Vanwege verspreiding van gruwelijke IS-foto’s: OM Frankrijk wil Marine Le Pen aanklagen

Parijs. In Frankrijk zit het volgende politieke proces er aan te komen. Het OM wil nu de voormalige voorzitster van het FN en ex-presidentskandidate Marine Le Pen aanklagen vanwege het verspreiden van gruwelijke IS-foto’s. Het OM van Nanterre bij Parijs beoogt om dezelfde reden eveneens een proces tegen een afgevaardigde van Le Pens partij Rassemblement National (Nationale Vergaderingsbeweging, voorheen Front National).

De partijvoorzitster had in december 2015 gruwelijke foto’s van slachtoffers van de terroristische militie “Islamitische Staat” (IS) verpreid via Twitter. Dit had in Frankrijk en in de VS verontwaardiging gewekt. Eén van de opnames toonde het stoffelijk overschot van de Amerikaanse journalist James Foley, die door een IS-lid onthoofd was. Marine Le Pen had de beelden gepubliceerd ter afschrikking.

De Franse Justitie leidde reeds een jaar geleden een onderzoek tegen Le Pen in. De beschuldiging luidt: “Verspreiding van gewelddadige beelden”, wat vooral ter bescherming van minderjarigen verboden is. Daarop staan gevangenisstraffen tot en met drie jaar en 75.000 Euro boete. (mü)

Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: http://zuerst.de/2019/03/02/wegen-verbreitung-von-is-greuelfotos-staatsanwaltschaft-will-marine-le-pen-anzeigen/