Hoe komt het, dat staat en media de bevolking zo kunnen manipuleren?

Door: Michael Dunkel*)

Hoe vaak ik me dat al niet heb afgevraagd!

Het schijnt geen verrassing te zijn, want helaas kan ik vaststellen, dat mensen, die ik via Facebook informeer, ook vaker beter in beeld zijn.

Vraagt men echter in de kennissenkring en zo in het algemeen mensen naar actuele onderwerpen, dan merk ik met verbazing en niet zelden ook met ontzetting, dat belangrijke gebeurtenissen überhaupt aan ze voorbijgegaan zijn, of niet tot hun bewustzijn zijn doorgedrongen.

Maakt niet uit of het om miljarden aan belastingaanslagen gaat, waarvan korte tijd geleden toch zogezegd nog geen sprake was, of dat het gaat om verdwenen documenten over kindermisbruik, de mensen kijken wat beteuterd en geven vervolgens als commentaar, ach ja, nee, zo precies heb ik het niet bijgehouden.

Ja hoera, beste staat, daar heeft u dan toch uw trouwe schaapjes, die ja-knikkend achter u aan lopen en er op vertrouwen, dat alles wel goed zal komen. Nu zou men weliswaar evenzeer onverschillig kunnen zijn en schouderophalend alles slikken en denken, ja, als het dan niemand interesseert, waar maak ik me dan druk over?

Precies dat is echter de bedoeling. Mensen murw te maken, ze te laten verzinken in apathie, ze in te zwachtelen in de hoop, dat ze zich niet verzetten.

Parallel daaraan worden dan degenen, die zich desbetreffend informeren op de sociale media in diskrediet gebracht en weggezet als eeuwig achtergeblevenen. Onder het motto, jullie – jullie zijn toch allemaal bezeten van fake-news en jullie laten je toch alleen maar ophitsen.

Nee, ook als er sprake is van de één of andere verkeerde informatie, worden er breeduit onderwerpen op tafel gelegd, die in het media-gebied slechts kort of helemaal niet worden opgemerkt.

Juist in de sociale media krijgen de mensen duidelijker de informatie, die op de “staatstelevisie” liever onder tafel wordt gehouden en door de politiek veel liever wordt verzwegen.

Als wij de apathie zouden kunnen doorbreken, zelfs de in-actieve mansen wakker zouden kunnen maken, welk gewicht zou dat in de schaal leggen, naast alle verdoezelingen en gedeeltelijke leugens?

Maar mij lijkt het eerder een gevecht tegen de beroemde windmolens, want de gemiddelde Duitser interesseren zijn bloedeigen belangen niet echt.

Gebonden aan de tredmolen van het dagelijks leven is hij moe en gaat ’s avonds met zijn voeten omhoog. In het beste geval een biertje en de gebruikelijke RTL-leuterpraatjes en het is goed zo.

*)Michael Dunkel is een Rijnlander, polyglotter, liberaal-conservatieve scribent en schrijft voor conservo.

Door: Michael Dunkel.
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: https://conservo.wordpress.com/2019/02/25/warum-koennen-staat-und-medien-die-bevoelkerung-so-manipulieren/

Een gedachte over “Hoe komt het, dat staat en media de bevolking zo kunnen manipuleren?

  1. Misschien is het wel zo dat het weinig mensen nog maar interesseert wat de Overheid en de media ons voorschotelen, Het liegen van Rutte, zijn woordbreuken en dat van zijn ministers is zo gewoon geworden dat veel burgers niet meer de moeite nemen om te onderzoeken wat nu wel of niet waar is. de onverschilligheid in de maatschappij neemt toe en velen zijn slechts bezig met hun eigen bestaan en de zorgen daar om heen. het verdeel en heersspelletje van de Overheid zal daar ook zijn steentjes aan bijdragen. Te vaak hoor ik om mij heen dat we toch niets tegen de beslissingen van de Overheid c.q. politiek kunnen doen. De leugen en de onverschilligheid schijnen te regeren.

    Like

Reacties zijn gesloten.