Diesels verkopen. En nog slechts één nieuwe auto aanschaffen.

Voortaan zullen beide kinderen alleen nog maar met de tram of met de fiets naar school of naar hun actviteiten rijden.

Om straling te vermijden resp. te reduceren, is ze bereid, af te zien van mobiele telefoons. Er zal er nog maar één zijn voor het hele gezin. Zonder flatrate. Dat is tegelijkertijd ook veel gunstiger.

De huistelefoon zal, ook om “gevaarlijke radio-actieve straling” te verminderen, weer een snoer hebben. Iedereen krijgt er één op zijn kamer.

Kleren worden, om de uitbuiting van aziatische hulp-arbeiders of zelfs van kinderen tegen te gaan en om klimaat-schadelijke transportwegen in te perken, niet meer gekocht in de desbetreffende hippe winkels. Maar in de dump-stores. Daarvan zijn er genoeg in Berlijn. Dat ze niet altijd modieus zijn, wordt op de koop toegenomen.

Diepvries-pizza’s, Burgers, fast food, frisdranken in plastic flessen en verpakte levensmiddelen worden gereduceerd tot afgeschaft. In een stappenplan.

Voortaan wordt er meer gekookt. de verse ingrediënten daarvoor worden op de markt gekocht. Bio hoeft niet per sé, maar wordt nagestreefd. Prijsverschillen met de levensmiddelen tot nu toe worden gelijk getrokken door gezamenlijke reductie van het huishoudgeld resp. de hoogte van het zakgeld.

Revolutie vraagt offers

Mijn kennis en haar man zien in, dat ze tot nu toe bijna alleen maar fouten hebben gemaakt. Vandaar dat ze de beslissingen om het klimaat te verbeteren en daarmee de aarde wederom levenswaardig te maken, in de handen van de kinderen leggen.

Tot maandagmorgen wil ze daarnaast, dat de kinderen een maatregelenplan ontwikkelen, met behulp waarvan zo snel mogelijk met alles wordt begonnen.

Ook regelmatig spijbelen kan daar best toe behoren. Maar hoe dan ook zonder excuusbriefjes, noch van haar man, noch van haar. Aangezien dat deel uitmaakt van de revolutie, moeten de kinderen dat zelf zien te rgelen.

De termijn is maandag, 7.00 uur. Keuken.

Tot nu toe hebben de kinderen er niet veel op gezegd.

Maar het heeft de tijd nog.

———

Ach ja, de bondsdirecteur van de Groenen, aan wie ik dit heb doorgegeven, heeft tot nu toe niets van zich laten horen – zoals te verwachten viel. (P. H.)

(Netwerk. Ook mijn dank aan c_c, voor de tegelijkertijd toegezonden verwijzing.)

Door: Peter Helmes.
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: https://conservo.wordpress.com/2019/02/22/klimanuetzliches-schulschwaenzen-macht-das-klima-das-leben-das-essen-usw-kindernuetzlich/#more-23660