Te bang om op te treden

Door: George Berben.

Niet alleen de leugen regeert dit land. Ook de angstige houding van deze premier en zijn bewindslieden zorgen in Nederland voor een klimaat, dat ongezond is voor een belangrijk deel van onze bevolking.

Ik bedoel dus niet het groene klimaat dat ons door de strot wordt geduwd door de klimaat fanaten.
Deze lieden willen ons vooral laten weten dat, indien er niet wordt ingegrepen ten koste van veel financiële offers, vooral op te brengen door de bevolking, er een ramp kan gaan plaatsvinden door de opwarming van de aarde.

Dit artikel is niet xenofoob of discriminerend; ik ondervond wat vooringenomenheid en discriminatie in het leven teweeg kan brengen, maar wil een veel groter gevaar benoemen:
Waar ik op wil duiden is het pappen en nathouden van de Overheid als het gaat om het handhaven van de Nederlandse cultuur en de waarden en normen die daarbij horen.

Het gaat ook niet om het uitsluiten van bevolkingsgroepen; wel om mensen, die hel en verdoemenis preken en hun volgelingen oproepen tot terreur en aanslagen in ons land buiten onze grenzen te houden.
Deskundigen waarschuwen voor het toenemende salafistische gedachtegoed in ons land. Het haat zaaien tegen de Westerse beschaving, joden en christenen is voor de salafistische predikers het uitgangspunt.
In de door Arabische Oliestaten gefinancierde moskeeën worden volgelingen van het salafisme opgeroepen zich af te keren van de Westerse wereld en hun wetten niet te erkennen. Het naar de stembus gaan als moslim wordt gezien als een
stem tegen Allah en de Koran, waarmee men aantoont, geen goede moslim te zijn.
Dit land wordt vergiftigd door het haatzaaien van deze predikers die steeds meer macht krijgen.

Dit kabinet is niet in staat krachtdadig op te treden tegen de uitwassen, veroorzaakt door het optreden van deze predikers die geen strobreed in de weg wordt gelegd.
Aan de eisen van volgelingen van het salafisme wordt op diverse wijze gevolg gegeven waardoor onze cultuur beetje bij beetje wordt afgebroken.

Een leraar wordt ontslagen omdat hij volgens leerlingen van een Vmbo school Allah en zijn profeet zou hebben beledigd. De profeet Mohammed trouwde met een 6-jarig kind en maakte haar tot zijn vrouw op haar negende jaar. Dat noemen wij in dit land, als een Nederlandse man dit zou doen, een crimineel pedoseksueel misdrijf. Het schoolbestuur schorste de leraar omdat hij over dit voorval een opmerking zou hebben gemaakt. Volgens een Dagblad zou zelfs door de ouders van een leerling de opmerking zijn gemaakt, dat deze leraar “Haram” is en zo behandeld moet worden. Als de melding van dit dagblad over deze uitspraak berust op de waarheid, is de integratie van deze ouders in onze maatschappij nog heel ver weg. Het geeft tevens een beangstigend beeld voor de toekomst m.b.t. het gedachtegoed dat deze leerling meekrijgt van zijn ouders.

Het is niet xenofoob of discriminerend om het als een verlies van onze cultuur te beschouwen als kerstvieringen in scholen worden afgeschaft. Dit vindt niet plaats omdat men niet meer achter het gedachtegoed van het kerstfeest staat. De kerstviering wordt afgeschaft om moslimkinderen en hun ouders niet te beledigen door het vieren van een Christelijk feest.
Via de media bereiken ons berichten dat beelden en schilderijen die niet voldoen aan de beeldvorming van streng gelovige moslims uit de openbaarheid moeten worden verwijderd. Heel voorzichtig hoor je uit linkse kringen de suggestie dat het ook tijd wordt om moslims recht krijgen op hun eigen sharia rechtspraak/rechtbanken.
Zouden de straffen die in de Arabische Golfstaten worden opgelegd en uitgevoerd dan ook hier de standaard? Zullen Salafistische rechters hier de doodstraf uitspreken, stenigingen van onschuldige meisjes en het geselen van veroordeelden toestaan ná het vrijdaggebed in de moskee? Zover zal het niet komen, hoop ik, maar dit is wel wat er gebeurd in die Arabische landen waar fanatiek gelovige Salafistische moslims het beleid bepalen.

Deze Overheid zit nu met de billen bijeen geknepen een rot ei uit te broeden: Moeten we IS strijders en vrouwen die naar “het Kalifaat”vertrokken en daar zeer waarschijnlijk op welke wijze dan ook deelnamen aan misdaden en volkerenmoord laten terug laten keren naar Nederland? Misdadigers die medeverantwoordelijk waren voor de moorden op mannen, vrouwen en kinderen. Onschuldige burgers die op de meest afschuwelijke wijze na martelingen en verkrachtingen zijn vermoord? Wat zeggen de ontdekte massagraven ons over deze “kalifaatgangers?”
In alle landen waar bloedige aanslagen zijn gepleegd door aanhangers van de IS waren het de gewone burgers die gewond raakten, voor het leven verminkt werden of de dood vonden.
Politici moeten nu beslissen of deze moordenaars,met een dubbel paspoort, hier mogen worden losgelaten op de samenleving.

Of het nu gaat om het Salafisme,het moslim-gedachtegoed, het christendom of afscheidingen daarvan. Het Joodse geloof ,Jehova’s getuigen of de diverse andere sekten: Het bewijs is voorhanden dat daar, waar het fanatisme en de haat tegen ongelovigen of andersdenkenden de overhand gaat krijgen, onderdrukking, geweld misbruik en zelfs oorlogen uit de naam van een God ontstaat. Dit onzinnige geweld en deze oorlogen worden dan wel weer gefinancierd door de wapenindustrie die er wel bij vaart en die maar een God kent, “De Mammon”

Mijn laatste vraag is mogelijk heel cynisch, maar wel terecht: Hoeveel regeringsleiders, ministers en politici zijn er bij de aanslagen van dit soort fanatici om het leven gekomen?
Wordt de Overheid pas echt wakker als het weer te laat is en er weer slachtoffers te betreuren zijn, om daarna weer te kennen te gaan geven dat zij van plan zijn, lering te gaan trekken uit het gebeurde?

George Berben.