Salzburg: Katholieke hulpbisschop vergelijkt Koran met “Mein Kampf” van Hitler

Door: David Berger.

In een interview met de bekende islam-bekritiseerder Michael Stürzenberger heeft de Salzburgse emeritis-hulpbisschop Andreas Laun over de Islam een duidelijke taal gesproken, die miljoenen katholieke gelovigen inmiddels bij vele andere herders, in het bijzonder bij Paus Franciscus, pijnlijk missen. Daarbij was er ook nog sprake van een vergelijking, die zeker nog opzien zal baren.

Andreas Laun was van 1995-2017 hulpbisschop van Salzburg, tot hij op eigen verzoek ging ‘rusten’. In het interview met Michael Stürzenberger van PI-NEWS bekritiseerde hij bij de conferentie “Islamitisch antisemitisme” op 13. februari 2019 in Wenen duidelijk de Islam. Laun staat er al sinds vele jaren om bekend, dat hij de katholieke doctrine desnoods ook tegen de tijdgeest in energiek en zonder compromissen verdedigt.

“MOSLIMS HEBBEN HITLER DESTIJDS TROEPEN GESTUURD”

Daarnaast vergeleek hij de Koran met Hitlers “Mein Kampf” en met de zoals bekend vervalste “Protocollen van de Wijzen van Zion”. Wanneer men met beide laatstgenoemde boeken over de grens zou gaan, zou arrestatie dreigen wegens wederrechtelijk handelen, met het eerste niet. Dit is met het oog op de inhoud toch verbazingwekkend, aangezien Moslims Hitler destijds ook troepen zouden hebben gestuurd.

Door: David Berger.
Vertaling: Theresa Geissler
Bron: https://philosophia-perennis.com/2019/02/28/salzburg-katholischer-weihbischof-vergleicht-koran-mit-hitlers-mein-kampf/

2 gedachten over “Salzburg: Katholieke hulpbisschop vergelijkt Koran met “Mein Kampf” van Hitler

 1. deze prelaat ziet wel de dikke splinter in de ogen van de koran lezers,maar niet de balk in de ogen van de paus en zijn ondergeschikten die het “laat de kinderen tot mij komen”een heel andere betekenis gaven. De RK kerk mag beginnen met het uitmesten van hun eigen “stallen’ en daarna kritiek leveren op de Koran. Bijbel en Koran het is maar hoe men de teksten wil lezen en uitleggen. In beide boeken staan teksten waarvan ik gruwe,maar daarom ben ik gelukkig atheïst.

  Like

  1. Maar in de gevallen, waarin priesters – of ex-priesters- uit zichzelf hebben toegegeven, dat dat misbruik natuurlijk totaal fout was, en dan zonder zichzelf er aan bezondigd te hebben, mag het toch wel? Wat betreft deze oude, aartsconservatieve emeritis-hulpbisschop weet ik het verder niet, maar David Berger, webmaster van PP, hééft zich bijvoorbeeld openlijk van dat misbruik gedistantieerd en dan heeft hij toch wel recht van spreken – vind ik althans. Je hebt tegenwoordig ook geestelijken – katholiek èn protestant – die zich aan hun moderne invulling van “naastenliefde” opeens verplicht voelen, alles van de Islam mooi en aardig te vinden, en daarin zó ver gaan, dat ze zelfs de moorden, gepleegd op autochtonen door migranten, in hun preken half goed zitten te praten! En dát doen mannen als Laun en Berger tenminste in geen geval.
   Ik kan er 100% inkomen, dat eenieder met bepaalde persoonlijke ervaringen op het gebied van kindermisbruik er automatisch de hele kerk en het hele priesterdom op aankijkt en het is ook niet aan mij om dat te gaan afzwakken. Toch, al valt dat door iemand met die ervaringen, bijna niet voor te stellen, heb je er ook goeien onder – zoals Dr. Berger er volgens mij wel degelijk één is – ook, als men persoonlijk niets (meer) met het katholicisme heeft, om welke reden dan ook.

   Like

Reacties zijn gesloten.